Categorie: "Eredivisie"

Poll: Cambuur Leeuwarden – Ajax

De altijd betrouwbare poll van Ajax.blog.nl

Poll van Ajax.blog.nl

Het is weer zover, een nieuwe ronde, een nieuwe poll. De vorige bewees maar weer eens dat deze peilingen enorm betrouwbaar zijn want met 39% van de stemmen voorspelde u correct dat Barcelona met enig gemak Ajax opzij zou zetten. Dit weekend moet Ajax tegen Cambuur spelen, tot zondagmiddag kunt u de uitslag voorspellen in de poll.

En natuurlijk horen we graag voor welke uitslag u gestemd en waarom.

Wat gaat het worden dit weekend tegen Cambuur?

  • Cambuur uit, altijd lastig, 2-0 verlies (22%)
  • Gelijkspel (11%)
  • Zware wedstrijd op dat kunstgras 1-2 (39%)
  • Ajax wint makkelijk, 1-4 (28%)
Loading ... Loading ...

Nederlands voetbal heeft punten keihard nodig

Geen punten, geen Europees voetbal

Geen punten, geen Europees voetbal

De afgelopen jaren heeft u het misschien al een paar keer gehoord op donderdagavond, uit de mond van Johan Derksen: “Het gaat heel slecht met het Nederlands voetbal”. Ook bij de NOS op zondagavond wordt dit vaak geroepen aan de tafel bij Jack van Gelder. Naast dat het ons verteld wordt zien we dat ook op het veld. Maar wat kunnen de de voetbalclubs, waaronder Ajax, daaraan doe?

Het antwoord ligt voor de hand: winnen. Maar de reden daarachter is een stuk gecompliceerder. Winnen in de poulefase van de Europa League is niet alleen goed voor de drie punten, belangrijker zijn de punten voor het coëfficiënt. De UEFA houdt een lijst bij met clubs en deelt punten uit aan wie wint en gelijk speelt, wie verliest, verliest dubbel want dat betekend ook geen punten voor het land.

Moisander moet weg, dat voelt hij

Moisander als Fin (foto: Petteri Lehtonen)

Moisander als Fin (foto: Petteri Lehtonen)

Het slechtst bewaarde geheim van de Eredivisie is dat Moisander in de winterstop verkocht moet worden door Ajax. Als een koe op een veemarkt. De hoogste bieder(als er al één zich zou melden) krijgt een 29 jarige verdediger met een bak ervaring maar zonder enige flair.

Toen Moisander in de zomer van 2012 werd gehaald om Vertonghen te vervangen is Ajax duidelijk naar hem toe geweest: contract voor 4 jaar, 2 jaar daarvan speel je, de laatste 2 jaar zijn om de jeugd in te laten stromen. Van dat laatste is niet heel veel terecht gekomen. De Boer heeft Denswil vorig jaar nog een kans gegeven, maar dat kwam eerder omdat Moisander lang geblesseerd was. Toen de Fin weer terug was kon Denswil weer terug naar Jong Ajax verkassen.

In ieder geval is Ajax duidelijk geweest naar Moisander: ‘Je speelt hier voor vier jaar en daarna is het klaar’. Zoiets zou Marc Overmars gezegd kunnen hebben. In het artikel van het AD zegt de verdediger dan ook geen contractverlenging aangeboden gekregen te hebben van de club. Het beleid van Ajax is simpel, in het laatste jaar van je contract wordt een speler verkocht om het laatste beetje geld eruit te knijpen. Zo simpel is het.

Dan is het niet heel gek dat Moisander het gevoel krijgt dat hij weg moet, want hij moet ook weg. Transfervrij de deur uitlopen terwijl Denswil bijna niet aan spelen toekomt is een slechte zaak voor Ajax op alle fronten. De Fin is een aardige verdediger maar hij zal Ajax geen Champions League titel winnen, dus kom maar op met die aanbiedingen… kom dan?!

De Boer stelt vertrouwde basis op

In de persconferentie van vanmiddag besloot Frank de Boer alvast zijn formatie prijs te geven voor de wedstrijd van morgen. Ajax speelt tegen FC Dordrecht in de Amsterdam Arena zonder Denswil en Milik in de basis.

En dat betekend dat Moisander en Sigthorsson weer in de basis staan. Niet zo verwonderlijk, de twee moeten spelen om in de winter verkocht te worden. De Finse verdediger is 29 en de IJslandse aanvaller is alweer 24. Voor Eredivisie-begrippen is dat redelijk oud. Ajax zal beide spelers in de etalage moeten zetten om nog een klein beetje geld over te houden.Volgens De Boer gaat het niet om het geld, hij zegt dat Moisander op dit moment gewoon de beste optie is voor Ajax in de verdediging en dat Kolbeinn sterker is dan ooit. Dat zullen we morgen dan wel zien.

Wie morgenavond ook terug is in de selectie is Thulani Serero. De Zuid-Afrikaanse middenvelder keert terug van een hamstringblessure maar begint op de bank. Hij verloor eerder deze week zijn collega in het nationaal elftal, keeper Senzo Meyiwa. En zo lijkt het erop dat de ziekenboeg op Fischer na bijna leeg is en dat Frank de Boer zijn vertrouwde basis elftal kan opstellen tegen Dordrecht.

Matig Ajax nu alweer koploper; titel in zicht

ajaxAjax is het seizoen 2014/2015 afgetrapt met een ruime zege op voormalig Angstgegner Vitesse. Het Chelsea-filiaal werd met 1-4 naar huis gestuurd, mede dankzij twee goals van Klasse-Lasse Schöne. En zo is Ajax nu alweer koploper.

Onze betrouwbare prognose (7-1) was ambitieus, maar het scheelde al met al niet zoveel. Volgens de kritische Ajax-trainer Frank de Boer had het zelfs 7-7 kunnen worden.

Kenneth Vermeer mocht keepen en dat deed prima. Vooral zijn reflexen waren katachtig als altijd, zijn spelhervattingen en meevoetbalvaardigheden lieten geregeld wel te wensen over.

Ajax klopt Friezen door Klasse-Lasse Schöne hättrick

AJAXHet was al voorspeld in onze betrouwbare prognose: Ajax heeft een relatief eenvoudige zege geboekt op sc Heerenveen. Dankzij drie goals van Klasse-Lasse Schöne. Onze analist: ‘Een prima uitslag!’.

Onder het toeziend oog van legendes als Johan Cruijff, Marco van Basten, Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Michel Platini speelde Ajax een alleraardigste partij, met natuurlijk Lasse de Deense Klassebak als wunderschön middelpunt met twee onberispelijk ongeschoten strafschoppen en een droge schuiver.

Lasse gaat dus lekker, zo erkende hij zelf ook na zijn (niet loepzuivere of onvervalste maar wel doeltreffende) hattrick.

Ajax-trainer Frank de Boer was voor de verandering weer eens positief over het vertoonde Ajax-spel.

Ajax wordt kampioen, zegt 83 procent van de supporters

Hallo!

Hallo!

Het lijkt vrijwel zeker: Ajax pakt dit seizoen de vierde landstitel op rij. Dat stelt 83 procent van de Ajax-fans, zo blijkt uit een betrouwbare peiling. Bijna de helft van de respondenten gelooft bovendien in winst van de Europa League.

De Ajax-supporters hebben er vertrouwen, zo blijkt uit de peiling op Ajax.blog.nl waaraan veel betrouwbare respondenten deelnamen. De deelnemers werd gevraagd om een prognose voor het einde van het seizoen. De cijfers liegen er niet om.

Liefst 83 procent ziet Ajax opnieuw kampioen worden. Ruim eenderde van de fans, 38 procent, stelt zelfs: ‘Cool, Ajax wint de titel en de Europa League’. Volgens 45 procent van de respondenten is winst van de Europa League geen zekerheid, maar pakt Ajax wel de vierde titel op rij terwijl PSV het toch nog tot de middenmoot schopt.

‘Fok die titel’
Uit het representatieve onderzoek blijkt verder dat in totaal 47 procent van de supporters denkt dat Ajax in mei met een Europese beker in handen staat. Van hen zegt overigens 9 procent: ‘Eindelijk weer eens Europees succes, fok die titel’.

ADO – Ajax: prognose én wedstrijd stemmen tevreden

ajaxHet was weer eens zover: onze betrouwbare prognose voor het duel ADO Den Haag – Ajax klopte voor de volle 100 procent. En niet voor het eerst dit seizoen.

De redactie van Ajax-Blog wil echter niet te lang stilstaan bij het succes van onze prognoses. Immers: het succes van Ajax is belangrijker. Het heeft er inmiddels alle schijn van dat Ajax nu al de vorm te pakken heeft die het normaal gesproken pas enkele weken na de kerstvakantie heeft.

Kortom: het ziet er goed uit. En dan hebben we het nog niet eens over PSV gehad.

Eclatant
Check hieronder de samenvatting van de eclatante zege op ADO Den Haag en de reacties van enkele hoofdrolspelers.

Ajax-trainer Frank de Boer onthulde tegenover de NOS het geheim van Lerin Duarte.

Prognose NEC-Ajax: een zege uit het boekje

ajaxHet is weer matchday! Ajax speelt vanmiddag in het verre Nijmegen de uitwedstrijden tegen NEC. Hm, altijd lastig. Wat zegt onze betrouwbare prognose?

Ajax kan in ieder geval met het nodige zelfvertrouwen aan de slag, na de mooie 1-0 zege van woensdag op Celtic. NEC staat voorlaatste, maar mind you: de Nijmegenaren hebben nog maar vijf wedstrijden verloren, tegen Ajax drie. Verder hebben ze in de persoon van Michael Higdeon een verraderlijke Engelse spits.

Ajax-trainer Frank de Boer kan tegen NEC nog niet beschikken over Lerin Duarte en Bojan Krkic. Niklas Moisander schijnt eindelijk wel weer helemaal fit te zijn. Volgens het volstrekt onbetrouwbare AD gaat dat ten koste van de basisplaats van Stefano Denswil.