Live Blog: Cambuur – Ajax

Nieuwe week en weer staat de druk vol op Ajax. Frank de Boer heeft zelfs een focus coach erbij gehaald om de jongens scherp te houden. Misstappen begaan kan niet meer met nog 5 wedstrijden te gaan. PSV heeft als het goed is een makkie aan Willem II dus moet Ajax echt wel winnen vanavond om die voorsprong te behouden. Tete staat op het punt weer bij het eerste elftal te komen en dat gaat het moeilijkste vraagstuk voor De Boer worden de komende week. De rechtsback speelde gisteren al voor Jong Ajax. Maar dat is voor later een zorg. Eerst Cambuur maar zien te verslaan. Hieronder het live verslag van de wedstrijd met analyses, updates, Tweets en video’s. Enjoy!

Druk op de F5-knop om de pagina te verversen en de laatste updates te zien.

21:49 Eindanalyse

Wat was dit een verschrikkelijke wedstrijd van Ajax. Dit leek op de reeks van slecht voetbalpotten van rond de kerst. Lange ballen naar voren en kansloze voorzetten. Alleen een korte periode in de tweede helft speelde Ajax aardig maar jezusmina, het was om je ogen uit te krabben vanavond.

Schöne, Bazoer en Milik hebben straftraining verdient want die drie hebben geen enkele goede bal gegeven. Zo vaak balverlies en zoveel slechte passes. Voor Bazoer duurt het seizoen te lang en hij ziet er ongefocussed en moe uit. Schöne kan gewoon niet op de flank staan op een klein veld, hij heeft veel ruimte nodig en Frank de Boer is overduidelijk de fout in gegaan door hem op te stellen. Milik speelde overal behalve in de spits. Kwam steeds net een paar stappen tekort of kwam naar het middenveld toe waardoor niemand voorin stond. Dijks en Younes hadden het heel zwaar en konden niet door de muur van verdedigers komen waardoor ze alleen met voorzetten gevaarlijk waren. Younes had over de hele wedstrijd twee echt goede acties, de rest van de tijd viel hij weg. Hij speelde wel eindelijk een keer een hele wedstrijd. Dat is wel positief. Gudelj deed mee. Gaf een paar aardige passjes en had veel verdedigende acties. Maar hij sloot totaal niet aan op Klaassen waardoor die ook helemaal alleen stond en geen combinaties aan kon gaan met Milik die ook constant twee man in zijn nek had. Klaassen maakte een doelpunt maar de rest van de wedstrijd was hij lang onzichtbaar. Dijks had het in de verdediging moeilijk tegen Peersman, liet vaak zijn man lopen en Peersman kon heel veel voorzetten geven. Viergever stond redelijk stabiel te verdedigen, had een paar paniekmomentjes maar verder stond hij goed. Van der Hoorn was groggy maar de minuten die hij speelde stond hij sterk te spelen. Veltman was een wat chaotische factor, had duidelijk even moeite met switchen van positie waardoor Cambuur een paar kansen kon creëren in het strafschopgebied. Maar uiteindelijk deed hij zijn verdedigende taak aardig, liet voornamelijk Bazoer en Gudelj het werk doen en deed aanvallend helemaal niets. Waarschijnlijk op instructie van De Boer die het risicoloze voetbal wel goed vond. Van Rhijn speelde ook redelijk goed, liet zich niet verrassen en deed aanvallend geen gekke dingen. En Cillessen speelde een goede wedstrijd, paar goede reddingen had verder weinig te doen.

Een saaie en lastige wedstrijd want Cambuur had makkelijk een keer kunnen scoren en dan had Ajax in de problemen gezeten. Die muur van Cambuur was bijna niet door heen te komen en het is te hopen dat Frank de Boer niet weer risicoloos voetbal gaat spelen de komende weken want dan wordt het heel lastig de komende weken. Dat gaan we dan volgende week meteen zien in de tactiek. Dan is er weer een live blog. Tot dan!

21:36 Einde wedstrijd

Vink fluit, Ajax pakt drie moeilijke punten. 0-1 in Leeuwarden. Zo meteen de eindanalyse.

21:34 Hands?!

Ajax heeft het zwaar, een voorzet wordt slecht weggewerkt. Cambuur brengt de bal meteen weer in en het lijkt erop dat een Ajacied de bal tegen de arm krijgt. Heel Cambuur schreeuwt. De bal ketst af en een aanvaller van Cambuur staat alleen voor Cillessen om in te schieten maar houdt in. Ajax komt daar goed weg.

21:33 Tijdrekken

Milik gooit Van der Laan tegen de grond. Vink fluit en het spel ligt een halve minuut stil. Vink wijst naar zijn horloge om aan te geven dat hij dit meerekent in de tijd.

21:32 Vrije trap

Cambuur met de volgende vrije trap. De bal zeilt langs alles en iedereen door het strafschopgebied heen. 3 minuten blessuretijd.

21:31 Gepruts

El Ghazi met een drietal acties waar hij zijn tegenstander de eerste keer wel mee uitspeelt, maar wanneer hij voor wil zetten raakt hij de bal verkeerd en vliegt die achter. Doeltrap.

21:30 Saai

En nu speelt Cambuur de bal wat rond, overtredingen, balverlies en lange ballen weer.

21:28 Wissel

Bazoer speelde een rukwedstrijd, geen bal goed geraakt vandaag en wordt nu terecht gewisseld. Serero komt erin.

21:26 Milik!

Dijks rent weer naar voren, geeft voor en Milik kan de bal controleren in de 16 en schieten. Hij schiet recht op Nienhuis af die de bal kan vangen.

21:25 Analyse

Cambuur geeft alles weg achterin en hoopt Ajax onder druk te kunnen zetten. Ajax kan vol op de counter spelen en heeft dan alle kansen om de 0-2 te maken. Die moeten wel benut worden.

21:24 Counter

Younes en El Ghazi!! El Ghazi rent op de keeper af, nog 1 verdediger is mee van Cambuur. El Ghazi legt breed op Younes die overal kan schieten maar hij werkt de bal naast. Gigantische kans verprutst.

21:23 Kans

Volgende kans voor Cambuur. De bal wordt voorgezet door Peersman en Viergever raakt de bal volledig verkeerd, Veltman staat op te letten en rost de bal achter voor een corner.

21:22 Dubbele wissel

Twee middenvelders erin bij Cambuur voor twee verdedigers. Alles of niets voor de Friezen.

21:21 Kans

Cambuur krijgt nu de kansen. Een volgende voorzet belandt op het hoofd van een medespeler en Cillessen kan de kopbal nog met enige moeite voor de doellijn wegplukken.

21:19 Geel

Bakker loopt Viergever eruit waardoor die in moet grijpen en Bakker naar de grond brengt. Hij krijgt daarvoor geel.

21:18 Counter

Younes countert weer door het midden maar loopt zichzelf vast en zijn schot wordt geblokt.

21:17 Corner

Van Rhijn kopt de bal verkeerd waardoor Cambuur een corner krijgt. Die draait raar in waardoor Ajax moeite heeft met de bal wegwerken. De bal stuitert in het rond en uiteindelijk legt Vink het spel stil vanwege buitenspel.

21:16 Aanval

Dijks komt dit keer op langs de zijlijn en krijgt de bal goed aangespeeld in de diepte van Younes. Dijks zet voor maar Milik krijgt zijn voet niet lekker tegen de bal waardoor die een meter of 15 naast schiet.

21:15 Oei

Ajax gaat nu vol in de aanval en eindelijk zit er power achter. Younes komt weer op en dribbelt twee man voorbij, legt dan af op Bazoer die vanaf een meter of 17 uithaalt en de bal maar net naast schiet.

21:13 PAAL!

Younes komt eindelijk langs zijn man en vlak voor de achterlijn kan hij de bal hoog voorzetten. Maar de voorzet is uiteindelijk een schot op doel want via de binnenkant van de paal komt de bal weer het veld in. Milik rekent er niet op en in een reflex schiet de Pool de bal het stadion uit.

21:11 Schot

Een lange bal op Milik komt per ongeluk aan bij El Ghazi die dwars door de verdediging van Cambuur heen kan rennen en de bal meteen op doel schiet. De bal draait alleen weg van het doel en gaat een meter of 2 naast, jammer, dat was de kans op de 0-2.

21:10 Corner

El Ghazi versiert een corner. Dit keer mag Gudelj de hoekschop nemen omdat Schöne weg is. Hij knalt de bal naar de hoek van het strafschopgebied naar Dijks die van 20 meter ver uithaalt en tegen een Cambuur speler op.

21:07 Schot

Cambuur lost een schot vanaf een meter of 20, Cillessen kan de bal die een flinke stuit heeft redden.

21:06 Linkerflank

Dijks en Younes komen er samen niet uit op de linkerflank. Ze staan constant voor een muur van vier spelers en ze komen er niet door heen. Misschien is het handig om via Gudelj en Klaassen eens door het midden van het veld te voetballen.

21:05 PSV

De Eindhovenaren staan nog op 0-0, maar voor hoelang?


21:03 GOAL

Cambuur krijgt een corner die gevaarlijk in draait en op de borst van een Cambuurspeler landt, Klaassen kan snel wegwerken. Younes krijgt de bal die opstormt en daarna de bal naar rond laat spelen totdat die bij El Ghazi komt, die geeft voor en Klaassen kan de bal in de verre hoek koppen. 0-1 Ajax!

21:02 Voorzet

Eindelijk een voorzet van de rechterkant. El Ghazi gooit de bal voor van 30 meter ver af vanaf de zijlijn maar Milik kan net niet bij de bal.

21:00 Oef

Bazoer speelt slordig en slap vandaag en nu geeft hij de bal zomaar weg aan Bartho omdat hij verkeerd staat en op de bal gaat staan. Bartho passt op Hoefdraad die ongedekt staat en helemaal alleen op Cillessen af kan. Hij schiet maar Cillessen kan de bal net tegenhouden met zijn lichaam. Daar was het bijna 1-0

20:59 Wissel

El Ghazi is erin gekomen voor Schöne, de Deen heeft geen knikker geraakt vandaag.

20:56 Younes

De aanvaller zit niet lekker in zijn vel. Komt niet voorbij zijn man en loopt de bal over de achterlijn, zit een patroon in het spel nu. Ajax komt gewoon niet verder dan lange ballen en Younes die drie man moet uitspelen…

20:55 Kansje

Van Rhijn met de zoveelste lange bal naar voren maar deze komt wel bij de Pool. De aanname is slecht want Milik wil alles met links doen en heeft daar teveel tijd voor nodig en loopt de bal over de achterlijn.

20:54 Zzzzzz

Cambuur heeft meer de bal maar beide partijen zijn zo ongelofelijk vaak de bal kwijt dat het veld gewoon te klein lijkt om op te spelen.

20:51 Slecht

Cambuur speelt weer compact en Ajax hanteert dezelfde tactiek als in de eerste helft. Younes die naar binnen komt en Milik die constant twee man in zijn nek heeft hijgen. Dit is kansloos weer.

20:50 Vrije trap

Cambuur met een vrije trap langs de zijlijn op 35 meter. Maar de voorzet is makkelijk weg te werken.

20:49 Ruk

Ajax begint lekker… Viergever verovert de bal, wil die naar Younes passen met een stiftje maar de bal gaat te hard en vliegt over de zijlijn.

20:49 Schot

Meteen na de aftrap loopt Monteiro naar voren, kapt Gudelj uit en schiet vanaf 20 meter op doel maar de bal gaat hoog over.

20:48 Warmlopen

El Ghazi loopt warm. hopelijk kan hij Schöne zo snel mogelijk vervangen.

20:47 Tweede helft

Cambuur mag aftrappen en we zijn weer onderweg, Ajax moet gaan aanzetten.

20:46 Tweet

Geode vraag…

20:38 Analyse

Schöne en Milik spelen allebei uit positie. Milik loopt meer op het middenveld en Schöne kan geen bal met de bal. De Boer moet ingrijpen en de tactiek wijzigen want dit werkt niet. Cambuur speelt te compact in de verdediging en het omschakelen gaat voor geen meter omdat Klaassen en Milik elkaar niet vinden in de kleine ruimte. El Ghazi erin voor Schöne!

20:33 Rust

Vink fluit voor de rust, eindelijk… duurde veel te lang. Echt verschrikkelijk slecht voetbal van Ajax, inspiratieloos. Trap onder de reet moeten ze hebben.

20:32 Foto


20:31 Corner

Ajax met de zoveelste corner al in de eerste helft. De corner is echt dramatisch, Schöne krult de bal mooi in maar Milik besluit de bal rustig aan te nemen en terug te leggen. Hier wordt niet op gerekend waardoor Younes maar in paniek uithaalt van een meter of 25 en de bal tegen een Cambuurspeler op rost. 2 minuten blessuretijd trouwens.

20:30 Balverlies, Balverlies, Balvliers

Om de vier passes raken beide ploegen de bal wel kwijt waardoor het een constante chaos is op het middenveld. Cambuur houdt de bal beter in de ploeg op het moment en heeft het meeste balverlies, eeh balbezit!

20:29 Aanval

Cambuur gaat nu weer naar voren en een diepe pass wordt weg gerost door Viergever die goed staat op te letten.

20:27 Wissel

Van Rhijn liep al een tijdje warm, Van der Hoorn kan echt niet verder, Veltman schuift door en Van Rhijn gaat op de rechtsbackpositie staan.

20:25 Voorzetje

Younes weer over de linkerkant met een voorzet maar zelfs met Viergever mee in de aanval komt de bal niet bij een speler van Ajax. Een minuut later heeft Ajax de bal weer en komt Dijks tot een schot van 30 meter ver, de bal raakt nog net niet de cornervlag. Kansloos dit.

20:23 Dit


20:21 Geel

Bazoer die om twee Cambuurspelers heen wil maar de laatste, Bakker, doet niet mee. Bazoer struikelt over een uitgestrekt been en Bakker krijgt geel voor de actie.

20:20 Schot

Cambuur komt weer op en Hoefdraad schiet vanaf een meter of 25 de bal ver over het doel.

20:19 Hoppa

Cambuur even in de aanval maar Dijks zet een sliding van een meter of 3 in op de bal bij de cornervlag en werkt de bal weg. Heerlijke verdedigende actie van de linksback.

20:17 risicoloos

Ajax speelt weer zoals vlak voor de kerst: risicoloos. Geen combinaties, alleen maar lange ballen naar voren en individuele acties. Het is saai, berekend en slaapverwekkend.

20:15 Schot

Cambuur kwam nog even tot een voorzet maar daarna komt Ajax op met Younes die drie man uitkapt in het strafschopgebied en daarna uithaalt. Nienhuis kan de bal maar net wegboksen. Eerste echte kans voor Ajax in deze wedstrijd.

20:13 Schotje

Bazoer wordt een beetje wanhopig omdat er totaal geen schot in het spel zit van Ajax. Dus poogt hij een schot. De bal is veel te zacht en ver naast, Nienhuis stond uit zijn doel maar dit is aardig kansloos.

20:11 Voorzet

Dijks rent weer eens naar voren en kan onbedreigd de bal voorgeven aan Milik die de bal verkeerd op het hoofd krijgt. Kans verkeken.

20:10 Analyse

Er gebeurd werkelijk geen reet in de afgelopen 10 minuten. Geen enkele grote kans. Alleen corners en mislukte aanvallen aan beide kanten. De passing is veel te slordig. Klaassen en Schöne zitten niet in de wedstrijd en Milik heeft nog geen bal gekregen van beide spelers. Drama.

20:08 11 man

Van der Hoorn heeft een fris shirt aan, mag weer het veld in. Ajax speelt weer met 11 man.

20:06 Verder

Vink fluit dat we weer verder kunnen, Ajax speelt met 10 man.

20:05 Auw

Het bloed komt uit de oor van Van der Hoorn en lijkt niet verder te kunnen. Van Rhijn zal in dat geval erin moeten komen en dan schuift Veltman door naar de centrale verdediging. Het hoofd van Van der Hoorn zit helemaal onder het bloed. Hij kreeg de schouder van Nienhuis vol tegen zijn hoofd.

20:04 Corner

Nog een corner voor Ajax. Deze is een streep naar de keeper die de bal wegbokst maar daarbij ook Van der Hoorn een beuk verkoopt. Van der Hoorn blijft lang liggen op het veld.

20:02 Corner

Schöne neemt de corner vanaf de rechterkant en stuitert de bal de 16 in waar Klaassen staat te wachten en de bal op doel schiet. Hij raakt de bal verkeerd waardoor Cambuur de bal kan weg werken.

20:01 Aanval Ajax

Van der Hoorn met een prachtige pass op Milik die de bal meteen kan aannemen in het strafschopgebied. Maar daarna loopt de aanval vast. Younes komt na een ingooi langs zijn man en rent langs de achterlijn het strafschopgebied in. Hij legt de bal terug naar Milik die de bal een meter of 10 naast schiet.

19:59 Aanval Cambuur

De Friezen komen er even uit wanneer Viergever een diepe bal laat lopen waardoor Peersman de bal kan voorzetten. De bal gaat terug naar de rand van de 16 omdat Younes ook staat te slapen en op 2 meter staat te verdedigen. Het schot op doel wordt weggewerkt door Veltman.

19:58 Corner

Meteen na de kans van Cambuur komt Ajax eruit in de counter maar Dijks werkt de bal tot corner. De eerste hoekschop wordt weg gewerkt, de tweede voorzet wordt door Van der Hoorn twee meter naast gekopt.

19:57 Voorzet

Peersman krijgt de bal langs Dijks voor, daar stond de linksback niet lekker te verdedigen. Van der Hoorn kan de bal wegkoppen.

19:56 Doe maar wisselen

Schöne zit totaal niet in de wedstrijd, zoveel is duidelijk. In een minuut tijd raakt hij twee keer de bal kwijt door domme acties. Hij is gewoon geen rechtsbuiten. Staat daar helemaal uit positie langs de zijlijn te spelen.

19:54 Analyse

Cambuur speelt heel aanvallend maar zodra Ajax de bal heeft vliegen wel meteen 9 man vol in de verdediging waardoor er een muur om het strafschopgebied ontstaat waar Ajax niet door heen kan komen. Schöne en Milik worden nauwelijks bereikt omdat Klaassen en Bazoer nergens met de bal heen kunnen. Alleen Younes heeft twee acties kunnen maken.

19:53 Risico

Cambuur neemt zeker risico wanneer het balbezit heeft. Ajax moet dan volledig terug zakken en De Boer laat zijn spelers duidelijk op de counter spelen.

19:51 Shirtje trekken

Terwijl Schöne de volgende aanval opbouwt zien we de herhaling, Bartho hangt behoorlijk aan het shirt van Van der Hoorn. Was een overtreding.

19:50 Corner

Cambuur had even een paar minuutjes balbezit maar lijden uiteindelijk balverlies omdat Viergever goed staat op te letten. Daarna gaat de bal rond naar Dijks die naar voren rent, voor wil geven maar via Peersman gaat de bal achter voor een corner. Schöne en Younes willen de corner kort nemen maar De Deen rost de bal hoog de 16 in. Van der Hoorn schreeuwt het uit maar Vink vindt het geen penalty.

19:49 Voorzet

Younes met een voorzet over de grond in het strafschopgebied maar de bal gaat naar de voeten van een Cambuurspeler die die meteen weg werkt.

19:48 Fysiek

De Friezen zijn behoorlijk hard in de duels. Dijks, Milik en Bazoer zijn al flink aangepakt maar de Ajacieden houden zich redelijk staand.

19:47 Slordig

Meteen na de aftrap kan Schöne een lange bal van Gudelj niet controleren, een minuut later is Milik de bal kwijt omdat hij niet naar de bal komt en een verdediger van Cambuur er daardoor tussen kan komen.

19:46 Aftrap

Pieter Vink fluit, Ajax trapt af, de wedstrijd is begonnen!

19:45 Het uitvak

Foto vanuit het uitvak in Leeuwarden


19:41 De Speld

Cambuur heeft een nieuwe tactiek volgens De Speld: http://speld.nl/2016/04/09/spelers-cambuur-gaan-encrypted-passes-verzenden/

19:34 Focus

Vandaag ligt de focus op Van der Hoorn. Als Tete volgende week terug komt en De Boer wil de rechtsback meenemen naar het eind van het seizoen in de basis, dan lijkt Van der Hoorn zijn basisplek kwijt te zijn. Houdt Ajax vandaag weer de 0 en als Mike een goede indruk kan achterlaten dan kan Tete zomaar bankzitter worden.

19:31 Quote De Boer

Over de situatie van El Ghazi: “We hebben een brede selectie en Schöne werkt er keihard ervoor, El Ghazi in goede doen is een veel betere buitenspeler. El Ghazi doet het goed tijdens de training.” Nietszeggend antwoord, lijkt wel een politicus.

19:30 Quote De Boer

“Ajax moet van elke ploeg kunnen winnen dus ook Cambuur. Je zal het elke week weer moeten opbrengen. Gudelj is een hele belangrijke pion in ons team. Het is een type die we niet hadden bij Ajax en hij voelt zich nu nog beter dankzij vertrouwen.”

19:28 Statistieken

Milik is de beste spits van de Eredivisie, op dit moment dan. Dat Ajax nu al kijkt naar Vincent Janssen of Sèbastien Haller is bizar gezien Zivkovic en Hendriks staan te trappelen om het stokje van Milik over te nemen.


19:25 Maatjes


19:23 Analyse opstelling

Het is dezelfde basisopstelling als vorige week en de weken daarvoor. Geen fratsen, geen veranderingen. El Ghazi zit nog steeds op de bank en dat moet toch pijnlijk zijn. Is het een truukje van Frank de Boer om Schöne langer bij Ajax te houden of is El Ghazi gewoon echt niet in vorm?

19:18 Opstelling


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.