Live Blog: Ajax – FC Utrecht

De race naar het einde van het seizoen komt op één cruciaal punt neer. Het is een staarwedstrijd tussen Ajax en PSV en wie het eerst knippert verliest. FC Utrecht is een zware tegenstander voor Ajax gezien de afgelopen seizoenen. Ajax heeft de afgelopen jaren vele punten laten liggen tegen de Domstedelingen. Frank de Boer heeft de zware taak om de groep scherp te krijgen gezien het spel van vorige week. Toen was het spel dramatisch slecht en kwam Ajax aardig weg. Dat kan niet elke week gebeuren en zeker niet tegen FC Utrecht. Hieronder alle live updates, Tweets, videos en analyses zodat u de wedstrijd live kan volgen.

Druk op de F5-knop om de pagina te verversen en de nieuwste updates te zien.

14:37 Man of the match

Na even goed nadenken geven we de titel man of the match aan Van der Hoorn. Die kan wel wat steun gebruiken want die moet nog drie weken door. En het was zielig om te zien dat hij gewoon moederziel alleen stond tegenover Barazite en Haller zonder steun van Viergever. Dan ben je niet alleen in de steek gelaten door je trainer die dat iet ziet. Maar ook door je medespelers. Arme jongen. Daarmee sluiten we het live blog. Tot volgende week wanneer Ajax tegen Heerenveen moet…

14:36 Statistieken


14:33 Video

Het mazzeldoelpuntje van Milik


14:29 Eindanalyse

Dit gaan we kort houden. Het was slecht. De 3-4-3 werkte niet omdat Bazoer en Klaassen totaal niet in de wedstrijd zaten. Geen enkele pass van die twee ging goed waardoor de hele aanval totaal niet liep. Younes was te onzeker, bracht niks in de aanval en deed niks verdedigend waardoor Sinkgraven ook niks kon en Viergever geïsoleerd stond. Gudelj was de enige op het middenveld die goed speelde. Eigenlijk op het hele veld. El Ghazi gaf slehte voorzetten. Had weinig goede acties en creëerde niks. Milik was onzichtbaar en kon niks doen tegen die muur van Utrecht. Frank de Boer had eerder moeten ingrijpen want Bazoer had in de rust al gewisseld moeten worden. De druk om te winnen heeft ze echt genekt vandaag. Viergever was de meest ervaren man op het veld maar die speelde zo verschrikkelijk slecht. FC Utrecht rook bloed over de linkerkant en zocht Viergever constant op. Veltman op de rechterkant deed het een stuk beter maar ook hij wist niet wat hij af en toe met Ludwig en Barazite aan moest. De Boer had sneller terug moeten schakelen naar een 4-3-3 of zelfs een 4-4-2 want met twee spitsen had Ajax meer kans gehad om te winnen vandaag. Cerny kantelde de wedstrijd door weer geloof in het team te rossen. Maar degene die nog het meest teleurstelde was Cillessen. Zo ongeconcentreerd en zo nerveus hebben we de doelman zelden gezien. Deed veel fout en had de 0-2 makkelijk kunnen houden. Ajax staat nog bovenaan maar kijk je naar de afgeopen twee wedstrijden dan mag dat een wonder heten.

14:23 Video

De 1-2


14:22 +3

Oef

Cerny nog met een heerlijk steekpassje op Sinkgraven maar zijn voorzet gaat net over Klaassen heen. Meteen na de ingooi aan de andere kant van het veld fluit Makkelie. 2-2 eindstand.

14:21 +2

En nog een minuut gaat voorbij met een paar ingooien en balverlies.

14:20 +1

De eerste minuut gaat voorbij zonder actie.

14:19 Blessuretijd

Komen drie minuten erbij, de Arena staat in vuur en vlam.

14:17 Sensatie

Ajax weer in de aanval. Viergever geeft voor, Klaassen legt de bal terug op Gudelj maar die rost de bal de tweede ring in.

14:16 GOAL!

Milik schiet de bal heel beheerst in de rechterhoek. Wat heeft Ajax een mazzel. De herhaling laat zien dat het een heel makkelijk gegeven penalty is.

14:15 Penal

Ajax komt er nog een keer door wanneer Milik op een lange bal loopt van Veltman. De Pool wordt onderuit gehaald wanneer hij op doel kan schieten door Janssen. Die krijgt geel.

14:14 Goal

En nu brengt Klaassen weer spanning in de wedstrijd. Een luchtduel met Milik wordt gewonnen, de Pool legt de bal terug op Klaassen die de bal van 25 meter keihard inschiet en via de paal gaat de bal erin.

14:13 Goal

Nou, dat was het. Ajax staat zo ongelofelijk slap te spelen, alsof het geloof weg is. Viergever laat Joosten naar het doel lopen en van 20 meter uithalen. De bal gaat snoeihard de netten in omdat Cillessen verkeerd in het doel staat en de bal niet kan houden.

14:12 Counter

Cillessen komt er niet uit met de bal en verliest die aan Ramselaar. De doelman rekt net genoeg tijd voor Veltman om terug te komen zodat Cillessen naar zijn doel kan rennen.

14:11 Tactiek

Van der Hoorn staat nu in de spits. Tactiek stormram is weer van stal gehaald.

14:10 Geel

Van der Hoorn gaat klungelig een luchtduel in en raakt zijn tegenstander met zijn arm. Krijgt geel.

14:09 Wissel

Kenny Tete komt erin voor Bazoer. Speelde echt zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen. Had in de rust al eruit gemoeten.

14:08 Voorzet

De eerste voorzet van Bazoer was voor Utrecht, de tweede na een vrije trap ook. Geen enkele kans heeft Ajax weten te creëren in de tweede helft. Verschrikkelijk.

14:07 Miscommunsjadkawjd

Whatever, Veltman leest totaal de loopactie van Bazoer verkeerd in waardoor de pass tien meter de verkeerde richting in gaat. Alsof ze elkaar niet zien…

14:05 Voorzet

Een voorzet van Singkraven komt bij Cerny maar die kopt de bal eerder door dan richting het doel waardoor die achter gaat.

14:04 Veld

Van der Hoorn met een pass in de diepte maar die is te hard en niet in het bereik van Bazoer daardoor uitglijdt als hij de bal nog wil halen en meteen in frustratie op de grond slaat en een wegwerpgebaar maakt naar de verdediger. Het loopt voor geen meter. Het veld ziet er trouwens ook niet uit.

14:02 Paal!

Cerny en El Ghazi hebben van positie gewisseld en het resultaat is meteen daar. Cerny rent met de bal dwars door Ligeon en legt af op Bazoer die scherp de bal terugspeelt in het strafschopgebied. Cerny neemt aan haalt hard uit, de bal ketst af op de paal en gaat achter.

14:01 Corner

Ajax met de zoveelste corner maar ook deze wordt weg gewerkt door de muur van Utrecht.

14:00 Wissel

Cerny komt erin voor Younes. De Duitser was net een beetje op dreef maar was eigenlijk de hele wedstrijd ver onder zijn niveau. El Ghazi speelt ietsjes beter vandaar dat de mag blijven staan.

13:58 Schot

Younes staat tegenover drie man en geeft het meteen op. Passt de bal naar Gudelj die meteen schiet op doel maar de bal wordt gekeerd door een verdediger van Utrecht.

13:57 Voorzet

Ligeon komt nu op en geeft voor maar de bal vliegt over het hoofd van Haller, Van der Hoorn werkt weg.

13:56 Vrije trap

Utrecht komt weer op en Veltman vangt Haller op. Makkelie fluit. De vrije trap is slap en te kort waardoor Veltman kan wegkoppen. Utrecht bouwt weer op en Van der Maarel kan helemaal vrij de bal voorgeven maar ook die voorzet is slecht.

13:55 Schotje

Twee slechte voorzetten van beide kanten, de bal belandt bij Bazoer die uithaalt maar een veel te flauw schot op doel lost om het de keeper lastig te maken. Die pakt de bal op van de grond en kans weg.

13:54 Aanval

Barazite schiet weer te snel op doel, het schot wordt gekraakt. Ajax neemt over en Younes kan uiteindelijk niet om zijn man heen en schiet net buiten de 16 tegen zijn man aan.

13:53 Geel

Ramselaar stopt een aanval van Ajax als hij in een duel met Sinkgraven een bal op de arm krijgt. Makkelie trekt een kaart daarvoor.

13:52 Kopkans

Younes met zijn allereerste actie van de dag. Hij komt voorbij Van der Maarel en geeft voor. Milik kan heerlijk inkoppen maar de bal vliegt recht op de keeper af.

13:49 Veltman

Oef, daar komt Ajax goed weg, Van der Hoorn laat Haller gewoon uit zijn rug lopen en even daarvoor staat ook Viergever te slapen wanneer Barazite bij hem weg kan lopen en het passje van Haller kan inschieten. De enige die wel staat op te letten is Veltman die de bal voor de voeten van Barazite weg kan tikken en de bal weg kan werken.

13:48 Cerny

De jonge Tsjech loopt warm en krijgt meteen applaus. Frank de Boer moet echt een tactisch wonder gaan verrichten om dit om te keren. Volgende aanval voor Ajax loopt stuk nadat een schot van Singkraven wordt gekraakt. Ajax komt alleen tot afstandsschoten, geen enkele uitgespeelde kans.

13:46 Kans

El Ghazi sprint weer eens naar voren met de bal maar zijn voorzet komt niet bij Klaassen. Utrecht kan de bal wegwerken.

13:45 Ingrijpen

Frank de Boer zal nu echt in moeten grijpen. Klaassen en Bazoer voegen niks toe vandaag en de chaos achterin is compleet.

13:43 Goal

Sinkgraven met een slechte pass op Klaassen die daardoor de bal verliest. Utrecht neemt over en Ludwig kan helemaal doorlopen omdat Veltman op 3 meter staat te verdedigen. Die geeft voor naar Barazite die voor Van der Hoorn staat en vrij in kan tikken. Viergever stond ook lucht te dekken. 0-1 voor Utrecht. Terecht.

13:41 Publiek

De wedstrijd is nog steeds ruk maar de sfeer is een stuk beter. Het publiek zet een paar liederen het team te steunen. Het lijkt te werken want Ajax is scherper aan het spelen. Milik en El Ghazi kunnen een counter opzetten en El Ghazi krijgt de bal in de diepte van Milik. Die kan Ligeon niet voorbij en zijn voorzet terug naar Milik wordt gekraakt. Weg kans.

13:40 Vrije trap

Gudelj mag er weer eens eentje nemen en ook deze is drama, vliegt direct de armen in van de keeper van Utrecht.

13:38 Corner

Eerste corner van FC Utrecht wordt achter gekopt. De tweede kan weg gebokst worden door Cillessen. El Ghazi pakt de bal op en rost de bal richting Milik die de bal in tweede instantie wel heeft. De aanval gaat verder en uiteindelijk krijgt de spits de bal weer en verlegt het spel naar de linkerkant met een hoge pass naar Younes. Te hoog want die gaat onder de bal door. Jammer.

13:37 Bazoer

De middenvelder verdedigt aardig vandaag maar zijn passes naar voren zijn verschrikkelijk slecht. Nu gaat een pass naar Klaassen verkeerd over 10 meter, te ver de diepte in. Wat steeds het geval is bij Bazoer. Rijp voor een wissel.

13:37 Ai

Weer net niet. Klaassen kan de bal net niet bij Milik krijgen ander had die nog één verdediger voor zich gehad richting het doel.

13:35 Raar

Kenny Tete loopt warm… Dijks zou er beter in kunnen komen gezien het feit dat die linkerkant helemaal open lag. De rechterkant leverde nauwelijks problemen op.

13:34 Younes

De linkervleugelspits is de hele eerste helft voorbijgelopen door Ramselaar en Van der Marel maar vlak na rust doet hij zijn eerste verdedigende werk. Hij zet Ramselaar goed weg als een pass naar hem te diep is en de bal over achterlijn kan laten rollen.

13:33 Tweede helft

Utrecht had de beste kans voor rust met Barazite die de voorzet van Ludwig rustig aan had kunnen nemen in had kunnen inschieten. Ajax moet alle zeilen bijzetten en een heel stuk beter spelen in de tweede helft. Makkelie fluit, Utrecht trapt af, nog 45 minuten!

13:23 Analyse

De Boer zal weer terug naar de 4-3-3 moeten want dit werkt niet. De nieuwe formatie brengt Klaassen en Milik helemaal van slag die voorin niks kunnen doen. El Ghazi is op de flank redelijk effectief maar Younes weet totaal niet wat hij moet doen met Singkraven in zijn rug. Brengt totaal geen diepte in het spel, heeft ook nog geen enkele actie gemaakt. Gudelj speelt goed en weet Janssen en Haller nog aardig op te vangen. Maar Viergever heeft het heel zwaar en komt er niet uit met Ramselaar. Een logische wissel zou zijn om Dijks erin te brengen en Singkraven of Bazoer te wisselen want die twee weten bijna geen enkele goede pass te geven.

13:18 Fluitconcert

De Ajax spelers lopen de tunnel in en worden uitgejoeld door het publiek. Het spel is dramatisch en de fans zijn teleurgesteld en nerveus. Een gelijkspel kan Ajax nog hebben maar niet vanmiddag.

13:17 Rust

Makkelie fluit, geen blessuretijd. 0-0 in de Arena.

13:16 Kans

Barazite komt lang Singkraven heen op het middenveld en Veltman staat te ver weg om rugdekking te geven. Barazite kan rustig aanleggen en schiet de bal maar net naast.

13:15 Overwicht

Dat Utrecht al een tijdje stil is komt puur alleen omdat Gudelj werkelijk elke bal op het middenveld achterna jaagt en verovert. Hij steunt Viergever en Van der Hoorn zo goed dat Utrecht bijna geen kansen heeft kunnen creëren de afgelopen minuten.

13:13 Voorzet

Bazoer dit keer met een voorzet die bij Milik komt. Die kopt de bal alleen helemaal verkeerd en Klaassen probeert de vuurpijl omhoog op de stuit in het doel te tikken, de keeper van Utrecht vangt de bal voordat dat kan gebeuren.

13:12 Schot

Klaassen vecht zich door de verdediging van FC Utrecht heen maar loopt zich stuk, El Ghazi moet achter een opspringende bal aan en het volgende duel in. Klaassen mengt zich weer en kan de bal heroveren en passt die naar Bazoer. Die haalt uit van af 25 meter maar het schot gaat net naast.

13:10 Oef

Bazoer met een mooie dribbel en brengt de bal bij El Ghazi, die geeft voor terwijl hij struikelt en Younes krijgt een dot van een kans als de bal in zijn schoot valt. Maar Utrecht kan de bal snel voor zijn voeten weg tikken.

13:09 Fluitconcerten

Ajax speelt zo slordig dat het publiek begint te roeren. De ene na de andere foute pass en elke keer beginnen meer en meer fans te fluiten.

13:07 Counter

De vrije trap van Ajax is slecht, Utrecht neemt over en begint aan een lange counter. Ramselaar kan met de bal het middenveld oversteken omdat Singkraven hem volledig kwijt is. De Utrecht-speler gaat voor een lange solo en aan de rand van de 16 haalt hij uit en schiet vol op Van der Hoorn.

13:06 Geel

Ligeon is van rechts naar linksback gegaan en heeft El Ghazi een beetje in de tang. Maar Bazoer niet die even weg is waardoor Ligeon aan zijn hemd moet hangen en geel incasseert omdat hij de counter van Ajax om zeep helpt.

13:05 Analyse

Ajax wil echt wel voetballen maar ze voelen elkaar voor geen meter aan. Gudelj en Viergever zijn elkaar vaak kwijt in verdedigend opzicht. El Ghazi kan bijna geen enkele bal controleren van Bazoer of Klaassen. De lange ballen zijn te diep. De voorzetten niet begrepen en de combinaties zijn niet eens geprobeerd omdat ze het niet aan durven.

13:03 vrije trap

El Ghazi krijgt Letschert in zijn rug tijdens een duel en Makkelie fluit. Gudelj met de voorzet maar die is te traag en kan makkelijk weggewerkt worden door Utrecht. Klaassen pikt de bal op en schiet recht tegen een verdediger op. Zit ook niet in de wedstrijd.

13:01 Aanval

Utrecht zoekt steeds de linkerkant op van Ajax omdat Viergever zich geen raad weet met Haller en Ramselaar. Ook nu weer kan Ramselaar op zijn dooie gemak voorgeven en kan Haller de bal aannemen op de rand van de 16. Hij komt niet tot een schot en an een paar benauwde momenten kan Klaassen de bal wegwerken.

12:59 Ai

El Ghazi loopt helemaal vrij op de rechterkant en kan rustig voorzetten. Die is dan slecht en meteen stuiter komt de bal net bij Bazoer die de voorzet verkeerd raakt waardoor de bal de lucht in gaat en de keeper die makkelijk kan vangen. Het zit Ajax ook niet mee.

12:57 Aanvalletje

Haller kan net niet Ramselaar bereiken wanneer hij de bal doorkopt. Viergever was even helemaal uit positie maar gelukkig stond Cillessen goed op te letten.

12:53 Offensief

Ajax nu in de aanval. Een heerlijk lange voorzet van El Ghazi komt net niet bij Singkraven. Daarna Klaassen met een schotje dat afketst en uiteindelijk rost Gudelj de bal in de tweede ring.

12:52 Counter

Ajax neemt de bal over na een klein offensief van Utrecht zonder echte kansen. Younes weet met een heerlijke diepe pass El Ghazi ineens vrije te spelen in de diepte maar de keeper van Utrecht staat op te letten en kan de bal op 30 meter van zijn doel weg trappen.

12:49 Oeps

Cillessen zit in het nauw met de bal en schiet uit wanhoop de bal weg. Die ketst af via Barazite de lucht in waardoor Cillessen heel snel naar zijn doel moet rennen om de bal te vangen voordat Haller in een leeg doel kan koppen.

12:49 Vrije trap

Haller brengt El Ghazi naar de grond en Makkelie fluit. Vanaf de zijlijn legt Gudelj aan en schiet de bal met een mooie boog in en El Ghazi kan helemaal vrij inkoppen. De bal gaat maar een halve meter naast.

12:47 Goal! Nope

Ajax komt nu naar voren. El Ghazi met een mooie voorzet maar Milik laat die lopen voor Younes. Fc Utrecht komt er dan tussen, de bal komt voor de voeten bij Klaassen die de bal weer bij Milik brengt die in de kluts de bal bij Younes krijgt die scoort. Maar hij stond buitenspel.

12:45 Kans Utrecht

Weer miscommunicatie bij Ajax, dit keer achterin. Viergever en Van der Hoorn begrijpen elkaar totaal niet waardoor FC Utrecht de bal kan oppikken. Ramselaar is daardoor helemaal vrij, kan voorgeven over de grond maar inmiddels staat Van der Hoorn voor het doel om de bal weg te werken.

12:44 Milik

De spits zit totaal niet in de wedstrijd. De volgende lange bal van Gudelj naar voren en Milik doet niets. Staat stil en kijkt de bal na. Gudelj is woest en roept, schreeuwt en zwaait met zijn armen. De communicatie is zoek voorin bij Ajax.

12:42 Voorzet

El Ghazi komt er even door op de rechterkant en zwaait met zijn handen, hij ziet niemand vrij staan in de 16 om voor te geven. Hij doet het toch en Letschert kopt de bal makkelijk weg.

12:41 Willem Janssen

Ajax laat de middenvelder zich helemaal rot lopen. Elke keer als Utrecht druk wil zetten op de verdedigen van Ajax gaat de bal lekker rond tussen Van der Hoorn, Veltman en Cillessen. Janssen heeft al een paar honderd meter voor niets gerend.

12:40 Impasse

Veel balverlies nu bij beide partijen. Ajax krijgt de bal niet bij Milik of Klaassen en Utrecht krijgt de geen grip op het middenveld. Gudelj en Veltman hebben al een paar passes kunnen onderscheppen.

12:39 Viergever

In de eerste paar minuten is de rolverdeling duidelijk. Veltman en Viergever mogen absoluut niet naar voren. Maar Viergever kan zich niet inhouden en begint toch aan een sprintje naar Klaassen. Die wordt van de bal gezet waardoor FC Utrecht meteen kan proberen te counteren, wat fout gaat, maar Viergever moet meteen als een dolle terug sprinten om de gaten achterin te dichten.

12:37 Diep gaan…

Ajax komt niet door het middenveld van Utrecht omdat Bazoer en Gudelj niet naar voren durven. Veltman met een lange bal naar voren maar El Ghazi gaat niet diep waardoor Fc Utrecht een uittrap krijgt. Slordig.

12:35 Tweet

Kijk nou, Babel is er ook bij


12:34 Kans Ajax

Meteen na de corner van Utrecht komt Ajax eruit met Klaassen die met de bal richting het strafschopgebied dribbelt en daarna hard op El Ghazi passt in de diepte. Maar die kan net niet bij de bal. Mooie counter van Ajax.

12:32 Kans

Utrecht laat meteen zien wat de intenties zijn: winnen. De eerste kans komt meteen na balverlies op het middenveld en Ramselaar om Viergever heen sprint. De bal wordt daar snel achter gekopt door Veltman.

12:31 Aftrap

Makkelie fluit, Ajax trapt af, we zijn onderweg! En die gaat zelfs voorwaards, dat zien we zelden. Milik passt de bal meteen naar El Ghazi maar die gaat wel terug.

12:29 Beginnen

De spelers komen het veld op, het stadion zit goed vol, dit gaat een mooie middag worden!

12:22 Analyse

Viergever moet vandaag Ramselaar af zien te houden op de linkerkant. Dat gaat een hele klus worden voor de verdediger want normaal gesproken is de trage en wat slungelige Viergever de mindere in een direct duel. Maar Viergever heeft ervaring en de jonge Ramselaar gaat net een seizoen mee in de Eredivisie. Vanmiddag is de perfecte test om te kijken of Viergever nou echt al die miljoenen waard was want alleen al op basis daarvan is hij min op meer verplicht om een jonkie de baas te zijn vanmiddag.

12:19 Opstelling Utrecht


12:16 Statistieken

Het blijven kansen…

12:13 Quote De Boer

“El Ghazi speelt omdat ik echt twee buitenspelers nodig heb. Hij speelt goed en dan beloon je hem ook. Met Schöne erbij op het middenveld wordt het gewoon te druk.”

12:12 Quote De Boer

“Van Beek zit daarom nu ook op de tribune. Ik kijk ook naar wat ik nodig heb, ik speel het liefste met een linkspoot op linkshalf daarom speelt Sinkgraven.”

12:10 Quote De Boer

“Van Beek en Sinkgraven waren slecht tegen Sparta met Jong Ajax. Ze hebben niet goed gespeeld en daar hebben we twee gesprekken van drie kwartier over gehad. Ze lieten het af en toe lopen en zo mogen er niet met de pet ernaar gooien.”

12:07 Tweet

Inderdaad, de vraag van vandaag: gaat FC Utrecht met de handrem erop spelen?

12:04 Analyse opstelling

Daar is ie! El Ghazi speelt weer in de basis en Schöne zit op de bank. Dat maakt de opstelling een heel stuk logischer want de Deen is gewoon geen flankspeler en El Ghazi hoor niet op de bank te zitten want die liet met zijn invalbeurten zien dat hij impact heeft. Maar… Sinkgraven… wat doet hij op het middenveld?? En waar is Dijks?! No way! Frank de Boer stelt gewoon een 3-4-3 formatie het veld in! Wauw, dat is gewaagd. Geweldig om te zien dat de trainer eens wat risico neemt. De match-up van de dag gaat dan zijn hoe goed Van der Hoorn Haller kan oppakken. Hij staat er nu alleen als Viergever en Veltman op de backposities moeten blijven hangen. Gudelj en Bazoer zullen dan in een wat meer verdedigende rol spelen met Klaassen en Singkraven meer naar voren. Dit wordt een leuke wedstrijd!

12:00 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.