Categorie: "Frank de Boer"

Ajax hoopt op een rustige transferperiode

Frank geeft het aan: 5 weken lang gaan we geen spelers kopen.

Frank doet het voor: lachen om transfergeruchten.

Ajax is de laatste tijd behoorlijk open over de plannen voor dit jaar en de komende jaren. Gedetailleerde langetermijnplannen, openheid over hoe de 60 miljoen euro in kas uitgegeven wordt en nu maakte Frank de Boer bekend dat de transferperiode voor Ajax rustig zal zijn. Hopelijk.

Gisteren was de persco van De Boer voor de wedstrijd tegen ADO. Met het aanstaande vertrek van Moisander en Sigthorsson werd hem gevraagd of Ajax al aan vervangende spelers zit te denken om te kopen. Frank de Boer: “Nee”. Het beleid van Ajax is al jaren duidelijk: doorstroming van de jeugd heeft voorrang. Maar tot nu toe werd er elk jaar twee tot drie spelers bij gekocht om de selectie aan te vullen. De meeste transfers onder De Boer waren flops dus hij was misschien daarom behoorlijk duidelijk naar de pers: ‘We geen spelers kopen deze winter‘.

Wordt Milik nou wel of niet aangekocht? (Foto: @ArekMilik9)

Wordt Milik nou wel of niet aangekocht? (Foto: @ArekMilik9)

Ho, wacht even. Als Ajax geen spelers gaat kopen, hoe zit het dan met Milik? Als Ajax de optie licht voor het behouden van de spits is dat technisch gezien een aankoop. Ook staan er clubs uit het buitenland te polsen of Lasse Schöne in de etalage staat om verkocht te worden bijvoorbeeld Sunderland en Napoli. Schöne heeft een contract tot de zomer en zou volgens het beleid van Ajax verkocht moeten worden als verlengen er niet in zit. Eigenlijk dezelfde situatie waarin Moisander zich in bevindt alleen dan een paar jaar jonger. Het is makkelijk om te zeggen dat Ajax geen spelers nodig heeft omdat de jeugd alles al heeft. Maar we weten ook donders goed dat wanneer er clubs met geld komen, Overmars geen enkele moeite heeft met het verkopen van spelers. Ajax moet hopen op een rustige winter om niet gedwongen in februari een beroep te doen op de jeugd.

Ajax-trainer Frank de Boer nog steeds chagrijnig

Frank de Boer tijdens zijn kersttoespraak (beeld: Ajax TV)

Frank de Boer tijdens zijn kersttoespraak (beeld: Ajax TV)

Trainer Frank de Boer is twee dagen na de bekerfinale tegen PEC Zwolle (1-5) nog steeds chagrijnig over het vertoonde spel van Ajax en het vuurwerkincident rond de Ajax-fans.

In De Telegraaf loopt de niet al te vrolijke Ajax-trainer nog één keertje leeg. Frank, zeg het maar.

‘Ik heb de jongens in de ArenA toegesproken. Ik heb gezegd dat we, inclusief de staf, in de spiegel moeten kijken en dit een heel grote blamage is geweest. Het is duidelijk dat we niets op zestig of tachtig procent kunnen doen, altijd volledig gefocust moeten zijn om wedstrijden eruit te slepen.’

Gestolen
‘Mijn vrouw zei dat ze hoopte dat we niet meer zouden winnen. En op het moment dat we het veld weer betraden, had ik dat gevoel ook even. Het was zo’n grote teleurstelling dat onze eigen supporters zich zo misdroegen, dat de beker me kon worden gestolen. Ik denk dat de spelers ook verbouwereerd waren.’

Ajax-trainer Frank de Boer steelt de show

FRANKAjax-trainer Frank de Boer was zondagavond te gast bij het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal. Na afloop was iedereen het met elkaar eens: Frank is de man.

De Boer steelde de show met scherpe tactische opmerkingen, een stukje humor, een beheerste woede-aanval richting de plank misslaande Co Adriaanse en natuurlijk de uitspraak dat hij veel zin heeft om met Ajax ook de vijfde landstitel op rij te pakken.

De redactie van Ajax-Blog kreeg van enkele Ajax-fans de vraag: ‘Kunnen wij Studio Voetbal nog ergens terugkijken?’. Het blijkt dat veel mensen de uitzending hebben gemist als gevolg van bepaalde omstandigheden.

Opmerkelijk
Daarom voor één keer een bijzondere actie bij Ajax-Blog: kijk hieronder de complete aflevering van Studio Voetbal terug, met Frank de Boer. Toch opmerkelijk!

Jongens, Jack, zeg het maar.

Ajax-trainer Frank de Boer zes weken aan de kant

FRANKDe ziekenboeg van Ajax is weer verder volgestroomd. Dit keer is het Ajax-trainer Frank de Boer zelf die door een blessure zes weken niet meer kan voetballen.

De Boer liep een scheur in de mediale band van zijn linkerknie over aan een wedstrijd tussen ‘Klassiek Ajax’ en DVVA, meldt de doorgaans betrouwbare Telegraaf. Boosdoener was nota bene mede-Ajacied Kenneth Perez.

Klassiek Ajax-coach Henk Medik meldt: ‘Dat dit twee van zulke iconen overkomt… Ongelooflijk. Na een minuut of vijf tikte Kenneth de bal wat ver voor zich uit. Frank dacht dat hij de bal wel aan hem zou overlaten, maar Kenneth wilde zich herstellen, waardoor ze allebei tegelijk uithaalden en de ongelukkige botsing ontstond.’

Prima wedstrijd
Na een behandeling door fysiotherapeut Pim van Dord strompelde de Ajax-trainer, die een prima wedstrijd speelde, naar huis.

De kersttoespraak van Ajax-trainer Frank de Boer

Het is zover: na een jaar lang afzien is the most wonderful time of the year weer aangebroken: kerstmis. Traditioneel heeft Ajax-trainer Frank de Boer ook weer een kersttoespraak opgenomen.

Frank de Boer tijdens zijn kersttoespraak (beeld: Ajax TV)

Frank de Boer tijdens zijn kersttoespraak (beeld: Ajax TV)

Kerstmis, zo stelt de Ajax-trainer, is een mooi moment om de accu op te laden samen met familie en vrienden. De Boer looft alle Ajax-supporters voor de steun van het afgelopen jaar en wenst iedereen ‘heel veel mooie weken’ toe. Wij van Ajax-Blog sluiten ons daar natuurlijk bij aan.

Check hieronder de gehele kersttoespraak van Ajax-trainer Frank de Boer.

Ajax-trainer Frank de Boer: gourmetten met kerst is gezellig

Frank zit klaar (foto: @AFCAjax)

Frank zit klaar (foto: @AFCAjax)

Onze favoriete Ajax-trainer Frank de Boer ging woensdag helemaal los op sociale media. Op Twitter beantwoordde hij via het Ajax-account vragen onder het motto #VraagHetFrank. Ajax-Blog zet de tien meest interessante vragen en informatieve antwoorden op een rij.

(Met dank aan onze redactie Sociale Media en Contentbeheersing)

1. @DuBlanqeBogarde: Beste @FrankRonald1970, wat vind je van gourmetten met kerst?

Frank: “Gezellig! We hebben het vaak genoeg gedaan in het verleden.”

2. @almaworld: Neem jij je werk mee naar huis? Teken je bv tactieken op het kersttafelkleed tijdens het kerstdiner?

Frank: ‘Trainer van Ajax ben je 24 uur per dag. Ik neem mijn werk mee naar huis, maar probeer het binnen de perken te houden.’

3. @Frieccc: Beste Frank, mag ik het nummer van je dochter?

Frank: ‘Welke van de 3 :) . Ze zijn alle drie heel lief en bloedmooi!

4. @SyllyNL: Hoe verwerkt u thuis een nederlaag?

Frank: ‘Chagrijnig en denkend over hoe het anders moet. Als ik weer op de club ben, is het meestal weer weg.’

Schitterende documentaire over Ajax-trainer Frank de Boer

Ajax-trainer Frank de Boer geniet momenteel van een welverdiende vakantie in Italië met zijn broer Ronald. In Nederland duren de loftuitingen aan zijn adres intussen voort. Eredivisie Live maakte een schitterende documentaire over de succestrainer.

Vlnr: Frank, Ronald (Foto: @FrankRonald1970)

Vlnr: Frank, Ronald (Foto: @FrankRonald1970)

In de documentaire De Trilogie van Frank de Boer gaat het natuurlijk over de geweldige successen die De Boer in zijn nog prille trainerscarrière bij Ajax heeft geboekt. Aan het woord komt uiteraard Frank de Boer zelf, maar ook veel betrokkenen.

Spelers, andere trainers, Johan Cruijff, familieleden, zelfs Jan Smit heeft iets te vertellen over de Ajax-trainer. Zijn tactische kwaliteiten komen aan bod, de manier waarop hij jonge spelers inspireert en motiveert, maar ook de verschrikkelijke gevolgen als Frank de Boer een spelletje Pictionary dreigt te verliezen.

Four more years: Ajax-trainer De Boer legt uit waarom

FRANKFrank de Boer maakte gisteren bekend dat hij tot 2017 heeft bijgetekend als trainer van Ajax. Een dag later legt hij – aan de keukentafel – nog eens rustig aan Ajax TV uit waarom hij blijft.

Overigens heeft De Boer zijn twee kaartjes voor Champions League-finale van zaterdag tussen Bayern München en Borussia Dortmund te koop gezet. Tenminste, te koop, ze worden verloot onder de Twitter-volgers van Frank en Ronald de Boer. Dus volg die tweeling en sla je slag.

Dan nu: Ajax-trainer Frank de Boer. Check hieronder onder meer het antwoord op de vraag of Frank de Boer met dit contract een nieuwe stap heeft gezet naar het Alex Ferguson-schap van Ajax.

Four more years voor Ajax-trainer Frank de Boer

FRANKFour more years! Ajax-trainer Frank de Boer gaat voor vier jaar bijtekenen bij Ajax. Zijn contract wordt verlengd tot 1 juli 2017.

De Boer maakte het nieuws zelf bekend via Twitter: ‘Goed nieuws! Zojuist handen geschud ik ga voor 4 jaar tekenen tot 1 juli 2017 bij AFC Ajax’. Op de website van Ajax ging de trainer nog iets dieper op de zaken in:

‘Ik heb het hier naar mijn zin en mijn gezin is hier gelukkig. Ik zie hier nog genoeg uitdagingen. Dit nieuwe contract is dus precies wat ik wilde. We waren er snel uit, want van beide kanten zijn we zeer tevreden. Nu kan ik een vervolg geven aan waar we met elkaar aan begonnen zijn en daar heb ik veel zin in.’

Spijkerman
Ook de niet te onderschatten Hennie Spijkerman gaat zijn contract verlengen. Marc Overmars deed dat al eerder, en vermoedelijk volgen Dennis Bergkamp en Wim Jonk op korte termijn.

Ajax-trainer Frank de Boer wil af van illuster rijtje

FRANKHet is de afgelopen dagen bijna tot vervelens toe aangekondigd, maar nu is het een feit: Frank de Boer is toegetreden tot een illuster rijtje Ajax-trainers.

Na Rinus Michels en Louis van Gaal is Frank de Boer de derde trainer die drie keer op rij kampioen is geworden met Ajax. Chapeau! In een interview met AT5 tijdens de huldiging maakt de huidige Ajax-trainer overigens wel duidelijk dat hij ook weer snel van dat illustere rijtje af wil.

Frank de Boer: ‘Het zou mooi zijn als er nog eentje bijkomt. Dat betekent dat het rijtje Van Gaal en Michels weer met zijn tweeën zijn en dat ik in m’n eentje in een rijtje sta.’

Schitterend gezegd. Check de legendarische succestrainer hieronder in levende lijve.