Twee jaar cel voor oud-Ajacied wegens oplichting

Foto: Ken_Mayer

Voormalig Ajax-speler Menno W. is in België tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens oplichting met bloemen en planten. Ook moet hij bijna 100.000 euro schadevergoeding betalen.

Menno W. (34) komt uit de Ajax-jeugd en kwam in het seizoen 1996/97 twee keer uit in de hoofdmacht. Hij was de vaste stand-in van Ronald de Boer, maar wist nooit echt door te breken.

Na Ajax kwam Menno onder meer uit voor Vitesse, FC Den Bosch en het Engelse Grimsby Town. Door slijtageproblemen aan zijn knie moest de roodharige Amsterdammer een paar jaar geleden noodgedwongen stoppen. Sindsdien is het blijkbaar en helaas bergafwaarts gegaan met hem.

Ontluisterend
Het Belgische Het Nieuwsblad meldt: ‘De gewezen Nederlandse profvoetballer Menno W. verpinkte niets eens toen voorzitter Rita Segers van de rechtbank van Dendermonde hem voor twee jaar naar de gevangenis stuurde.’

De krant schetst een ontluisterend beeld van een omvangrijke fraudezaak met bloemen en planten. De oud-Ajacied wordt daarin uitvoerig geciteerd:

‘Ik wou helemaal niemand oplichten. Ik kon het niet helpen. Mijn bedrijf ging failliet. De planten en bloemen die ik bestelde in Wetteren en Lochristi, verkocht ik door aan een Italiaans en Nederlands bloemenbedrijf, maar ze betaalden mij daarvoor nooit, waardoor ik ook mijn leveranciers niet kon betalen en uiteindelijk met mijn firma op de fles ging.’

Coniferen
De rechter oordeelde daar dus anders over. Het Nieuwsblad laat ook Koen Van Poecke aan het woord, eigenaar van het gelijknamige plantenbedrijf uit Wetteren en één van de slachtoffers:

‘Zulke oplichters moeten met een zware straf gestopt worden. Hij lichtte ons voor nagenoeg 97.000 euro op. We leverden hem midden 2009 coniferen en hij zou ons binnen de 45 dagen betalen. We hadden er vertrouwen in omdat we eerder al enkele kleine bestellingen leverden aan zijn bedrijf.’

Rolwagentjes
De plantenkweker uit Wetteren zag zijn geld echter nooit en rook onraad toen ondermeer de rolwagentjes, waarin de planten werden geleverd, niet meer zoals gebruikelijk terugkwamen na de levering, aldus Het Nieuwsblad.

Van Poecke: ‘We poogden Menno W. met alle mogelijke middelen nog te bereiken maar dat lukte niet. Hij was spoorloos verdwenen. Hij zou onze planten hebben doorverkocht aan een andere Nederlandse firma in bloemen en planten en een bedrijf in Italië. We gingen ernaar op zoek maar die firma’s bleken fictief. Ze bestonden niet.’

Azaleakweker
W. moet de firma Van Poecke een schadevergoeding betalen van 92.378 euro plus rente. Azaleakweker Jules Block uit Lochristi, die voor 35.000 euro bloemen leverde aan de oud-Ajacied, kreeg zoals gevraagd alvast een provisionele schadevergoeding van 1 euro, aldus Het Nieuwsblad.

Menno W. is overigens geen familie van Ron Willems.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

14 reacties op “Twee jaar cel voor oud-Ajacied wegens oplichting

 1. rob bauer

  hij heeft niet alleen de bedrijven in belgie opgelicht maar ook mij (zijn ex schoonvader ) voor ongeveer € 600000,=
  met zijn mooie verhalen ook mijn dochter heeft hij nooit alimentatie betaald het is gewoon een schooier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. marjan

   deze mijnheer heeft ook in drugs gehandeld en belastingfraude en is weer bezig met oplichting op internet en met bankpassen van een ander in Arnhem!! de man en zijn ouders,die er aan mee doen,doen alles voor geld.Ze moeten gestopt worden met onschuldige slachtoffers maken.ook in zijn voetbalcariere was hij al bezig met criminele activiteiten! de man heeft kinderen!WAAR zich niets van aan trekt!gewetenloos gaat hij door,ook mij heeft hij geprobeerd in zijn vieze zaakjes te betrekken samen met zijn ouders! gelukkig ben ik er niet ingetrapt!

     /   Beantwoorden  / 
   1. ROB

    jammer dat ik je niet kan bereiken want de familie willems leest natuurlijk mee. gr.

      /   Beantwoorden  / 
    1. marjan

     Natuurlijk leest de Familie Willems mee ,maar dat is niet mijn intresse ,ik ben niet bang van ze of voor ze ,ze hebben teveel op hun geweten en het wordt tijd dat die mensen worden gestopt ,voordat ze nog meer slachtoffers maken ,wat ze overigens al doen en gedaan hebben .
     Mijn telnr is : 0649053089 ,geef mij een berichtje ,sms of app en ik vertel je hoe je mij verder kan bereiken ,zonder dat de familie Willems mee kan lezen ,,groet Marjan ..

       /   Beantwoorden  / 
 2. Pieter

  Ik ben ook flink opgelicht
  €85.000
  Leverde een paar keer drank
  Ook zijn vader hielp mee
  Tot hij wel een aantal pallets wist te verkopen
  De volgende dag geen geld
  Vuile klootzak is het en zijn vader ook
  Laffe hond

    /   Beantwoorden  / 
 3. rob

  ik hoop dat hij nog eens de verkeerde tegenkomt de schooier
  met zijn mooie praatjes zijn onze kleinkinderen probeert hij naar nederland te lokken met kadootjes gekocht van onze centen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Pieter

  Waar woont hij op dit moment ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob

   amsterdam adres kom ik wel achter

     /   Beantwoorden  / 
   1. Pieter

    Ga ik een keer aanbellen
    Eens kijken hoe hij reageert

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob

     doe me best, gr.

       /   Beantwoorden  / 
 5. rob

  ouders wonen om te beginnen willems wenslauerstraat 11 c
  1053 av amsterdam. 020-7771251

    /   Beantwoorden  / 
 6. rob

  telefoon nr.menno 0611474568

    /   Beantwoorden  / 
 7. Paul

  Wat moet Mark Rutte dan wel niet terug betalen de eenmans VVDer einzelganger bevolkings oplichter die al totaal 200 miljard heeft laten verzwijnen naar die alcoholist van de maffia EU te Brussel.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Pieter

  Beste Paul
  Wordt jij dan persoonlijk benadeeld voor €85.000?
  Ik ben niet alleen dat geld kwijt alleen is ook m’n bedrijf naar de klote en stond ik op straat
  Het is zo dat Menno Willems de een na de ander oplicht
  Wat een vergelijking met Mark Rutte
  Je begrijpt het volgens mij niet helemaal

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.