Categorie: "Wedstrijdverslagen"

Ajax bindt AZ dankzij Klasse-Lasse aan zegekar

ajaxAjax heeft, zoals voorspeld, vrij eenvoudig gewonnen van AZ. In Alkmaar werd het 3-1. We peilen de reacties na afloop van de wedstrijd.

Ajax had, vooral in de tweede helft, een karrenvracht aan kansen. Met name Kolbeinn Sigthórsson onderscheidde zich door een aantal fenomenale mogelijkheden om zeep te helpen. Desondanks bleef Polen-Flop Milik op de bank.

Opzienbarend was het spel van Klasse-Lasse Schöne én invaller Anwar El Gazi, die de wedstrijd opluisterde met een schitterende treffer. ‘Een prima middag dus’, aldus onze huisanalist. ‘Nu op naar PSV, volgende week.’

Tevreden
Ajax-trainer Frank de Boer was een tevreden man. Hij vond dat Ajax wel zes goals had kunnen maken, en dat is opvallend, want vorige week zei hij nog dat Ajax – Vitesse wel in 7-7 had kunnen eindigden.

Anwar El Gazi droomt intussen al van de Champions League.

Ajax sluit seizoen op waardige wijze af tegen NEC

AJAXAjax heeft een ondanks de landstitel redelijk moeizaam seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen NEC. Dat was bijna precies zoals voorspeld.

Het gelijkspel zorgde voor grote vreugde bij NEC en verdriet bij Roda JC. Trainer Jon Dahl Tomasson, in het verleden geen vriend van Ajax gebleken, vond het zelfs verschrikkelijk.

Na afloop was het toch nog erg gezellig in de Arena, waar Ajax voor de zoveelste keer een banier met een nieuwe landstitel in het dak kon hangen. Ajax-trainer Frank de Boer liet en passant weten verder nog niets met de Spurs te hebben besproken.

Ajax-aanvoerder Siem de Jong deed ook weer eens mee. Gezellig!

Bekerfinale PEC Zwolle-Ajax verloopt frappant

De KNVB-bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax is heel anders gelopen dan voorspeld of verwacht. Het zilveren kleinood ging na een 5-1 overwinning, toch wel terecht, naar Zwolle.

Het was voor het eerst in jaren dat Ajax weer eens een wedstrijd in De Kuip verloor. Volgens onze analist was het optreden van Edwin van der Sar tegenover de vuurwerkgooiende Ajax-fans het hoogtepunt van de wedstrijd.

Kappen met die shit!

Dhr. E. van der Sar

Dhr. E. van der Sar

Ajax praktisch kampioen na zege op ADO: de beelden

ajaxDe uitslag van 3-2 oogt moeizaam, maar Ajax boekte zondag natuurlijk een fraaie en dikverdiende zege op ADO Den Haag en maakte en passant een einde aan het door de welbespraakte trainer Henk Fraser veroorzaakte ‘Fraser-effect’ in de hofstad.

Voor Nederlanders en expats in het buitenland, ontwikkelingswerkers, militairen, maar ook gewone toeristen die nippend aan een gin-tonic aan het zwembad liggen: check hieronder de samenvatting van Ajax-ADO Den Haag.

De Boer: uitstel kampioensfeest Ajax komt goed uit

AJAXAjax is – zoals voorspeld – gisteren nog niet voor de 33ste keer landskampioen geworden. De Amsterdammers wonnen weliswaar van ADO Den Haag (3-2) dankzij onder anderen een uitblinkende Christian Poulsen, maar PSV ging dramatisch ten onder tegen Feyenoord. Al met al met geen probleem, volgens Ajax-trainer Frank de Boer.

Het kampioenschap zal nu over twee weken worden gevierd, als Ajax een punt pakt bij Heracles Almelo. Tussendoor kan Ajax de KNVB-beker ophalen in De Kuip, waar volgende week PEC Zwolle wacht.

Volgens De Boer kwam het wat betreft de voorbereiding op die finale juist goed uit dat Ajax nu nog geen kampioen is.

Davy Klaassen had wel zijn feestkleding meegenomen, maar moest die toch maar in de achterbak laten liggen. Jammer, maar helaas.

Ajax na 1-1 bij Vitesse vrijwel kampioen: de beelden

ajaxToegegeven: onze prognose voor afgelopen weekeinde zat er dit keer nogal lelijk naast. Toch is het kampioenschap na het 1-1 gelijkspel van Ajax bij Vitesse weer een stapje dichterbij gekomen. Aanstaande zondag kan PSV hoogstpersoonlijk Ajax kampioen maken als het thuis Feyenoord weet te verschalken.

Het was het wedstrijdje wel in de Gelredome. Met name in de eerste helft leek het er warempel op alsof Vitesse wel degelijk toestemming heeft gekregen om de voorrondes van de Champions League te halen.

Gelukkig waren de Arnhemmers na één helft een beetje moe en kon een rondtikkend Ajax met ouderwets gemak een 1-1 mee naar Amsterdam nemen. Voor de fans die het hebben gemist of die vanwege vakantie of werk in het buitenland verblijven, bijvoorbeeld op missie in Mali of all-inclusive in Tunesië: check hier de samenvatting.

Ajax-trainer Frank de Boer was na afloop relatief kritisch over de eerste helft.

Ajax na winst op RKC bijna kampioen: de beelden

ajaxDe uitwedstrijd van Ajax bij RKC Waalwijk werd, zoals voorspeld, een easy overwinning: 2-0. Ajax kan nu zomaar zondag kampioen worden, uit bij Vitesse, en anders de week erop gezellig thuis. Prima uitslag dus!

Speciaal voor de Ajax-fans die het gisteravond niet gezien hebben of in het verre buitenland verblijven: check hier de samenvatting van RKC-Ajax.


Ajax-trainer Frank de Boer was niet helemaal tevreden, zeker over de gezapige tweede helft, maar wat geeft het.

Ajax-trainer Frank de Boer ziet het rooskleurig in

AJAXAjax heeft door een 3-0 overwinning op FC Twente de datum voor de kampioenswedstrijd officieus kunnen vastleggen: op 13 april, thuis tegen onze vrienden van ADO Den Haag, pakt Ajax zo goed als zeer waarschijnlijk zijn vierde landstitel op rij. Chapeau!

De overwinning op FC Twente was voorspeld maar geflatteerd en werd opgefleurd door mooie goals. Ajax-trainer Frank de Boer was tevreden over het feit dat er ‘weer drie!’ verschillende doelpuntenmakers waren.

De Boer chagrijnig na brilstand Ajax

Brilstand (foto: gelekanarie.nl)

Brilstand (foto: gelekanarie.nl)

Het gewenste resultaat voor Ajax bleef uit bij NAC Breda achterwege: na 90 minuten voetbal stond de brilstand op het bord. Bovendien verloor Ajax maar weer eens aanvoerder Siem de Jong door een hamstringblessure. Alle reden voor chagrijnige gezichten.

Onze huisanalist ziet overigens ook positieve punten aan de bloedeloze 0-0: ‘Ajax doet nu wel weer serieus mee aan de strijd om de prestigieuze Bloedeloze 0-0 Bokaal. Bovendien is de landstitel nog altijd niet in gevaar. Dus niet getreurd.’

Ajax-trainer Frank de Boer gaf desondanks na afloop in Breda toe: ‘Ik ben wel chagrijnig.’

Gelijkspel Ajax: geen schaal overboord

ajaxAjax is er  gisteren niet in geslaagd van Cambuur te winnen. Het werd 1-1 in de Arena. Lichtelijk teleurstellend, maar natuurlijk nog geen schaal overboord.

Onze betrouwbare prognose zat er overigens niet ver naast. Zoals voorspeld scoorde Siem de Jong de 1-0, was het over grote lijnen saai, en was Ricardo Kishna niet geblesseerd geraakt, dan had hij vast nog wel een hattrick gemaakt.

Wat vond Ajax-trainer Frank de Boer ervan? Hij voelde het al aankomen.

Ajax-aanvoerder Siem de Jong vond het maar slap, maar maakt zich nog geen zorgen.