Verdomme Overmars, wees eens niet zo’n watje!

‘Het moet een echte Ajax-spits zijn’, de komende weken ga je deze zin vaak horen in discussies over Ajax. Want de eerste geruchten zijn al binnen en het lijkt erop dat Overmars moet gaan shoppen in Europa. Aan alle kanten trekken clubs aan Milik en Marc wil de hoofdprijs pakken voor zijn spits. De Gazzetta meldt al dat de technisch directeur een gigantisch bod al naast zich neer heeft gelegd van Lazio. Het is een wonder als de club nog een spits heeft wanneer het nieuwe seizoen begint. Overmars moet op zoek naar een nieuwe spits, maar waar is die ‘Ajax-spits’?

Vincent Jansen is populair, Sebastian Haller ook maar die heeft de laatste paar maanden niet geweldig gepresteerd dus die liefde is wat bekoeld. Dat Ajax nieuwe spelers moet gaan aantrekken is duidelijk. Fischer is al vertrokken naar Middlesbrough, Ajax vangt 5 miljoen euro voor hem en dat is echt de hoofdprijs voor iemand die bijna het hele seizoen op de bank heeft gezeten. Dan zou je denken dat met die miljoenen Ajax lekker wat geld kan uitgeven op de transfermarkt, maar nee. Lees goed de volgende zin uit het artikel van VI: ‘Het standpunt is nog altijd dat er eerst geld binnen moet komen voordat Ajax nieuwe spelers gaat kopen.’ Ja godsgloeiende-godverdegodver. Met bijna 100 miljoen euro in kas, hoeveel geld moet heb je nog nodig Overmars??

Elke transferperiode hetzelfde liedje! ( image: @MilanMilanoo)

Elke transferperiode hetzelfde liedje! ( image: @MilanMilanoo)

Toen Ajax in 2008 en 2009 enorm veel geld over balk ging smijten was het logisch dat daar een paar jaar later de club aan onderdoor ging. Absurde bedragen en salarissen werden neergelegd voor spelers als Atouba, Sulejmani en Bruno Silva. Allemaal geflopt en Ajax zat miljoenen in de schulden. Toen Ajax daar aan begon was de financiële positie een heel stuk minder goed dan nu. De buffers zijn nu zo enorm dat de club een paar Europese subtopspelers kan halen, die combineren met jeugdspelers zoals Bazoer en Cerny en dan zou Ajax eindelijk eens wat potten kunnen breken in de Champions League of Europa League. Maar nee. De cijferfetisjisten in De Arena willen per se winst draaien dit seizoen, koste wat kost.

Die Ajax-spits is makkelijk te vinden. Technisch sterk, maakt makkelijk doelpunten en hij moet een paar jaartjes ervaring hebben. En dan niet eentje uit Polen of Denemarken. Nee, eentje die in de Bundesliga, Premier League of Liga A speelt. Die al vaak genoeg onder druk heeft gestaan en al een paar jaar gewoon zijn werk doet. Vincent Jansen komt net een half jaartje kijken, Haller deed het een jaartje aardig. Heel leuk maar ook behoorlijk risicoloos. Haal eens een high-profile naam naar binnen Overmars. Smijt verdomme eens een keer met geld! Verras ons een keer.

Fischer is inmiddels verkocht aan Middlesbrough voor zo’n 5 miljoen euro. Duarte, Van Rhijn en Boilesen zijn ook heel snel weg want die hebben ook al een heel seizoen niet gespeeld en van Boilesen loopt het contract zelfs af. De salariskosten gaan hard naar beneden, tientallen miljoenen op de bank en de eerste speler is al verkocht. Als Overmars de hele cirkel die hiernaast staat afgebeeld doorloopt dan mag hij wieberen. Naar Everton of zo.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Verdomme Overmars, wees eens niet zo’n watje!

  1. Hahaha

    Toptrainer Bosz doet het geweldig bij Ajax vandaag zag ik weer een paar mensen jankend naar huis lopen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Noud

    We zullen nog harder janken als ze niks bijkopen,hebben geld zat in kas!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.