Categorie: "Voorbeschouwing"

Voorbeschouwing en prognose Ajax – Willem II

Na een slechte pot tegen ADO moet Ajax vandaag de drie punten pakken om in de buurt van PSV te blijven. Van oude-Ajacied Mitchell Dijks kregen we te horen dat De Boer zijn selectie waarschijnlijk op straftraining heeft gezet en hopelijk brengt dat de focus terug in het team. Laten we meteen maar beginnen met de voorbeschouwing.

Nieuws

Nieuw contract voor El Ghazi maar kan niet spelen

Nieuw contract voor El Ghazi

Ajax heeft in ieder geval twee spelers in de selectie die een flinke dosis extra moraal hebben gekregen van Overmars. Cillessen en El Ghazi tekenden allebei een nieuw contract deze week. De doelman tot 2018 en El Ghazi tot 2019. Frank de Boer zal hier heel blij mee zijn, eerder deze week bekende de trainer dat hij verlangt naar een stabielere selectie. In ander nieuws: Jaap Stam is de beoogde opvolger van Frank de Boer, maar dat plan gaat wat lastig worden: Stam is namelijk gestopt met zijn trainerscursus bij de KNVB omdat de trainer van Jong Ajax ‘niet in de schoolbanken wil zitten’. Waarschijnlijk zal Wim Jonk de opvolger worden als Stam nog geen papiertje heeft op het moment dat De Boer vertrekt.

Blessures

Vorige week zondag werd El Ghazi wakker en had de vleugelspits zoveel last van zijn lies dat hij niet kon spelen tegen ADO. De blessure is hardnekkig want een week later kan De Boer hem weer niet opstellen. Het lijkt erop dat De Boer met Kishna en Schöne op de vleugels zal zetten. Ohja, Zimling is ook geblesseerd, maar daar ligt niemand echt wakker van om eerlijk te zijn. Door de twee blessures zitten Menig en Bazoer wel bij de selectie.

Bij Willem II zijn zover bekend geen blessures, trainer Jurgen Streppel kan zijn sterkste elftal opstellen vanavond.

Prognose

Een gelijkspel tegen ADO is altijd even schrikken. Helemaal omdat de uitslagen van de afgelopen weken in de Eredivisie goed waren, 4-1 tegen Heerenveen, 4-0 tegen FC Dordrecht, 3-1 tegen de Eagles. Maar dit is, op zijn Co Adriaans,  scorebordjournalistiek. Het voetbal in deze wedstrijd was vaak slecht en uw huisanalist zat vaak genoeg te vloeken tegen de televisie uit frustratie. De voorspellingspoll van deze week is daardoor wel te verklaren, een schrikreactie bij de meeste stemmers zorgt ervoor dat op dit moment een 1-2 overwinning voor Willem II veruit de meeste stemmen heeft. Begrijpelijk, Willem II is de laatste weken goed in vorm en zeker Armenteros is de doelpuntenmachine van de Tilburgers die verantwoordelijk is dat ze op de 8ste plek in de competitie staan. Toch denkt uw huisanalist dat de straftraining, de schrik en zeker de boosheid van De Boer dat het team eindelijk wakker is geschud. Dat ze door de wedstrijd tegen ADO nu beseffen dat het niveau omhoog moet om dit jaar kampioen te worden. De prognose: Een moeilijke wedstrijd maar Milik prikt toch weer zijn doelpuntje mee maar opnieuw kan Ajax de nul niet houden. 2-1 Winst voor Ajax.

Wat gaat Ajax doen tegen Willem II dit weekend?

  • Nipte winst, Milik redt Ajax met een late 2-1 (23%)
  • Drie punten pakken, makkie 4-0 (22%)
  • Opnieuw een gelijkspel (9%)
  • Behoorlijk geschrokken van vorige week: 1-2 winst voor Willem II (46%)
Loading ... Loading ...

Match Day: Ajax – Sc Heerenveen

Na twee weken wachten gaat vandaag de Eredivisie weer verder, vanavond staat Sc Heerenveen op het programma in de Arena. En opnieuw heeft Frank de Boer zijn doelstelling voor de rest van 2014 duidelijk gemaakt: PSV moet voor het einde van het jaar ingehaald zijn. Maar het lijkt er niet op dat deze week de eerste stap gezet kan worden want de Eindhovenaren spelen uit tegen FC Groningen. Altijd lastig maar in principe moeten ze daar winnen. En datzelfde geldt voor Ajax vanavond tegen de Friezen.

Blessures

Frank de Boer wil voor de kerst weer boven PSV staan (beeld: Ajax TV)

Frank de Boer wil voor de kerst weer boven PSV staan (beeld: Ajax TV)

Het was even schrikken dit weekend want de ziekenboeg stroomde behoorlijk vol. Eerst viel Schöne uit voor Denemarken, kreeg Serero last van zijn hamstring en kon Lucas Andersen tandjes tuffen in de wedstrijd tegen Roemenië. Gelukkig zijn de drie inzetbaar vanavond. Frank de Boer kan dus over de hele selectie beschikken en ook Viktor Fischer komt eraan. Ajax maakte bekend dat de Deen mee gaat naar het trainingskamp in Qatar.

Bij Sc Heerenveen beschikt Dwight Lodeweges over de complete selectie, dus het ziet er naar uit dat ook daar de basis-elf zal starten.

Match Day: Ajax – FC Dordrecht

Ronde 11 in de Eredivisie, oktober zit erop dus nu de gebruikelijk dip voorbij is moet Ajax deze maand de achterstand op PSV zien goed te maken. Aangezien die vanavond thuis tegen ADO spelen moet Ajax vanavond gewoon drie punten pakken.

Het is de eerste Ajax – FC Dordrecht in 20 jaar tijd, dus in het verleden behaalde resultaten zijn totaal niet van toepassing op deze wedstrijd. Wat we wel kunnen zeggen is dat de ploeg van Ernie Brandts het niet goed doet de laatste tijd. Ze scoren de minste doelpunten in de Eredivisie, 9 doelpunten in 10 competitiewedstrijden. Met 5 punten staan ze op de 17de plek, 2 punten boven Heracles Almelo.

Prognose Ajax – GA Eagles: hoofdrol voor Andersen

ajaxlogoMatchday! Ajax neemt het vanavond in de gezellige eigen Arena op tegen Go Ahead Eagles. De Deventer Traditionsverein, momenteel dertiende in de eredivisie, kreeg er vorig seizoen nog zes om de oren. Hoe gaat het vanavond?

De fans van Go Ahead Eagles maakten medio jaren negentig een onuitwisbare indruk in De Meer, weet onze huisanalist nog. ‘Het waren de gloriejaren van Ajax en de Eagles hadden natuurlijk geen schijn van kans. Halverwege de eerste helft kreeg Go Ahead een hoekschop, wat tot extatische taferelen in het uitvak leidde. Ajax-fans hebben daar nog jaren lol van gehad door bij de eerste hoekschop in een wedstrijd ook hysterisch te gaan juichen.’

Vanavond zal het anders zijn. Ajax wil zich herstellen van het teleurstellende duel met Barcelona. ‘Iedereen had een bittere nasmaak. Die moeten we proberen weg te spoelen tegen Go Ahead’, sprak Ajax-trainer Frank de Boer, die ook aankondigde Go Ahead ‘bij de strot te willen grijpen’.

Voor we naar de prognose gaan, nog even een blik op de succesvolle exercitie van vorig seizoen.

Prognose Barcelona-Ajax: mirakel in Camp Nou

barcelonaAls we de zogeheten kenners moeten geloven, maakt Ajax vanavond weinig kans in het Champions League-duel met Barcelona. Ons betrouwbare prognoseteam heeft echter een heel andere kijk op de kraker in Camp Nou.

Ajax verkeert niet in topvorm en mist vanavond onder anderen Thulani Serero en Nicolai Boilesen. De kans is groot dat Ajax-trainer Frank de Boer Nick Viergever op de plek van Boilesen gaat neerzetten en een middenveld componeert met Davy Klaassen, Niki Zimling en de goed gecoiffeerde Deen Lucas Andersen. ‘Dat kan’, meent onze huisanalist.

Bij Barcelona is het een heel ander verhaal. Lionel Messi verkeert juist wel in topvorm en lijkt te zijn veranderd in een soort agressieve Messi 2.0. die zelfs in opstand durft te komen tegen de trainer. Op een geflatteerde nederlaag tegen Paris Saint-Germain na is Barcelona bezig aan een ongekende zegetocht.

Wat vinden Davy Klaassen en Frank de Boer daarvan?

Prognose Ajax – Heracles: topdebuut poeierende Niki

ajaxlogoHet is matchday in Amsterdam! Ajax neemt het vanavond om 18.30 uur op tegen hekkensluiter Heracles. Dat zou natuurlijk geen probleem moeten zijn. Maar wat zegt onze betrouwbare prognose?

Ajax heeft niet de beste seizoensstart aller tijden achter de rug, maar vanavond moet er thuis tegen Heracles uiteraard gewoon gewonnen worden. Zeker nu Ajax de beschikking heeft over Niki Zimling, het Deense equivalent van Franz Beckenbauer.

Klasse-Lasse Schöne kent Darling Nikki natuurlijk al een tijdje. De heren begrijpen elkaar dan ook volledig, blijkt uit onderstaand interview.

Maar wat zegt onze betrouwbare prognose? Profiteer ervan zolang het nog kan!

Prognose Ajax-NEC: potje van niks kroon op seizoen

AJAXNa 34 soms toch wel vermoeiende maar vaak ook onderhoudende speelrondes is het vandaag voor de allerlaatste keer dit seizoen: matchday! Kampioen Ajax ontvangt als afscheid vandaag degradatiekandidaat NEC in de eigen Arena. Wat krijgen de toeschouwers voorgeschoteld? Check onze betrouwbare prognose.

Ajax-trainer Frank de Boer, die het afgelopen seizoen een ‘zeven’ gaf, laat vanmiddag Kenneth Vermeer het doel verdedigen. Vermeer zou zo eventueel bondscoach Louis van Gaal ervan kunnen overtuigen dat hij klaar is voor Brazilië, of niet.

Aanvoerder Siem de Jong is terug in de selectie, maar de onfitte Fin Niklas Moisander, Lerin Duarte (last van nek) en Lasse Schöne (operatie aan amandelen, een pijnlijke ingreep, volgens betrokkenen) ontbreken bij Ajax.

Enig belang
Voor tegenstander NEC is het partijtje van vanmiddag nog wel van enig belang: pakken de Nijmegenaren een punt, dan kan er worden gefeest want dan heeft de ploeg de play-offs om degradatie naar de eerste divisie bereikt.

Prognose PEC Zwolle-Ajax: 0-4 na Schöne Finale

ajaxHet is zover: vanavond staat de bekerfinale op het programma tussen PEC Zwolle en Ajax. Gaat het zilveren kleinood voor de negentiende keer mee terug naar Amsterdam? Onze betrouwbare prognose weet het antwoord al.

Trainer Frank de Boer heeft zich de afgelopen dagen in alle rust met Ajax op de bekerfinale kunnen voorbereiden. Hoe ging het er zoal aan toe, Frank?

Informatief. Dan is het nu tijd voor de (betrouwbare) prognose.

Prognose Ajax-ADO: prima uitslag, wachten op schaal

ajaxHet is matchday: Ajax neemt het vanmiddag om 16.30 uur op tegen ADO Den Haag. Tegelijk is in Eindhoven de semi-klassieker PSV-Feyenoord te bewonderen. Wordt Ajax kampioen? Onze betrouwbare prognose zal daarover mogelijk uitsluitsel kunnen brengen.

De afgelopen dagen is het al een paar keer gezegd: PSV kan Ajax vandaag kampioen maken, als Ajax tegelijk korte metten maakt met het zogeheten Fraser-effect. Ricardo van Rhijn en Daley Blind zijn bij Ajax geblesseerd, maar er is ook goed nieuws: als gevolg daarvan keert onze huisfilosoof Ruben Ligeon vermoedelijk weer eens terug in de basis.

Luister hier naar een vooruitblik op de potentiële kampioenswedstrijd met ons aller Ligeon, Ajax-trainer Frank de Boer en de nog altijd blessurevrije Nicolai Boilesen.

Wordt het een feestje vanavond? Zullen André Hazes, Johnny Jordaan en Snap! weer door de stad schallen? Is dat podium bij de Arena niet voor niets gebouwd? Check onze betrouwbare prognose.

Prognose Vitesse-Ajax: wat leuk, Ajax pakt titel!

ajaxHet is alweer zondag, dus matchday. En wat voor één: Ajax neemt het in Arnhem op tegen Vitesse en zou in theorie al kampioen kunnen worden. We blikken vooruit aan de hand van onze betrouwbare prognose.

Ajax kan dus de kampioensschaal pakken in het stadion van de club die van Chelsea geen toestemming heeft om kampioen te worden. Frappant! Als Ajax wint en Feyenoord verliest punten tegen RKC Waalwijk, is de vierde titel op rij een feit.

De man in vorm van de laatste weken is onze Zuid-Afrikaanse parel Thulani Serero. Thulani, zeg het eens.

Genoeg gesproken. Het is tijd voor de betrouwbare prognose.