Categorie: "De ziekenboeg"

Ajax: 2015 wordt het jaar van Viktor Fischer

Viktor Fischer (Beeld: Ajax TV)

Viktor Fischer (Beeld: Ajax TV)

Viktor Fischer, de vlotte vleugelaanvaller die al op jonge leeftijd door Ajax-Blog werd gespot, komt waarschijnlijk pas in 2015 weer in actie. Dat verwacht Ajax-trainer Frank de Boer.

De Deen, die in februari geblesseerd aakte, werd eind april aan een onwillige hamstring geopereerd. Toen was de inschatting dat hij in september weer in actie zou kunnen komen. Fischers herstel vordert echter langzamer dan gehoopt.

‘Dat is heel vervelend’, meent onze huisanalist. ‘Tot die tijd moeten we het dan maar doen met Richairo Zivkovic als blikvanger. Ik heb daar een goed gevoel over.’

Check beelden van de openbare training van Ajax in onderstaand filmpje.

Siem de Jong alweer terug bij Ajax

Siem de Long (Beeld: Ajax TV)

Siem de Long (Beeld: Ajax TV)

Ajax-aanvoerder Siem de Jong was gisteren weer even terug op De Toekomst.

De Jong kwam even buurten op de training en vertelde de andere Ajacieden én Ajax TV over zijn klaplong.

De Jong is door het ongemak aan zijn long zeker zes weken uit de roulatie. Laat ons luisteren wat de Ajax-speler er zelf allemaal over heeft te vertellen.

Deense Ajax-back Nicolai Boilesen is eindelijk back

(foto: scarafax)

Nicolai Boilesen, kent u die naam nog? De technisch vaardige Deen was voor het laatst in het Ajax-shirt actief tijdens een invalbeurt tegen Manchester United. Na een slepende hamstringblessure lijkt de back dan nu eindelijk back.

Boilesen speelde maandag een helft mee met Jong Ajax, na bijna een jaar blessureleed. De frêle verdediger was uiteraard zeer gelukkig. ‘Mijn hamstring deed niet altijd wat ik wilde’, zo analyseerde hij zijn blessure voor de camera van Ajax TV.

‘Geduld heb ik niet altijd gehad, maar die heb ik wel leren te moeten hebben’, vertelde een opgetogen Boilesen verder. Hij ziet ernaar uit om straks weer in het eerste van Ajax te staan. Theoretisch zou dat in het gezelschap van vijf andere Denen kunnen zijn.

Check hieronder het gesprek van Nicolai Boilesen.

Kleurrijke rentree Enoh bij Ajax

Foto: @enoh2010

Eyong Enoh heeft gisteren zijn eerste speelminuten bij Jong Ajax gemaakt na zijn langdurige knieblessure. De mannetjesputter uit Kameroen wist in de wedstrijd tegen Jong NAC (1-0) meteen een rode kaart te bemachtigen.

Ook Miralem Sulejmani was voor het eerst na zijn blessure weer in het Ajax-shirt te bewonderen. Vorige week speelde ‘Mickey’ verrassend een kwartiertje mee in het duel Servië-Macedonië, wat hem een gang naar het matje opleverde. Sulejmani was wel ook de aanvoerder van Jong Ajax.

Enoh zou volgens plan een uurtje meespelen, en dat plan kwam ook uit. Na precies 60 minuten kreeg de Kameroener een rode kaart nadat hij een tegenstander een duw had gegeven. Volgens trainer Gery Vink was de rode kaart een beetje overdreven.

Geblesseerde Serero mogelijk fit voor Ajax-Feyenoord

Foto: @SereroThulani

Thulani Serero komt pas volgend jaar weer in actie voor Ajax. De Parel van Zuid-Afrika heeft zondag tegen ADO Den Haag een scheurtje in zijn lies opgelopen. Onduidelijk is of het scheurtje door het hoge gras in Den Haag is ontstaan.

Serero kende tot nu toe een turbulent seizoen bij Ajax. Hij maakte tegen NAC Breda zijn eerste doelpunt in het Ajax-shirt en schoot er een week later meteen twee in tegen Heerenveen. In die wedstrijd incasseerde de technisch begaafde Serero ook een rode kaart.

Volgens de prognoses is Serero begin 2013 weer inzetbaar. Hij zou dan – mogelijk samen met Kolbeinn Sigthórsson – zijn rentree in het eerste van Ajax kunnen maken in de klassieker tegen Feyenoord op 20 januari. Dat komt dan weer goed uit.

Ajax-spits Sigthórsson mag nooit meer stoeien in krachthonk

Foto: @KSigthorsson

Een nieuw IJslands drama voor de efficiënte maar zo blessuregevoelige Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson. Hij ligt er zeker vier maanden uit vanwege een operatie aan zijn linkerschouder.

De schouder van Sigthórsson raakte onlangs uit de kom na een ‘partijtje stoeien in het krachthonk’. Ajax heeft niet bekendgemaakt met wie de IJslander aan het stoeien was.

De makkelijk scorende spits is nu al een paar keer langdurig geblesseerd geweest en speelde vaker niet dan wel voor Ajax. Hebben we soms te maken met een nieuwe Ole Tobiasen, Dan Petersen of Johnny Hansen?

Jon Pall Sigmarsson
Naar verwachting is Sigthórsson medio januari weer fit. Dat betekent dat hij mogelijk speelklaar is voor de klassieker op 20 januari 2013 tegen Feyenoord. Dat is dan weer een voordeel bij dit nadeel.

Transfercircus Ajax: Van der Wiel, Sulejmani, Boilesen weg?

De transfercarrousel rond Ajax draait zijn laatste rondjes nu de transferperiode deze week afloopt. Waar gaan Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani heen? En waarom is er – met alle respect – ineens belangstelling voor Nicolai Boilesen?

Aan de inkomende kant lijkt Ajax op transfergebied in grote lijnen klaar te zijn, hoewel er naar verluidt wordt gedacht aan de aanschaf van nog een aanvaller. Aan de uitgaande kant werkt Ajax enthousiast mee aan een vertrek van Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani.

Onze Greg staat al een tijdje als speciale aanbieding in de etalage, aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt. Volgens de jongste geruchten wil het steenrijke Paris-Saint Germain alsnog een duikje in de koopjesbak nemen.

‘Parijs is nog ver’ 
De flamboyante zaakwaarnemer van Van der Wiel, Mino Raiola, blijft vaag: ‘Ik ben met verschillende buitenlandse clubs in gesprek, we zullen deze week zien of daar wat uitkomt.’ PSG is nog op zoek naar een rechtsback, en Raiola deed al eerder goede zaken (Maxwell, Zlatan) met PSG. Maar: Parijs is nog ver.

Neuscorrectie Theo Janssen geeft lucht voor Ajax

Theo (met oude neus)

Voor de Ajax-selectie staat vandaag de eerste openbare training op het programma. Middenvelder Theo Janssen is daar nog niet bij. Hij is aan het herstellen van een neusoperatie.

Janssen hoopt over twee weken weer volop met de groep te kunnen meetrainen. Aan de neus van Theo moest wat worden vertimmerd omdat hij niet genoeg lucht kreeg, zo vertelde hij tegen Ajax TV.

‘Mijn neusschotje stond scheef, waardoor ik door mijn linkerneusgat geen zuurstof binnenkreeg’, aldus Janssen. Het schotje is nu rechtgezet, net als de rest van de neus van Janssen. ‘Het schijnt dat ik nu meer lucht heb. Bovendien staat ie nu helemaal recht. Ik ben er blij mee.’

Stoppen met roken
De vraag of stoppen met roken eigenlijk ook niet verstandig is als je te weinig lucht krijgt tijdens het sporten, werd tijdens het interview niet gesteld. Ook andere flauwe woordgrappen over neuzen zijn achterwege gebleven.

Ajax start voorbereiding op landstitel 32

Voor sommige voetballers is het vorige seizoen nog niet eens afgelopen, maar voor veel Ajax-spelers is de zomervakantie alweer voorbij. In Amsterdam begon Ajax namelijk officieel met de voorbereiding op seizoen 2012/2013, ook bekend als landstitel nummer 32.

Ajax-trainer Frank de Boer liet via Twitter weten er helemaal zin in te hebben: ‘Lekker! Vandaag begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen: de spelers hadden intake-gesprekken met medische staf.’

Van echt keihard werken was op de eerste dag van de training nog geen sprake. Op de internationals na waren alle toppers vandaag aanwezig op de toekomst. Ook Derk Boerrigter, de revelatie van afgelopen seizoen die helaas ook veel last had van blessures.

Paradijsje
Onze collega’s van Ajax TV hadden een gesprekje met Derk, die op vakantie is geweest in Miami. Toevallig ook een van de favoriete spots van Gregory van der Wiel. En Siem de Jong was onlangs ook op vakantie in Miami. Boerrigter: ‘Ik heb een goeie vakantie gehad, weinig gedaan en veel genoten. Miami is top, paradijsje daarzo, ik heb veel lol gehad’.

Bruno Silva ontroerd door eerbetoon Ajax

Ajax-verdediger Bruno Silva is door zijn medespelers en trainer Frank de Boer ook tijdens de huldiging nadrukkelijk in het zonnetje gezet. En dat heeft de onfortuinlijke Uruguyaan ook verdiend.

Het was niet het jaar van Bruno Silva. We schreven op dit blog al eerder over de medische complicaties bij Bruno Silva en het feit dat hij zelfs moest vrezen voor zijn leven.

Voor de kampioenswedstrijd werd de sympathieke Uruguyaan al geëerd door de Ajax-spelers, die speciale Bruno-shirts droegen. Tijdens de huldiging op donderdag werd het eerbetoon aan Bruno nog eens opgevoerd door Frank de Boer.

Check hier de reactie van Bruno over de shirt-actie:

En check hieronder het eerbetoon voor 50.000 Ajax-fans in het ArenaPark: