Categorie: "De visie van Jos W.G.M. Kampioen"

Driekwart Ajax-fans kiest voor lijn-Cruijff

Foto: Alexander 53

Een ruime meerderheid van de Ajax-supporters kiest voor de lijn-Cruijff. Dat blijkt uit de volstrekt representatieve peiling die de afgelopen week is gehouden op ajax.blog.nl.

Van de vele tientallen deelnemende Ajax-fans kiest 77 procent voor de lijn-Cruijff. Daarmee is lijn 14 stukken populairder dan de lijn-Van Gaal, die op niet meer dan 8 procent uitkomt. Minder dan de 10 procent die koos voor de optie ‘Cruijff en Van Gaal op één lijn’.

Slechts 1 op de 20 Ajax-fans (5 procent) gaf de voorkeur aan het antwoord ‘Stop dit gezeur, gewoon een opgaande lijn’.

Frank de Boer heeft, zoals hij maandag al verklaarde, voor de lijn-Cruijff gekozen, en wel voor 100 procent. Over de keuze van De Boer is de afgelopen hevig gediscussieerd onder voetbalanalitici en Ajax-watchers, ook op dit blog.

Column: Aissati op dinsdagavond

Alles, alles maar dan ook alles is 24/7 heden ten dage. En zeker voetbal. En zeker Ajax. Nationale competitiewedstrijden worden over een weekend uitgesmeerd, internationale wedstrijden behangen de midweek. Voetbalnieuws en aanvullend gelul op het internet vullen de gaten overdag zodat je altijd met je collega’s iets te bespreken hebt tijdens je lunch en/of vergaderingen.

Toch is er één avond in de week dat voetbal niet leeft en dat voetballers gewoon eh..niet voetballen. Nee, niet de maandagavond. Hallo, Ajax 2 speelt dan ergens in de kou tegen wat dan ook. Altijd nog genoeg stof om de volgende ochtend druk over te doen in de bus, metro, trein, auto of bed.

Het is de dinsdagavond. Dan doen ze bij Ajax echt echt niets. Zelfs het inmiddels slaapverwekkende geëmmer bij Ajax stopt keurig op kantoortijd 18.00. Vanaf dat moment zal je niets meer zien of horen op de nieuwssites. Het is dan klaar. Sturkenboom gaat zijn kind helpen met huiswerk, Cruijff leest de handleiding van zijn nieuwe telefoon.