Live Blog: Ajax – FC Twente

Op deze zonnige en warme eerste dag van mei moet Ajax zien te winnen van Twente, een op papier makkelijke klus. Want op papier heeft FC Twente alleen Ziyech om het verschil te maken. Heeft die een slechte dag dan hebben ze vrijwel niets om het Ajax lastig te maken. Frank de Boer heeft weer Tete ter beschikking en zal weer met een nieuwe basisopstelling komen omdat El Ghazi geblesseerd is. Hieronder alle updates, analyses, Tweets en video’s over de wedstrijd.

Druk op de F5-toets om de pagina te verversen en de laatste updates te zien.

16:35 Eindanalyse

Een slordige tussenstuk van Ajax zorgde ervoor dat de fans in de Arena moesten billenknijpen. PSV was makkelijk aan het winnen in Eindhoven en Ajax bleef lang op 0-0 omdat Klaassen en Younes totaal niet in de wedstrijd zaten. Tete op de linkerkant is een experiment die nooit meer herhaalt mag worden. Werkte totaal niet. De enige spelers die de hele wedstrijd sterk speelden vanmiddag waren Serero, Cerny en Van der Hoorn. De aanval was heel slordig in de eerste helft. Milik kreeg in het begin een paar flinke kansen en hebben we daarna niet meer gezien. Klaassen kon niks goed doen vanmiddag, slechte aannames, passes, positioneren. Had in de rust gewisseld kunnen worden zo slecht. In de tweede helft deed hij het niet veel beter, hielp meer kansen om zeep dan dat hij ze creëerde. Younes hield het bij heel veel slechte voorzetten en slordige passes. En één geweldig schot op doel die er heerlijk in vloog. Gudelj speelde een aardige middag, controleerde veel, hielp Van der Hoorn veel waardoor die automatisch ook goed speelde. De chaos in de verdediging lag echter bij Viergever en Tete. Konden totaal niet samenwerken en Ziyech en Cabral probeerden daarvan gebruik te maken. Veltman was zijn man grotendeels de baas en was opnieuw heel sterk op de rechtsbackpositie. Ook slordig want hij had een paar keer dom balverlies of liet zijn man lopen. Maar speelde voor het grootste gedeelte van de wedstrijd heel sterk.

De man van de wedstrijd is Cerny. Nam de ploeg op sleeptouw in de eerste 20 minuten en in de tweede helft. Was de motor van de aanval en brak de wedstrijd open met zijn 1-0. Speelde een hele sterke eerste helft en liep een beetje leeg na de zestigste minuut van de wedstrijd. Die mag volgende week gewoon weer een basisplek krijgen. Heerlijke speler. En dan als laatste Viergever. Slordig, chaotisch in de verdediging, aanvallend wel een paar goede acties met lange passes op Cerny en Younes. Maar verder deed Riedewald het zoveel beter. Het spel van Ajax liep ook een stuk vloeiender zonder Viergever. En dan hebben we nog Cillessen, was een paar keer nerveus maar had ook een paar wereldreddingen, keepte een goede wedstrijd en hield zijn doel met een paar katachtige reddingen leeg. Tot zover onze analyse van de wedstrijd. Ajax speelde 45 minuten lang goed voetbal, 20 minuten in de eerste helft, 25 minuten in de tweede helft. Dat was het, volgende week nog één laatste partij en dan kan Ajax de titel winnen, tegen De Graafschap. En natuurlijk is er dan ook weer een live blog. Tot dan!

16:23 Video

De 4-0 van Younes

16:21 Einde wedstrijd

De laatste minuut heeft Ajax de bal, geen risico’s zou je zeggen maar Riedewald stormt naar voren en passt op Milik in de diepte. De Pool staat alleen buitenspel. Na de vrije trap fluit Blom en wint Ajax met 4-0. Zometeen de eindanalyse.

16:20 Blessuretijd

Er komen twee minuten erbij. In de eerste minuut schiet Gudelj vanaf 20 meter voorlangs over de grond. Kansloos schot. Daarna duurt het eeuwen voordat het spel weer wordt hervat, Twente verliest meteen weer de bal. Ajax doet hetzelfde. En uiteindelijk gaat de bal weer rond in de verdediging van Ajax.

16:19 Video

De 3-0 van Fischer


16:17 Verdediging

Nu Riedewald in de verdediging staat lijkt Ajax het achterin helemaal dicht getimmerd te hebben. Viergever was duidelijk een stoorzender vanmiddag. Riedewald staat beter gepositioneerd, herovert ballen en geeft veel beter druk.

16:16 Boem

Hoppa, de eerste voorzet van Veltman wordt doorgekopt waardoor Younes helemaal vrij de bal kan aannemen, klaarleggen voor zijn rechter en knalt de bal in de kruising. 4-0!

16:15 Video

De 2-0 van Van der Hoorn


16:14 Vrije trap

Ziyech neemt de vrije trap van 20 meter, Cillessen staat goed en kan de bal makkelijk pakken.

16:13 Video

De 1-0 van Cerny


16:11 Goal!

Nu gaat het hart. Fischer legt snel af op Bazoer. Bazoer naar Riedewald. Riedewald naar Younes. Younes naar Milik. En uiteindelijk rijt Younes de hele verdediging open van Twente waardoor Fischer vrij komt. De Duitser legt af op de Deen die mooi diagonaal over de grond de bal in het doel schiet. 3-0 in een halve counter van Ajax.

16:10 Wissel

De laatste voor De Boer, Cerny is op, Fischer komt er voor hem in. Deze wissel is wel logisch.

16:09 GOAL!!

Mike van der Hoorn maakt de 2-0! De volgende vrije trap gaat kort en Younes legt de bal precies op het hoofd van de verdediger die mooi in kan koppen. 2-0!

16:08 Corner

Ajax countert er op los nu, Younes krijgt de bal maar die stuitert waardoor Twente de bal achter kan werken. De corner draait te hoog in zodat niemand erbij komt en de laatste Twente speler krijgt de bal op het lichaam, Ter Avest zou hands gemaakt hebben volgens het publiek maar Blom fluit niet.

16:07 Counter

De corner was weer slecht, Twente countert met Ziyech maar die loopt zich stuk op Riedewald, eerste sterke optreden van de verdediger.

16:05 OEF

Cerny is langs zijn man want hij neemt de bal in één keer mee als hij een pass krijgt over 40 meter hoog door de lucht. Heerlijke techniek. Hij rent naar de achterlijn, wil terugleggen op Milik maar Ede onderschept. Corner.

16:04 Dubbele wissel

Tete en Serero worden gewisseld voor Bazoer en Riedewald. Opvallende wissels. Omdat Viergever aangaf niet verder te kunnen. Tete leek nergens op daar op de linkerkant, nooit meer doen. Serero speelt geweldig en zou zelfs man of the match kunnen zijn.

16:03 Younes

Hij kapt één man uit, de tweede blijft staan waardoor hij ruimte heeft voor een schot. En rost de bal de tweede ring in. Wisselen, samen met Klaassen.

16:02 Schotje

Twente begint meer en meer naar voren te komen. Viergever is geblesseerd en moet eruit. Maar niet voordat Ede nog een schot van 20 meter op doel lost, de bal gaat een meter of 2 naast.

16:00 Oh jee

In Eindhoven wordt het zojuist 5-2… En Ziyech plaatst nog eens ee nschot vanaf 20 meter en Cillessen moet een wereldredding verrichten om het doel leeg te houden.

15:59 Klaassen

Klaassen neemt de bal eindelijk een keer goed aan, staat helemaal vrij, maar schiet niet. Legt de bal slecht terug op Gudelj die de bal achter zich krijgt en niet goed kan aannemen en hop, Twente heeft de bal weer.

15:59 Geel

Ziyech houdt Tete vast, Blom fluit, Ziyech begint te gebaren naar de lijnrechter en Blom reageert met een gele kaart.

15:58 Vrije trap

Gudelj legt weer aan en knalt de bal een metertje naast het doel.

15:57 Geel

Peet Bijen haalt Serero naar de grond die hem mooie uitkapte maar de verdediger laat zijn voet staan zodat de Afrikaan struikelt. Krijgt daarvoor geel.

15:55 Overtreding

Klaassen krijgt een flinke tik te verwerken van Uvini. Beide liggen even op de grond. De vrije trap is voor Gudelj die laag gaat. Klaassen hakt de bal naar Milik maar die komt niet aan de bal omdat Twente goed staat. Even later komt Cerny aan de bal op de rechterkant en stuurt Klaassen de diepte in. Die wil voorgeven naar Milik maar die schiet tegen zijn tegenstander op en is de bal kwijt. Speelt heel slordig vandaag.

15:53 Geluk

Ajax komt goed weg, Ziyech krijgt het op de heupen en schiet op doel, raakt Tete op het lichaam in de 16, geen hands. De volgende kans is een voorzet van Ziyech maar El Azzouzi kan net niet bij de bal die vlak voor de paal naast de achterlijn rolt.

15:52 Corner

Twente kan weer de corner weg werken, Cerny controleert de bal en schiet vanaf 20 meter op doel. Hij raakt Cabral op de kont in het strafschopgebied, Blom ziet het goed en gaat niet in op het appél voor hands.

15:51 AAAH!!

Younes begint aan een dribbel vanaf de middenlijn, kapt naar binnen en schiet van 20 meter op doel. Marsman schat de bal volledig verkeerd in en laat de bal door zijn handen stuiteren waardoor de bal de paal raakt en voor een corner achter gaat.

15:49 Rust

Het spel komt niet verder dan een paar passjes breed en balverlies. Er gebeurt weinig op het veld.

15:48 Rare wedstrijd

Dat dat duidelijk moge zijn:


15:47 Vrije trap

Ajax krijgt een vrije trap op 30 meter vanavond de rechterkant. Gudelj legt aan en deze is wel goed maar hij valt niet goed. Twente kan de bal wegwerken nadat Klaassen de bal op de hak krijgt. Meteen daarop kan Ajax aanvallen over de linkerkant maar de pass van Tete is te hard op Younes waardoor de bal over de achterlijn rolt.

15:46 Corner

De eerste corner is goed maar Van der Hoorn kan niet tot een schot komen. De tweede krult heerlijk in en wordt doorgekopt. De bal vliegt daardoor wel over Gudelj heen. Weg kans.

15:44 PAAL

Serero geeft daarop de bal op Younes die met een diepe pass Viergever bereikt, die een sprint van 80 meter in zich heeft. De verdediger schiet de bal meteen in de stuit maar via de keeper gaat de bal op de paal achter. Corner.

15:43 Corner

Twente krijgt een corner die midden het het strafschopgebied land. Ajax is meteen in paniek en probeert de bal weg te werken, dat gebeurt zo klungelig dat ze nog een corner weg geven. Die draait laag in en kan weggekopt worden door Serero.

15:42 Warmlopen

Bazoer, Riedewald en Fischer zijn aan het warmlopen.

15:41 Druk

Ajax nu met de kansen. Younes komt niet langs twee man heen, weet de bal nog een tikje te geven maar de bal komt in de voeten van een Twente-speler in plaats van die van Milik. Serero herovert daarna de bal en wordt naar de grond getrokken, vrije trap. Die wordt ingekruld door Gudelj maar de bal komt veel te ver naar voren vlak bij de paal terecht waar niemand bij kan.

15:40 Ziyech

Hij rent een meter of 5 naar voren en haalt uit van 20 meter. Cillessen kan de bal uit de lucht pakken met een snoekduik. Dreiging van Twente.

15:39 Milik

De spits is er helemaal door en krijgt de bal perfect in de loop. Blom fluit af voor buitenspel maar in de herhaling is te zien dat Viergever de bal passte op het moment dat Milik nog een meter voor de laatste speler liep.

15:38 Voorzet

Gudelj krijgt de bal van Cerny, de Serviër besluit om de bal voor te geven maar raakt de bal zo slecht dat de bal pas ver achter de cornervlag op de grond komt.

15:36 Veltman!!

Serero die de bal keihard kaatst met Klaassen maar die kan de bal nevernooit controleren. De bal ketst terug en Veltman pikt de bal op. Rent daarna 10 meter naar voren en knalt op doel. De bal raakt bijna de kruising, geweldig schot van Veltman. Bijna 2-0.

15:35 Buitenspel

El Azzouzi loopt voor de tweede keer vanmiddag buitenspel. Blom fluit meteen. Ajax heeft de bal weer.

15:34 Tweede helft

Blom fluit, Twente trapt af, Ajax moet de nul zien te houden.

15:25 Analyse

We gaan eerst kijken naar de verbeterpunten. Klaassen en Younes zijn allebei rijp voor een wissel want de twee hebben nog geen kans kunnen creëren zonder de bal weg te geven aan Twente. Elke voorzet of pass naar Milik gaat verkeerd. Klaassen voegt heel weinig toe vandaag, hij zou eigenlijk in de rust al gewisseld kunnen worden. Nu de positieve punten. Cerny en Serero spelen fantastisch. Die twee zijn verantwoordelijk voor de meeste goede acties op het middenveld en in de aanval. Serero verovert veel ballen en Cerny zoekt constant de diepte op. Tete is totaal niet geschikt voor de linkerflank waardoor Ziyech en Cabral steeds de linkerkant van Ajax opzoeken. Veltman staat sterk te spelen maar ook heel ongeconcentreerd wanneer Twente aanvalt. Voergever heeft ook niet zijn dag en liet veel steken vallen in de eerste helft.

15:20 Rust

Blom fluit, Ajax gaat met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamers.

15:18 Gudelj

Schot van 25 meter, is voor de keeper. Twente schakelt meteen en begint aan een aanval over de linkerkant van Ajax. Ziyech rent het strafschopgebied in en schiet, Cillessen kan met veel moeite redden.

15:17 Veltman

Pakt voor de zoveelste keer de bal af en stormt dan naar voren, de verdediger staat perfect op te letten maar een minuut ervoor liet hij Ziyech helemaal vrij lopen. Aanvallend goed maar verdedigend wisselvallig.

15:15 Aanval

Twente stormt nu op. Cabral krijgt de bal heerlijk van Mokotjo, de vleugelspits rent over rechterkant van het veld naar Cillessen en schiet op doel terwijl Ziyech helemaal vrij staat op de linkerkant. Cillessen kan redden, Viergever krijgt geel voor het neerhalen van Mokotjo na de pass.

15:14 Doelpunt

In Eindhoven, Cambuur komt terug naar 3-2. De supporters beginnen zich te reuren en het geroezemoes klinkt zodra het nieuws in de Arena aankomt.

15:12 Analyse

Ajax laat FC Twente af en toe voetballen en loert wat meer op de counter nu. Serero speelt een hele sterke wedstrijd samen met Veltman, de twee zijn verantwoordelijk voor heel veel druk en balverlies van Twente. Ook blijft het de vraag waarom Cerny nauwelijks basisplekken heeft gekregen dit seizoen want hij speelt de sterren van de hemel in het eerste half uur.

15:11 Veilig

Ajax heeft de voorsprong maar veilig is het nog zeker niet. PSV komt net op 3-1.

15:10 GOAL!!

Cerny doet het weer! Hij dribbelt met de bal als een stylist, Cabral verliest de bal aan Veltman die meteen Cerny weg stuurt in de diepte. Cerny rent 20 meter naar voren, kapt Thesker eruit en schiet de bal langs de keeper uit een hele moeilijke hoek. Prachtige goal.

15:09 Voorzet

Younes krijgt de bal van Viergever, kapt Ter Avest uit en geeft voor maar de bal is te laag en raakt een Twente-speler. Slecht.

15:08 Fluitconcert

Ajax laat het even lopen, Twente heeft het balbezit en dat zint de fans niet, fluitconcerten schallen door de Arena.

15:07 Oef

Klaassen houdt de bal binnen bij de cornervlag, speelt Ter Avest heerlijk uit en passt naar Younes in het strafschopgebied. De bal gaat te hard waardoor Twente de bal krijgt. Klaassen speelt een zwakke eerste half uur. Paar goede acties gevolgd daar dramatisch slechte acties.

15:04 Balbezit

Ajax is het even kwijt en Twente heeft nu het meeste balbezit. Kansen krijgen ze niet omdat Ajax goed druk blijft zetten, het voetbal lijkt nergens op want geen drie passes gaan goed.

15:03 Pauze

Ziyech incasseerde een beuk van Gudelj en ligt een minuutje op de grond. Kan weer verder.

15:02 Nope

Ingooi langs de zijlijn. Klaassen tikt de bal heerlijk door op Cerny die helemaal vrije staat. En daardoor gaat het fout. Hij neemt de bal aan. Wil schieten maar besluit de bal naar voor zijn linkerbeen te leggen en dan te schieten. Tegen die tijd wordt de bal weg gerost door Twente, duurde te lang.

15:01 Schotje

Milik probeert de bal met een hoge boog de keeper te verrassen maar die staat goed op te letten en kan de bal vangen. De Boer begint aan de zijlijn te schreeuwen, het gaat niet goed met het spel van Ajax.

15:00 Cerny

Dit keer staat Veltman op de rechterkant, Tete is op de linkerkant gestaan, hij combineert met Cerny die de bal met weer terugkrijgt op 20 meter van het doel. De Tsjech haalt uit maar de bal vliegt hoog over.

14:59 Stil

En het valt weer stil, PSV staat weer op voorsprong.

14:57 Snel

Cerny is snel, maar niet zo snel. Hij kapt Thesker mooi uit en tikt de bal een meter of 10 voor zich uit om erachter te sprinten en Thesker eruit te rennen. Maar voordat hij dat kan is de bal over de achterlijn gerold. Volgende keer beter.

14:56 Van der Hoorn

De verdediger staat sterk te spelen. Eerst een heerlijke sliding op de bal zoals Tete die ook vaak heeft laten zien dit seizoen. Een minuut later houdt hij El Azzouzi van de bal af wanneer een dieptepass achter de verdediging landt.

14:55 Ingekakt

Ajax opende fel en knalde op FC Twente, maar nu kakt het behoorlijk in en heeft Ajax geen aanval meer kunnen opbouwen in de laatste 5 minuten. Veel balverlies nu op het middenveld. Younes en Klaassen worden niet bereikt.

14:53 El Azzouzi

Frank de Boer hintte erop dat hij graag Huntelaar zou willen hebben maar vooralsnog laat El Azzouzi zien dat hij een prima spits is. Twee kleine kansjes zijn voor de spits genoeg om Ajax te laten zweten in de eerst 20 minuten. Ook nu is de spits weer scherp en rent hij de diepte in samen met Ziyech alleen staat hij een meter buitenspel wanneer Ziyech de pass in de diepte geeft.

14:52 Veld

Het grasveld ligt er niet lekker bij zo lijkt het. Younes glijdt uit, even later doet Cabral hetzelfde. FC Twente komt weer even op en Ter Avest geeft over grond voor waardoor El Azzouzi de bal direct op doel kan schieten. De bal gaat een halve meter over.

14:51 Younes

De Duitser komt er weer door op de linkerkant en draait Ter Avest helemaal tureluurs. Hij geeft voor richting de penaltystip vanaf de achterlijn maar daar staan alleen maar Twente-spelers.

14:50 Gejuich

Even laait het gezang weer op, het staat 1-1 in Eindhoven.

14:49 Analyse

Ajax is goed begonnen. Cerny opstellen is een meesterzet van Frank de Boer. De verdediging van Twente is helemaal van slag erdoor. De spelers van Ajax wisselen constant van positie, ook in de verdediging. Tete en Veltman switchen soms. Dan komt Viergever door op het middenveld en af en toe switchen Serero en Klaassen van positie. De laatste is alleen opvallend onzichtbaar in alle aanvallen.

14:48 Muisstil

Eventjes is het stil, secondje of 30. PSV is op voorsprong gekomen tegen Cambuur.

14:47 Oef

Younes komt snel op nu keer op keer. Younes met een dribbel, legt af op Cerny maar die staat niet op te letten en neemt de bal verkeerd aan. Daarna zit Serero goed op te letten en onderschept de bal. De volgende voorzet van Younes komt op het hoofd van Milik maar die is voor de keeper.

14:46 Vrije trap

Serero komt nu op en wordt naar de grond gewerkt op 20 meter van het doel. Gudelj en Milik vechten het nog een uit maar uiteindelijk mag Milik de trap nemen. Hij plaatst de bal mooi in de hoek van de muur, kansloos.

14:44 Vrije trap

Ajax drukt en valt veel aan nu. Milik wordt onderuit gehaald, Blom fluit wanneer Ajax geen voordeel eruit haalt. De vrije trap gaat naar de zijkant maar de voorzet van Younes is slecht en kan makkelijk weggewerkt worden door Twente.

14:43 Corner

Een voorzet van Cerny komt op het hoofd van Milik die goed inkopt maar de keeper van Twente staat goed op te letten en kan de bal net naast tikken. De corner vliegt over iedereen heen.

14:42 Younes

De Duitser komt weer op en gaat weer op de rand van het strafschopgebied liggen. Blom ziet er weer niks in. Weer een tackle op de bal.

14:41 Cerny

De vleugelspits is van kant gewisseld met Younes en Ter Avest weet totaal niet wat hij moet doen. Cerny rent op hem af, kapt naar binnen en kan in alle rust op doel schieten. Zijn schot wordt gekraakt.

14:39 Kans Twente

Ziyech komt op over de linkerkant van Ajax en Viergever is zijn man kwijt. Veltman dekt El Azzouzi wanneer Ziyech de voorzet geeft en de Ajax-huurling tikt de bal met de hak maar net naast het doel.

14:38 Corner

Cerny is veel en veel sneller dan Thesker, dat heeft De Boer goed gezien. De Tsjech rent om de verdediger heen en gaat richting het strafschopgebied. Zijn voorzet wordt geblokt en gaat achter. De corner is drama en wordt weggewerkt.

14:37 Vrije trap

Milik die de vrije trap neemt en de keeper van Twente moet met een snoekduik de bal uit de hoek weg tikken. Was het bijna 1-0.

14:35 Ai

Veltman stormt naar voren door het midden, legt af op Cerny die weer terug moet, de bal komt bij Klaassen in de 16 maar die kan de bal net niet controleren, even later gaat Younes die vlak buiten de 16 naar de grond gaat maar Blom zegt dat het een tackle op de bal was.

14:33 Balletje rond

Ajax laat de bal een keer rond gaan, Twente doet daarna hetzelfde wanneer ze een ingooi krijgen. En na een dertig seconden is er weer balverlies.

14:32 Arena

Het stadion zit redelijk gevuld, wel wat lege plekken wat opvallend is gezien het heerlijke weer. Op het veld gebeurd nog weinig.

14:30 Aftrap

Tete brengt nog snel even wat bloemetjes naar de zijlijn en sprint zo snel weer het veld op. Kevin Blom fluit, Ajax trapt af en gaan op jacht naar de drie punten en veel doelpunten.

14:25 Tunnelcam

De kleedkamers en de spelerstunnel is een tijdje gelede verbouwd en ze hebben een cameraatje opgehangen die kan streamen… Juist ja…


14:24 Serero

De Boer vindt dat Serero in goede vorm steekt en dat hij daarom de Zuid-Afrikaan een basisplek geeft. Apart want de middenvelder heeft de afgelopen weken weinig bijzonders gedaan.

14:22 Quote De Boer

“Thesker is niet de snelste speler en Schöne ook niet. Daar speel je hem misschien mee in de kaart. Cerny is snel en behendig en daarom speelt hij vanmiddag.”

14:15 Riedewald

Vreemd dat de verdediger/middenvelder op de bank zit. In de persconferentie afgelopen vrijdag zei De Boer nog dat hij kon starten want hij zou helemaal fit zijn. De trainer noemde ook Tete of Viergever als opties voor de linkerkant, nu speelt Veltman daar. Misschien dat Riedewald zich toch niet zo goed voelt dat hij 90 minuten door kan.

14:13 Quote Ronald de Boer

Bij de NOS over zijn broer Frank, dat de trainer zo stoïcijns lijkt wanneer het seizoen op zijn eind loopt: “Nou ik kan je zeggen, hij is best nerveus hoor. Als hij zijn mond dicht houd en je ziet zijn kaken bewegen, dan is het de spanning die je ziet.”

14:11 Statistieken


14:09 Opstelling Twente


14:04 Analyse Opstelling

Holy crap Frank de Boer, wat ben je aan het doen?? Bazoer zit na drie weken rust nog steeds op de bank, Serero speelt voor hem op het middenveld. Waarom staat daar geen Singkraven of Schöne? En dan de verdediging, Veltman is helemaal naar de linkerkant verhuisd om de schorsing van Dijks op te vangen. Wat eigenlijk een bizarre actie is omdat zowel Riedewald als Viergever vaker op die positie hebben gespeeld. Beter had Veltman naast Van der Hoorn gestaan, dan had Viergever op de linksbackpositie kunnen staan. Een rechtspoot op de linkerkant is vragen om problemen. En dan de voorhoede. El Ghazi is geblesseerd, dat wisten we al. Maar geen Fischer, geen Schöne… Hij stelt Cerny op. Hoe leuk de jonge Tsjech ook speelt, kan hij de druk van een kampioenswedstrijd aan? Dat is een enorm risico wat De Boer neemt. Misschien pakt het goed uit, maar deze basiself is net zo riskant als de 3-4-3 opstelling tegen FC Utrecht. En dat werd toen een gelijkspel met heel veel mazzel.

14:00 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.