De Boer staat voor zware keuze met zijn verdediging

Heeft Ajax eindelijk een verdediging die staat als een huis, een paar wedstrijden later staat De Boer weer voor de keus om de boel om te gooien. De verdediging heeft vier keer de nul gehouden en vier doelpunten tegen gekregen sinds de wedstrijd tegen Feyenoord toen Riedewald zijn eigen poot kapot schopte in het gras en een enkelbreuk op liep. Vier clean sheets en vier tegendoelpunten in zeven wedstrijden is gewoon knap. Zeker voor een verdediging die door De Boer aan elkaar gelijmd is. Toen kwam Tete weer terug op het trainingsveld en kan de boel weer omgegooid worden…

Terwijl de trainer rond tuft op zijn nieuwe elektronische dinges zien we dat niet alleen Tete weer terug is, ook Riedewald staat weer op het gras en zelfs mee te springen. Die zal dit seizoen niet meer in actie komen, net zoals de achillespees van De Boer. hier wat beelden van AjaxTV van de training van gister:


Dat Tete weer bijna fit is betekend dat Frank een keuze moet gaan maken. laat hij Tete rusten voor de rest van het seizoen, geen risico’s meer nemen op blessures bijvoorbeeld. Maar is het überhaupt wel slim om in een verdediging te knutselen die goed staat. Als Tete erin komt dan schuift Veltman op en krijgt Viergever een nieuwe partner in de centrale verdediging. Instabiliteit is slecht wanneer Ajax zich geen fouten kan veroorloven in de race naar de titel. Aan de andere kant neemt Tete een bak aan ervaring mee wanneer hij wel zou spelen met de druk erop om te presteren.

De keuze die De Boer moet maken is dan wel simpel, kiest hij voor de toekomst en de beste opstelling, dan geeft hij Tete een basisplek. Aangezien Van Rhijn weg gaat en Veltman een sowieso terug zal gaan naar zijn oude plek is het logisch om de rechtsback weer te starten. Maar kiest hij voor de korte termijn, dit seizoen een titel pakken, dan gaat hij op de conservatieve tour en laat hij de boel staan zoals het op dit moment goed werkt. Viergever en Van der Hoorn zijn aardig op elkaar ingespeeld nu en geven nauwelijks nog kansen weg in een wedstrijd. Dat Ajax lekker op dreef is hebben de jongens van voetbaluitslagen even op een rijtje gezet. Maar wat ga je doen De Boer? Want je zal een keuze moeten gaan maken in de komende twee weken.

Wat moet De Boer doen met de verdediging?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.