Live Blog: De Graafschap – Ajax, de kampioenswedstrijd

Vandaag moet het dan gebeuren. Het was een raar jaar. Door Feyenoord uit de beker geknikkerd, door Molde uitgeschakeld in de Europa League en het verschrikkelijke voetbal van na de winterstop. Tel daarbij op het wegpesten van Jonk, Jaap Stam die weg gaat en Johan Cruijff die niet meer is, dan is dit seizoen eigenlijk alleen maar vol dieptepunten. Maar vandaag kan Ajax alles in één klap weer goedmaken. Die titel winnen in Doetinchem. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen, alleen winst telt vanmiddag. En zoals altijd kunt  u bij ons alle updates, analyses, Tweets en video over de wedstrijd zien om de wedstrijd te volgen.

Druk op de F5-toets om de pagina te verversen en de laatste updates te zien.

16:39 Zucht

Ga niet naar Amsterdam vanavond…


16:38 Eindanalyse

We gaan het kort houden, wat een teleurstelling voor de Ajacieden. Waar ging het vandaag mis? Nou heel simpel, op het middenveld. Serero en Klaassen zaten helemaal niet in de wedstrijd en brachten niets. De Boer had dat van tevoren al in kunnen schatten. Serero te weinig fysiek en Klaassen volledig uit vorm. Met Bazoer starten was veel beter geweest. Geen Sinkgraven op de bank was ook een kapitale fout. Milik had moeten scoren in de eerste helft en dan was De Graafschap weg gespeeld. Maar nee, de Pool stond slecht gepositioneerd en vaak niet op te letten. Verloor bijna al zijn duels, miste meedogenloosheid. Veltman speelde een dramatische wedstrijd, liet zijn man constant opkomen en is samen met Viergever verantwoordelijk voor de chaos in de verdediging vanmiddag. Dat kwam ook omdat Gudelj en Serero nauwelijks hielpen in de omschakeling waardoor Van der Hoorn er vaak alleen voor stond. Younes speelde een goede wedstrijd maar omdat Klaassen en Milik speelden zo slecht dat ze alle kansen om zeep hielpen die de Duitser creëerde. Cerny deed het aardig met een paar goede acties. Maar werd terecht gewisseld. Met deze hitte, zo jong, zonder wedstrijdritme. Dan was el Ghazi of zelfs Schöne beter geweest op de rechterkant.

Dus, tactiek, opstelling en instelling was volledig verkeerd vanmiddag. Laten we het daar maar op houden. Dat was het einde van het seizoen, in juli gaan we weer verder.

16:29 Schuld

Vanmiddag ging alles fout. Ajax had makkelijk de 0-2 of 1-2 kunnen scoren maar de scherpte was er niet. De Boer heeft schuld met zijn tactiek, de spelers hebben schuld omdat ze slecht speelden. En eigenlijk heeft De Graafschap de juiste tactiek gespeeld om Ajax tot een gelijkspel te dwingen.

16:25 Einde

Kuipers fluit. Ajax heeft de titel verloren. 1-1 in Doetinchem.

16:24 +5

Helemaal niets in Amsterdam wordt gezongen op De Vijverberg. De laatste minuut gaat in. Weer een lange bal. De Graafschap werkt weg en kan de bal in de ploeg houden voor even. Nog 1 kans nu wanneer Vermeij buitenspel staat. Cillessen trapt de bal naar voren. In het niets. Het klaar. Vermeij schiet nog een keer op doel. Naast.

16:23 +4

Ook De Graafschap in paniek nu, een voorzet en alle verdedigers zijn de bal kwijt door de laagstaande zon. Klaassen met een omhaal maar El Ghazi kan niet bij de bal. PSV heeft gewonnen in Zwolle. Younes komt er nog een keer door maar kan niet controleren. Doeltrap.

16:21 +2

De Graafschap heeft geen moeite meer met Ajax in de eerste twee minuten. Lange ballen naar voren en niemand die bij de bal kan. De Graafschap zelfs in de aanval met Will over de rechterkant van het veld, geeft voor want Riedewald staat op 2 meter. Viergever werkt weg.

16:20 Chaos

Serero ligt geblesseerd op het veld, Smeets kan niet verder. Vida moet erin komen voor een wissel. Cillessen draagt Smeets naar de rand van het veld. Kuipers wil verder laten spelen maar eerst moet Vida er nog in. 5 minuten blessuretijd.

16:19 CILLESSEN!

Na een mooie aanval van Younes die zich verslikt kan De Graafschap counteren. Twee tegen een en Viergever maakt een foute beslissing. Vermeij legt af op Smeets en die kan alleen op Cillessen af en schiet, de keeper redt met een heerlijke reflex. Ajax leeft nog.

16:18 Weer verder

Minuutje of 3 later kunnen we weer verder. De Graafschap moet even met 10 man spelen. Riedewald rost meteen de bal naar voren. Maar recht in de voeten van drie De Graafschap-spelers. Dit gaat hem niet worden vanmiddag.

16:16 Auw

Luchtduellen met Van der Hoorn doen zeer, zeker als het hoofd tegen hoofd is. Van der Pavert ligt even knock out op het veld.

16:15 El Ghazi

Van der Hoorn kopt door, El Ghazi staat helemaal vrij maar wil te snel en schiet recht in de handen van Jurjens.

16:14 Nope

Younes met de volgende actie nadat De Graafschap een corner kreeg. De Duitser kapt nu alles eruit of zijn leven eraf hangt. Hij gaat over een been liggen maar Kuipers fluit niet voor een penalty.

16:13 Aanval

Younes en Fischer komen op over de linkerkant, Fischer verliest de bal en Riedewald ruimt weer op. Die passt weer op Younes, die rent langs de achterlijn geeft voor en NIEMAND die de bal in tikt. Er stonden 5 Ajacieden voor het doel te wachten, de bal rolt langs iedereen heen. Kansloze bedoening dit.

16:12 Einde

Ajax komt nu niet verder dan lange ongecontroleerde ballen naar voren. Alle tactieken en kwaliteit is verdwenen. Het gaat nergens meer over.

16:10 Stormram

Paniek nu ook bij De Boer, die stuurt Van der Hoorn naar voren om in de spits te lopen. Alles of niet nu voor Ajax. Meteen bij de eerste voorzet staat Van de Hoorn niet goed gepositioneerd om bij de doorkopbal van El Ghazi te komen, even later gebeurt precies hetzelfde en tot twee keer toe kan Jurjens daardoor goed ingrijpen.

16:09 Dit

Waarom De Graafschap terug kon komen. Gapende gaten omdat Serero en Gudelj slecht staan op het middenveld.


16:08 Wissel

Bouma gaat erin en Cilek komt eruit. De spelers van De Graafschap zijn helemaal leeg.

16:07 Vrije trap

Gudelj mag ze niet meer nemen vandaag, kansloos. Rost de bal over het doel, geen enkele kans dat die erin ging.

16:06 Geel

Straalman krijgt de eerste gele kaart, duwt Gudelj gewoon omver met zijn handen en benen wanneer de Serviër net aan een dribbel begint.

16:05 Voorzet

De volgende voorzet vanaf de linkerkant, maar Jurjens kan de bal makkelijk vangen wanneer Van der Hoorn de bal recht omhoog kopt.

16:04 Fischer

De Deen gaat de diepte in met de bal, alleen Van der Pavert kan hem bijhouden. De Deen gaat te ver door en wanneer hij schiet is Van der Pavert erbij om de bal achter te tikken. De corner is weer kansloos en na wat omzwervingen komt er weer een voorzet van de rechterkant. Younes die met een halve omhaal de bal wil inschieten maar er staat opnieuw een muur van De Graafschap-spelers voor hem.

16:04 Corner

De volgende corner voor Ajax. Weer weg gekopt, Serero haalt uit van 25 meter en weer gaat de bal 15 meter naast. Dramatisch.

16:03 Pessimisme slaat toe


16:02 Wissel

Fischer komt erin voor Cerny, de Tsjech speelde aardig maar kon geen potten breken, logische wissel. De Boer heeft ze allemaal gebruikt nu, nog een kwartier te spelen…

16:01 Schot

Younes met de volgende actie, kapt weer zijn man uit en legt terug op Gudelj die wil schieten. Maar de bal is achter geweest.

16:00 Oeh

Younes komt er eindelijk weer eens doorheen over de linkerkant. Hij kapt twee man uit, dribbelt langs de achterlijn en legt terug, maar zowel Klaassen als El Ghazi kunnen niet bij de bal. Driver werkt weg.

15:59 Oerend Hard

De Graafschap zit heel veel druk op Ajax en de Amsterdammers zijn het helemaal kwijt, geen enkele lijn meer in het spel te vinden. Het publiek heeft het door en begint Oerend Hard te zingen van Normaal.

15:57 Klaar

In Zwolle werd het even spannend met de 1-2 maar nu staat het daar alweer 1-3.

15:56 Reden wissel

Milik was niet opgewassen tegen de twee centrale verdedigers van De Graafschap, pijnlijke conclusie. El Ghazi is een stuk sneller en Frank de Boer lijkt meer op de counter te willen gaan spelen.

15:55 Wissel

Milik speelde mee maar die heeft geen kans meer gecreëerd in de laatste 40 minuten van de wedstrijd. Hij gaat eruit en El Ghazi komt erin. Meteen na een minuut kan El Ghazi de diepte in op een pass van Gudelj. Hij staat alleen net een paar centimeter buitenspel.

15:54 Corner

De Graafschap krijgt een corner doordat Ajax helemaal in paniek is achterin. De corner kan weggewerkt worden met wat moeite. De Graafschap heeft nu het balbezit en de kansen. Ajax is het even helemaal kwijt.

15:52 Riedewald

De eerste aanval van De Graafschap wordt tot twee keer toe stop gezet door Riedewald, de linkerkant is eindelijk dichtgetimmerd. Maar de rechterkant ligt nog open. Smeets opnieuw met een afstandsschot maar die gaat twee meter naast.

15:51 Ai

Cerny geeft scherp voor over de grond, Milik kan net niet goed tegen de bal trappen maar schampt hem. De bal stuitert op en Klaassen kan er ook net niet bij. Ajax heel dreigend nu.

15:50 GUDELJ!

De Serviër heeft een mooie actie waarmee hij Smeets uitspeelt. Hij rent dertig meter naar voren en haalt hard uit, de bal wordt aangeraakt en krijgt daardoor een heel raar effect waardoor de bal maar net over de lat in draait. Was bijna de 1-2.

15:48 Corner

Gudelj trapt een corner weer veel te hard en te hoog in. Zelfs Veltman kan er niet bij.

15:47 Druk

Ajax moet nu alles geven en de druk staat nu volledig erop. Tegen FC Utrecht ging het toen helemaal verkeerd. Frank de Boer zal in moeten grijpen want de verdediging had het al heel zwaar in de eerste helft. Maar Veltman en Viergever zijn bij vlagen helemaal de weg kwijt achterin. Alleen Van er Hoorn heeft speelt aardig.

15:46 Wissel

En nu snappen we waarom Dijks zijn man niet kon bijhouden, hij is geblesseerd, Riedewald moet erin komen.

15:42 Analyse + goal

Ajax is volledig de baas op het middenveld omdat Serero eindelijk zijn werk doet. Gudelj staat ook een stuk beter te voetballen waardoor De Graafschap geen overwicht meer heeft en er niet meer uit komt. En we schrijven dit net op wanneer De Graafschap de 1-1 maakt. Dijks staat slap te verdedigen waardoor de bal over de grond voor gegeven kan worden. Smeets kan de bal daardoor aannemen en vrij inschieten. Cillessen is kansloos. Van der Hoorn en Viergever waren allebei hun man helemaal kwijt. Chaos compleet nu voor Ajax.

15:41 Vrije trap

Mooie plek, op een meter of 30. Milik krijgt een tik van Will op de knie wanneer de verdediger met gestrekt been naar de bal gaat. Gudelj trapt de bal met een flinke curve waardoor iedereen eronderdoor gaat en ook net naast de paal.

15:40 Younes

De Duitser is weer op dreef, kapt zijn man uit en schiet op doel, Jurjens kan de bal vangen.

15:39 Aanval

Ajax heeft nu het overwicht, Klaassen wil snel counteren en krijgt de bal in de diepte van Milik. Hij kan de bal controleren, probeert Van der Pavert uit te kappen maar die staat goed op te letten en tikt de bal weg.

15:38 Corner twee

De landt precies op het hoofd van Veltman die de bal goed inkopt, Jurjens tikt de bal weg met een kat-achtige reflex. Bijna de 0-2.

15:37 Corner

Gudelj haalt van 20 meter uit en via Jurjens gaat de ba net naast. De corner wordt weggekopt, Serero haalt uit, Milik kan de bal controleren maar niet schieten. Volgende corner omdat De Graafschap de bal achter rost.

15:36 Voorzet

Eindelijk komt Veltman een keer naar voren en sprint zijn tegenstander eruit. De voorzet is te hard, Milik vliegt onder de bal door en gaat naar de grond in een snoekduik. Kuipers laat doorspelen.

15:35 Opening

En meteen heeft De Graafschap het balbezit. Ajax is weer paniekvoetbal aan het spelen de Driver heeft weer alle ruimte om voor te zetten. Van der Hoorn kopt de bal weg.

15:34 Eeeh, jongens…

Kuipers wil fluiten, maar de sproeiers staan nog aan. De tuutjes staan nog overeind en na een minuut kunnen we eindelijk beginnen. Kuipers fluit, de tweede helft is onderweg!

15:32 Younes

De Duitser wordt niet gewisseld zo lijkt het


15:29 Niet echt

Ajax heeft al Fischer, El Ghazi en Cerny. Becker is overbodig geworden.


15:23 Analyse

Ajax houdt het onnodig spannend. Na een goede periode van 10 minuten zakte Ajax weer in. Cerny en Milik hadden allebei kans op de 0-2 maar keeper Jurjens bewaakt goed zijn doel. De Graafschap speelt fris en goed voetbal en Veltman en Serero spelen bijzonder slecht. De twee hebben geen enkele grip op hun directe man waardoor de Superboeren steeds over de linkerkant van het veld kunnen opstormen. Dat is vragen om problemen want Cillessen heeft al een paar moeilijke reddingen moeten verrichten. Billenknijpen wordt dat in de tweede helft. Younes lijkt rijp voor een wissel, rent niet meer achter ballen aan en zet geen druk meer in de laatste 10 minuten. Milik speelt goed maar mist nog wat concentratie om zijn kansen af te maken. Klaassen doet het beter dan vorige week maar het houdt nog niet over. Serero is de zwakste schakel op het middenveld en zou in de rust al gewisseld moeten worden voor Bazoer. Ajax heeft meer fysieke kracht nodig om de 0-2 te forceren.

15:18 Rust

Will staat buitenspel en bij de spelhervatting fluit Kuipers, we gaan aan de thee. 0-1 voor Ajax.

15:17 Blessuretijd

Er komt 1 minuut bij door de blessures, Younes verbijt nog steeds de pijn.

15:17 PSV

De Eindhovenaren staan op 0-2.

15:16 Corner

De corner van Gudelj stuitert door het strafschopgebied. Cerny kan er net niet bij en houdt de bal binnen bij de cornervlag maar daar stokt de aanval van Ajax.

15:14 eeh

Cillessen is het even kwijt. Vergeet dat Vermij nog achter hem loopt en de keeper denkt makkelijk met de bal te kunnen lopen, Vermeij tikt de bal naar een teamgenoot en het is meteen alle hens aan dek bij Ajax. Viergever grijpt goed in en werkt de bal meteen weg.

15:13 Tikkie

Gudelj deelt nu eindelijk een keer uit. Tot nu toe was De Graafschap behoorlijk stevig in de duels maar de Serviër doet nu mee. Kuipers fluit, kan geel trekken maar doet dat niet.

15:12 Oef

Klaassen verovert de bal, controleert daarna die heerlijk met de voet en schiet meteen de bal richting Milik de diepte in. De Pool kan net niet bij de bal omdat Van der Pavert er iets beter voor staat wanneer de bal stuitert. Had Milik bijna alleen op de keeper af gekund.

15:10 Tja…

Het ziet er slecht uit voor Younes, heeft moeite met sprintjes trekken en doet niet meer mee met het spel. Een voorzet van Dijks komt op het hoofd van Klaassen en een De Graafschap speler, de bal gaat achter voor een corner. Gudelj draait die veel te laag in en kan makkelijk gestopt worden.

15:08 Auw

Milik krijgt een flinke zet van Tarfi in een luchtduel, Kuipers fluit. De vrije trap van Gudelj krult mooi in maar De Graafschap kan de bal weg koppen.

15:07 Aanval

Younes dolt weer twee man uit, passt op Cerny, die dribbelt het strafschopgebied in maar moet terug. Via Milik komt de bal bij Dijks die uithaalt vanaf 20 meter, de bal gaat drie meter naast. Als alles stil staat zien we dat Younes op de grond zit, heeft ook een tik opgelopen, Fischer moet warmlopen.

15:06 PSV

Ajax moet winnen vanmiddag, PSV staat op 0-1 in Zwolle.

15:04 Schot

De Graafschap lost een schot en Cillessen ziet niks, staart direct in de zon en kan de bal moeilijk inschatten maar hij heeft hem wel. De keeper trapt snel uit naar Dijks. Na een ingooi brengt Younes de bal bij Milik die meteen de bal voor het doel langs passt op Cerny die helemaal vrij staat en de bal simpel het doel in kan tikken, maar hij schiet over. Dat had de 0-2 moeten zijn.

15:03 Bijna

Milik kan bijna de bal controleren maar Van der Pavert staat goed op te letten en pakt de bal af met een zet. De Pool ligt op de grond en heeft het nakijken.

15:03 Voorzet

Veltman is veel te laks in de eerste helft, Driver kan de ene na de andere voorzet geven. Gelukkig voor Ajax zijn deze steeds veel te hard. Deze ook, Dijks kan de bal weg rossen.

15:01 Wissel

Tarfi komt er nu in, Koolhof is naar de kleedkamers.

15:00 Corner

De Graafschap speelt met 10 man maar ze zijn wel in de aanval. Een corner is voor Cillessen maar die bokst de bal weg in paniek. Het gevaar is wel geweken.

14:59 Wissel

De Graafschap moet het doen zonder Koolhof, die is geblesseerd naar de kant gegaan. Moet gewisseld worden.

15:58 Foutje

Van de regie


15:57 Video

De 0-1

15:55 Milik

Volgende grote kans voor Ajax. Dijks geeft voor en Milik kopt de bal goed op doel, de keeper kan nog net redden en de 0-2 voorkomen. De corner is slecht, Klaassen legt terug op Serero maar die denkt a la Bazoer de bal erin te kunnen rossen. Maar het schot gaat 15 meter naast.

15:54 Heerlijk

Younes is op dreef, uiterst beheerst controleert hij de bal met een man in zijn nek. Hij kapt zowel die man als een inkomende verdediger uit met twee simpele passjes en sprint langs de zijlijn om zijn tegenstander heen. Hij legt daarna in alle kalmte af op Milik die het strafschopgebied in rent en daarna aflegt op Cerny, die ziet zijn schot geblokt worden.

15:53 Schotje

Milik probeert het van een meter of 20, het schot gaat over.

15:52 Cerny

Ajax weer in de aanval, Cerny komt nu op over de rechterkant, kapt twee man uit en wil de bal aan Klaassen geven maar die staat met een man in de rug die de bal weg tikt. Einde aanval.

15:50 Countervoetbal

Ajax was het 15 minuten lang helemaal kwijt en leek overrompelt te worden door de Superboeren. De Boer heeft zijn mannen instructies gegeven om countervoetbal te spelen. Bij herovering van de bal iedereen naar voren en dat is de reden dat Ajax nu op voorsprong staat. Milik en Younes zijn duidelijk de sterkere in de omschakeling dan hun tegenstanders.

14:49 Geen buitenspel

De kans voor de 0-1 werd buitenspel gegeven maar Younes stond zeker twee meter achter de laatste man van De Graafschap, Klaassen stond echter wel buitenspel en in de baan van het schot. Daar moet dan gefloten voor zijn.

14:48 GOAL!

Nu is het wel raak! Milik opnieuw met de actie, rent naar voren en passt dan op Younes. Die controleert de bal, zet nog een paar stapjes in het strafschopgebied en schiet de bal gecontroleerd in de verre hoek. 0-1 Ajax!

14:47 Goal?

Veltman wint een kopduel. Milik krijgt de bal in de voeten en zet een paar acties in. Kapt de bal voor zijn goede voet en schiet, de keeper redt en Younes schiet de bal hard binnen in de rebound, maar stond buitenspel.

14:45 Voorzet en kans

De Graafschap mag vrij voetballen op het middenveld en Driver komt met een voorzet die makkelijk weg gewerkt wordt door Van der Hoorn. Even later pakt Younes de bal af en geeft die mee aan Milik, die rent het veld over de 16 in en probeert te schieten. Van der Pavert werkt de bal achter als hij het schot van de Pool blokt. Eerste keer dat Ajax dreigend is.

14:44 Serero

De Zuid-Afrikaan hebben we nog niet gezien maar nu herovert hij voor het eerst vanmiddag de bal, passt die snel op Cerny maar die ziet de bal voor zijn schoenen weg getikt worden voor een ingooi voor Ajax. De aanval loopt niet, Ajax is nog geen één keer in het strafschopgebied van De Graafschap geweest.

14:43 Corner

Ajax geeft een volgende corner weg maar die gaat laag waardoor Viergever makkelijk kan weg koppen. Een schot daarna wordt geblokt door Klaassen.

14:42 Analyse

De opening van de wedstrijd is volledig voor De Graafschap. De 4-4-2 werkt want Serero en Gudelj hebben totaal geen grip op het middenveld. De Graafschap heeft de kansen en het balbezit en het had al zelfs 1-0 kunnen staan voor de Superboeren.

14:40 Blessure

Diezelfde Vermeij gaat even later vol het duel in met Gudelj als de bal door de lucht komt. Vermeij raakt vol met zijn schouder het jukbeen van Gudelj, de Serviër is meteen even de weg kwijt. Moet even een minuutje liggen.

14:38 Corner

Cicek heeft vrij spel omdat Cerny hem niet kan volgen. De Tsjech heeft het moeilijk, Cicek geeft voor maar Van der Hoorn rost de bal achter voor een corner. Die wordt verlengt en Cillessen staat even helemaal op het verkeerde been als de de bal gecontroleerd kan worden en daarna terug gelegd wordt op Vermeij die helemaal vrije staat. Hij haalt uit en de bal gaat diagonaal maar net een paar centimeter naast.

14:37 Pingpong

De bal gaat nu heen en weer. Kopduels en ballen naar voren rossen is het beleid van Ajax nu. De Graafschap komt er weer doorheen en een schot op doel dit keer vanaf de zijkant, Cillessen kan de bal uit het doel houden.

14:36 Ingooi

Ajax staat even met 10 man en De Graafschap ruikt even bloed. Bij een ingooi komt de bal weer voor maar de voorzet kan weg gekopt worden. Cerny kan weer verder, maar De Graafschap heeft wel het balbezit in de opening van de wedstrijd.

14:35 Blessure

Cerny blijft liggen, hij ging slap een duel in en werd in de rug gelopen, twee minuten later moet hij even zitten na een sprintje. Of hij nog verder kan is de vraag, El Ghazi loopt warm.

14:33 Slordig

Ajax speelt heel slordig in de eerste twee minuten. Cerny verliest een duel, Gudelj raakt een keer de bal kwijt en uiteindelijk komt De Graafschap zelfs toe aan de eerste voorzet. Veltman wordt overhoop gelopen en de voorzet komt hard en strak voor, Cillessen kan de bal uit de lucht plukken.

14:32 Cerny

Na de ingooi zet Cerny meteen een dribbel in en dolt drie De Graafschap-spelers uit, die heeft er zin in!

14:31 Lekker dan

De eerste bal terug is naar Viergever en die schiet vol tegen zijn man aan waardoor die de bal bijna kwijt is, gelukkig gaat de bal over de zijlijn voor een ingooi.

14:30 Aftrap

Kuipers fluit, Ajax trapt af in de nieuwe uit-shirtjes. We zijn begonnen aan de kampioenswedstrijd!

14:29 Start

Kuipers begeleidt de spelers het veld op, we zijn bijna onderweg!

14:28 Saai

Voor de statistische analytici was het een saaie voorbeschouwing bij Fox Sport. Geen enkele graphic of data die gebruikt werd. Werd alleen gepraat aan tafel:

14:26 Humor


14:23 Heet

Met een temperatuur van 25 graden of meer gaat de wedstrijd zwaar worden voor de jonkies. Veel drinken, goed insmeren en vooral scherp blijven. Cerny, Younes en Serero gaan het zwaar krijgen om de wedstrijd uit te spelen en zullen waarschijnlijk gewisseld worden. De Boer zal zuinig om moeten gaan met zijn wissels vanmiddag.

14:18 klopt

Voor de meeste Ajacieden:

14:17 Tactiek

De Graafschap begint met een 4-4-2 opstelling wat een probleem gaat opleveren voor Ajax op het middenveld. Serero gaat niet in zijn eentje twee man kunnen opvangen en daardoor zal een verdediger op moeten schuiven om de gaten te dichten. De Boer zegt bij Fox Sports dat Dijks en Veltman op zullen komen. Maar dat doen ze bijna altijd wel. Dijks gaat vaak de aanval in en Veltman houdt het bijna alleen bij verdedigend werk. Dat is niet echt een oplossing. Zal Viergever naar voren komen of houdt De Boer de 4-3-3 aan?

14:14 Beide opstellingen


14:11 Nieuwe shirtjes


14:10 Dijks

De grootste wijziging van deze week is een logische. Tete speelde vorige week een minuutje of 20 op de linksback-positie maar dat ging zo slecht dat De Boer hem weer terug zette op de rechterkant. Dat Dijks vandaag start is daardoor ook logisch. Veltman is stabiel en veilig en De Boer neemt geen enkel risico vanmiddag.

14:07 Analyse opstelling

De Boer gaat voor bijna dezelfde opstelling als in de wedstrijd tegen FC Twente. Cerny en Serero krijgen weer een basisplek wat betekend dat El Ghazi geen kans meer krijgt om zich nog in de kijker te spelen. Bazoer is of nog niet uit zijn vorm-dip of hij is nog moe van een heel seizoen. In ieder geval deed Serero het zo goed vorige week dat De Boer genoeg vertrouwen in de Zuid-Afrikaan heeft om het seizoen met hem af te sluiten. Tete en Riedewald zitten op de bank maar Veltman en Viergever lijken voor nu nog de beste opties. Dat gaat wel de vraag voor komende zomer worden, wat gaat De Boer doen met zijn selectie in de verdediging. Daar zullen wat moeilijke beslissingen genomen moeten worden.

14:02 Feestje

Op het Leidseplein hebben ze er al zin in.

14:00 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

39 reacties op “Live Blog: De Graafschap – Ajax, de kampioenswedstrijd

 1. Hahaha

  Van mij mag Frank vandaag al opflikkeren want het voetbal is de laatste jaren niet om aan te zien niks gepresteerd in Europa en nu weer de titel verneuken tegen een gehandicapt team het is allemaal lachwekkend

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Hahaha, ongelofelijk niet.
   Vorige week tegen Fc Twente schoot die Azoezie de ballen al extra naast het Ajax doel.
   Want Azoezie was poeslief,als nog steeds eigendom van Ajax.
   Dus die dacht ook,beter Ajax natuurlijk kampioen dan Psv.
   En nu schoot Azoezie de bal van 20 meter afstand natuurlijk wel in het doel afgelopen middag.
   En Ajax ,Ajax moet zich natuurlijk doodschamen na 0-1 voor geen kampioen te worden tegen het armetierige de Graafschap .
   Natuurlijk stapt de Boer nu zeker op.
   En het Ajax bestuur was te miezerig om geld uit te geven in de winterstop om Ziyech te halen.
   Met Ziyech er bij was Ajax 3 weken geleden al kampioen geweest.
   En was de transfersom van Ziyech bij kampioenschap al dubbel en dwars terug betaald.
   Dan moeten ze er bu bij Ajax voor op hun blaren zitten.
   Net als de ego van Danny Blind tenopzichte van Ziyech.
   Het kampioenschap vervlogen door zuinigheid en Ziyech vertrekt naar het buitenland.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ronald

    Uit pure nieuwsgierigheid, Ziyech mag een geweldige speler zijn maar Ajax heeft al een enorme groep middenvelders en vleugelspitsen. En hij is niet echt een spits. Ajax gaat daar weinig vooruitgang mee boeken. Ze hebben Sinkgraven, Gudelj, Younes, Milik en Frenkie de Jong aangekocht. En dan komen Cerny, Muric, Van de Beek, Nouri en El Azzouzi straks bij. Dan gaat Ajax op dezelfde tour als PSV en eindigt een speler zoals Maher op de bank, bij Ajax is dat al gebeurd met Sinkgraven dit seizoen. Zou Ajax Ziyech kopen dan gebeurd dat met nog een andere speler. Zo zonde van het talent.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

     Ik had vorige week die van Man City mid middenvelder gezien.
     Ene Toure.
     Dat was lachen zeg,Toure ,een dikke lange neger.
     Eerst dacht ik dat hij op pumps voetbalde en de lippenstift in zijn kont zat.
     Jezus,wat is dat een slechte voetballer zeg.
     Deze Toure mag niet eens de status voetballer hebben.
     Ziyech draait deze Toure helemaal dol.
     Ziyech op middenveld van Man C maakt dat elftal 50 procent beter.
     Er is volgens mij geen middenvelder op deze planeet als Ziyech die en middenvelder is en 17 doelpunten heeft gemaakt en tientallen assisten.

     De fout is ook bij Ajax dat er Bankwezen mensen zijn gekomen zonder voetbalverstand.
     Dezelfde Bankwezen mensen die er een zooitje van maakten bij ABN AMRO belden destijds eventjes Mark Rutte met het verzoek ;Mark ,boek ons eventjes 100 miljard gratis over .
     Daarna praten ze zich bij Ajax,maar wel zonder voetbalverstand.
     Dit is nu net waar Johan Cruijff z n hekel aan had.
     Maar ja,erg en tragisch genoeg,Johan kan niets meer zeggen.
     Het gaat hem goed in de Hemelen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. hahaha

      Toure had nooit langer dan 1 seconde de bal aan de voet daarna werd de bal goed geplaatst naar de medespeler
      Paul als je bang voor grote negers moet je gewoon een vork inslikken dan heb je tralies voor de deur
      hahahahahahahahahahah

        /  
     2. aks

      niets, helemaal niets in Amsterdam
      hahaha

        /  
  2. leonard50

   net zo lachwekkend als jouw naam Hahaha …wat een tobclub

     /   Beantwoorden  / 
 2. aks

  Gelukkig is niet elke Referee partijdig

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paul

  Zo ,dat hebben Telegraaf en AD weer mooi voor elkander ,niet.
  Ze hebben gekozen,Janssen ,Vermeer en Klaassen.
  Over Ziyech wordt met geen woord gerept.
  Bah bah en nog eens bah.
  Wat een walgelijke egotripperij.
  Maar ik zal jullie wel even vertellen hoe het in elkaar steekt.
  Als Ziyech in de winterstop naar Ajax was vertrokken stond Danny Blind de volgende dag wel op de Ajax training om zijn handje te schudden en zeggen ; Ziyech ,jongen,welkom in het Nederlands Elftal.
  En was Ziyech nu gekozen tot Nederlands beste voetballer.
  Zo zit het precies in elkaar.
  Klaasen heeft er weinig van gebakken,Vermeer is ook geen topkeeper en als spits sta je altijd al voor het doel om de bal er in te prikken.dus was het ook niet zo moeilijk voor Janssen.
  Ziyech is echt de absolute topper van Nederland.
  Hij speelde weergaloos in een zwalkend elftal vol met clubschulden en onzekerheid.
  Ziyech speelde achter,midmid,in de spits,vrije trappen op weergaloze manier in doel,corners nemen enz enz,en dat allemaal in een wedstrijd,per wedstrijd.
  Maar ik lig in een deuk,ze hebben Klaassen verkozen tot voetballer van Nederland,of tot beste clown van de Gouden schoen.
  Van Psv wordt ook niemand genoemd.
  Ach dat krijg je met mensen van het AD en de Telegraf die bij de afdeling voetbal wat opschrijvende mensen die zelf nog nooit een bal hebben aangeraakt maar overal verstand van plegen te hebben .
  En zo was het vroeger,en zo is het nu,en zo zal het altijd gaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ronald (Blog.nl)

   Mee eens, Klaassen de Gouden Schoen geven was een verkeerde keuze van De Telegraaf. Hij had voor zijn doen een slecht seizoen. Luuk de Jong, Ramselaar, Ziyech en Ted van de Pavert waren allemaal betere opties geweest.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    helemaal mee eens Ronald

      /   Beantwoorden  / 
   2. Paul

    En daarbij komt nog het gevoel dat alles zegt.
    Wat dachten we als Ziyech gouden schoen ,en Marco v Basten en Danny Blind in de zaal bij de tv uitreiking.
    Die waren dan toch niet gekomen.
    Ik denk ook dat er wel een politiek spelletje achter zit.
    Marco en Danny weten dat wel,die zijn zo vies argelijk politiek ingesteld tegenwoordig,dat daar geen letters voor in het alfabet staan.
    De jalouzie in de voetbalwereld voert tegenwoordig de ranglijst aan.
    Het is gewoon haat en nijd en overijverige jalouzie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ronald (Blog.nl)

     Politiek in voetbal is niet nieuw, in de jaren 70 wilde Cruijff dicteren wie voor het Nederlands Elftal geselecteerd werd. In Engeland had je tot een paar jaar terug ‘Fergie Time’ waarvan gezegd werd dat de scheidsrechtersbond Manchester United voortrok. De haat en nijd in de mate die we nu zien is niet nieuw maar wel massaler. Niet vergeten dat Feyenoorders en Ajacieden elkaar de hersenen insloegen in de jaren 90 langs de A9 bij Beverwijk. Zelfs het misgunnen, leedvermaak en afgunst richting Ajax bestaat al heel veel langer, maar niet zo openlijk en wijdverspreid als in de afgelopen week.

       /   Beantwoorden  / 
 4. Hahaha

  aksje over een paar dagen bestaat jou club niet meer en dan heb jij het over helemaal niets?

    /   Beantwoorden  / 
 5. aks

  De Twentse ambassade aan de Herengracht is van plan om je huis te veilen, veel Twentenaren zijn geinteresseerd en bieden al op biedplaats, dan sta je op straat hahaha

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hahaha

  Dat maakt mij niks uit ik ga wel in de Grolsche Veste wonen die stadion gaan ze ook veilen heb ik gehoord

    /   Beantwoorden  / 
  1. leonard50

   met jouw enkelbandje om mag en kun je immers niet verder komen dan de hoerenbuurt in Mokum

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Enkelbandjes worden niet toegelaten in de Grosch Veste

      /   Beantwoorden  / 
 7. Hahaha

  leonard50(twenteforever)de Grolsche Veste wordt een AZC let maar op mijn woorden dan stikt het daar dalijk van de enkelbandjes

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hahaha

  Frank gaat weg van mij mag Rijkaard komen of van Gaal en als Seedorf trainer wordt dan ben ik vortaan voor FC Twente

    /   Beantwoorden  / 
 9. aks

  Ja met Frank wordt je haar Voller hahaha

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hahaha

  Suarez had die Duitser gebeten

    /   Beantwoorden  / 
 11. aks

  Frank wordt ingewisseld door andere Frank of wordt het Bergkamp of Kluivert ?

    /   Beantwoorden  / 
 12. Paul

  wat een lachwekkende situatie was het weer gisteren bij johan derksen en co flauwekul.

  pietje feyenoord Dirkje zat er toch al.

  We wisten al van te voren dat Ziyech het niet zou worden hoor.
  Mijn God in den Hemelen,wat is Ziyech afgezeken.
  En ook,wat is die magere spijker van Ziyech ongelofelijk psychie s sterk .
  Ziyech is verkozen als beste speler van de Wereld van alle Marokkanen,dus Engeland Belgie Spanje enz enz Marok boys konden niet aan hem zuigen.
  Sterker nog ……………………….
  Hakim Ziyech is net door mij verkozen als Wereld voetballer middenvelder op deze Planeet .

  Ik zal nu even Johan Derksen bellen,wat hij er van denkt .

    /   Beantwoorden  / 
 13. aks

  ook bij de vrouwen wordt Ajax geen kampioen hahaha

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hahaha

  Ik lees net als Ajax naar de CAS stapt dat de kans groot is dat de titel alsnog naar Ajax gaat. En misschien moet die corrupte club uit het oosten ook zijn landstitel inleveren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Het is nu oorlog tussen Oost en West, zoals van de Sar het bedoeld, is hij een sarrende hond, wat hij wil is een echte joden streek van mazzeltof, bedenk wel hahaha als Ajax dat spelletje zou winnen sluit het zuiden zich bij het oosten aan

     /   Beantwoorden  / 
 15. aks

  vier maal op rij FC Twente landskampioen bij de vrouwen,wij gaan Europa in en bovendien gaat FC Twente het kort geding tegen de KNVB winnen, waar blijf je nou hahaha, je mag Amsterdam niet uit, je moet je regelmatig melden

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Het is bij Fc Twente nu z n maffia.
   Gerard van de Belt hackt de Fc Twente computers in opdracht van Joop Munsterman en Aldo van der Laan.
   En bij degradatie staat Gemeente Enschede niet meer garant voor de gelden.

   Dus zal straks de betoncentrale Hengelo het stadion wel volpompen met overgebleven beton

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Fc twente verrader Paul hackt weer gelogen informatie naar Ajax
    Onwaarheden moeten gecorrigeerd worden, het was Gerald van de Beld niet, wat een lul verhaal weer Paul,je bent gewoon niet te vertrouwen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

     Aks.
     Ik ben geen verrader of nog erger zoals jj wel eens suggereerd.
     Ik ben een doordenker realist.
     Voor verraders moest je vandaag bij alle Eredivisie clubs op zeist zijn.
     Die hadden nadat ze vorige week geld zouden krijgen van Fc Twente allemaal gejuicht van plezier incluis Jantje Smit van Heracles.
     En wat zeggen alle 18 voetbal clubs nu vandaag ;fc twente moet niet naar de rechter gaan maar ophoepelen naar de eerste divisie.
     En wat zeggen alle Eerste Divisie clubs;fc twente willen we niet hebben.

     Het moet gezegd worden,waar bemoeien die clubs zich mee,alsof ze zelf altijd brandschoon zijn geweest.

     Het is een zaak tussn de KNVB en Fc Twente,waar vandaag de andere Eredivisie 17 clubs voor eigen Rechter willen spreken.
     Of als je het anders wilt bekijken ,een vorm van ………. en dat mag ieder voor zichzelf invullen.

     Het gaat toch nu echt te ver dat er door alle clubs uit het betaalde voetbal een hetze wordt gevormd tegen Fc Twente ,incluis Heracles.

     Wat er daar vandaag in Zeist is besproken is van de allerengste Alfred Hitchcock movie incluis alle clubs uit de Eerste Divisie .

     Het begint aardig op de Ku Klux Klan te lijken.
     Met de nadruk op Lijken .

       /   Beantwoorden  / 
     1. aks

      ik kan me enigzinds vinden in je uitleg, je vergeet alleen dat het er op lijkt dat iedereen een graantje mee wil pikken van de teloorgang van FC Twente, mijn theorie is dat er een vies spel is gespeeld van Ajax zijde er zit meer achter dan je denkt, de voorzitter van de LC is een Ajaxied en sponsor van Ajax, Van Oostveen doet voorbarige uitspraken en praat zijn mond eigenlijk voorbij, hij laat steeds weer merken dat het allemaal al in kannen en kruiken zit, De belangenverstrengeling tussen Ajax en de LC is groter dan je denkt ik heb altijd gezegt de KNVB is Ajax en Ajax is de KNVB.
      Hoe dan ook wat er ook gebeurt de KNVB heeft zich zelf in de nesten gewerkt, voorbeeld,
      Twente gaat naar de JL, diverse clubs gaan procederen tegen de komst, Ook Ajax wil de twee verliespunten terug hebben dan worden ze alsnog voor de 34x kampioen.
      Dan komt er een rechtzaak van PSV tegen dat besluit.
      Als FC Twente in de Eredivisie blijft dan gaat de Graafschap procederen, maar waarom de Graafschap heeft geen rechten om ere divisie te spelen ze zijn gewoon rechtmatig gedegradeerd
      Dus LC en van Oostveen als je het jezelf makkelijker wilt maken laat je FC Twente gewoon in de Eredivsie spelen, ze waren al genoeg gestraft 3x drie punten in mindering en geen Europeesch voetbal gedeeltelijke terugbetaling van de TV gelden en de bezoekers van de tegenparij kunnen een jaar lang gratis naar FC Twente, wat moet FC Twente nog meer doen om het goed te maken.
      FC Twente wordt nu door alle aasgieren belaagd, het zijn allemaal Juddassen met uitzondering van Den Haag suporters en FC Utrecht suporters.

        /  
     2. aks

      Nederland is een corrupt voetbal land geworden, wat hier mogelijk is zou in Duitsland ondenkbaar zijn
      Die van Oostveen weet alles al bij voorbaat hij weet wat er gaat gebeuren, krijgt overal voor informatie en handelt daarna, daarom praat deze man ook steeds zijn mond voorbij De macht van de KNVB ligt bij Ajax de voorzitter van de LC is een Ajaxied en een sponsor van Ajax, Oostveen is Ajax en van Praag is Ajax, en Sjaak Zwart heeft tegen alle referee’s een grote bek, er is sprake van grote belangen verstrengeling en de partijdigheid is groot, de Amsterdammers willen de macht in voetballand en willen alles naar zich toe trekken zoals zij het willen, Het is ondenkbaar dat Munsterman en van der Laan in de cel belanden , zoals Hoeness in Duitsland, twee jaar cel, Bayern werd niet gestraft de voorzitter wel en neem nu in het verlede Feyenoord, waar toen wel de voorzitter Jorien van de Herik werd gestraft, voor aanklachten die vele malen groter waren dan die bij FC Twente nu, Feyenoord zelf bleef gespaard, nee FC Twente de club van de supporters waar alle aasgieren overheen vallen en iedereen ruikt dat er wat te verdienen valt, moet eraan geloven die marchanderende Amsterdammers willen onze club gewoon kapot maken

        /  
 16. aks

  KNVB directeur Bert van Oostveen kan in Twente op weinig sympathie meer rekenen. Ook de rest van Nederland lijkt wel klaar met de algemeen directeur betaald voetbal die de afgelopen jaren fout na fout heeft gemaakt. Geen EK, het aanstellen van Blind, en nu natuurlijk de slepende kwestie FC Twente. Deze heeft alles op de kop gezet bij de KNVB.

  Van Oostveen maakte zichzelf niet populairder door vorige maand de uitspraak te doen dat FC Twente het zeer waarschijnlijk toch niet zou gaan redden. Houdini en Klok zouden nodig zijn om de licentie van FC Twente veilig te stellen. Uiteindelijk wist FC Twente te voldoen aan de voorwaarden van de Licentiecommissie, maar werd het toch keihard gestraft. Volgens Van Oostveen een terechte straf en FC Twente zou zich eigenlijk in de handjes moeten knijpen.

  Iedere keer als het gaat over FC Twente dan staat Bert van Oostveen vooraan om zijn zegje te doen. Opmerkelijk omdat de Licentiecommissie een onafhankelijk orgaan zou zijn binnen de KNVB. Leon ten Voorde van de Tubantia verdenkt Van Oostveen er dan ook van met één bil op stoel van de licentiecommissie te zitten.

  “Het lijkt erop dat hij onvoldoende afstand houdt tot de licentiecommissie. Dat ondermijnt de positie van de commissie en komt zijn eigen geloofwaardigheid niet ten goede. Het is niet meer duidelijk wanneer hij voor zichzelf spreekt, of wanneer hij het opneemt voor de commissie”, aldus Leon ten Voorde vandaag in de Tubantia.

  Volgens de Twentewatcher is vergeten een woordvoerder aan te stellen bij de Licentiecommissie waarvan de commissieleden het liefst anoniem willen blijven. “En kennelijk doet daarom Van Oostveen dat dan maar zelf.”

  “Afgelopen dinsdag wilde hij nog eens benadrukken dat hij niets met de zaak Twente te maken heeft gehad. Wel was hij al volop bezig om de pijnlijke gevolgen van het nog maar ‘voorgenomen’ besluit van de commissie glad te strijken met behoud van tv-gelden.”

  Het leek een spong van een kat in het nauw. FC Twente ging niet akkoord en besloot de gang naar de rechter door te zetten. Onverstandig volgens Van Oostveen die vervolgens de sprong maakte naar het onderzoek van de FIOD. De directeur betaald voetbal probeert alles en iedereen bij de zaak te betrekken, terwijl hij er volkomen los van zou moeten staan. “Hiermee ondermijnt Van Oostveen de zuiverheid van het proces”, besluit de clubwatcher.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Fc Twente is naar de Rechter gestapt om vrijdag uitsluitsel te krijgen.
   En wat schetst onze verbazing.
   Gisteravond in het diepste geheim heeft men een bijeenkomst gehad met de mannetjes van de licentiecommissie.
   Bij V D Valk .

   Nu krijgt toch iedereen er de schurft van wat gevoelens betreft .
   Zeker de Rechter die vrijdag uitspraak gaat doen .

   Hoe kan Fc Twente nu de zaak op deze manier gaan ondermijnen.

   Tjonge jonge ,wat een bestuur van beide kanten .

     /   Beantwoorden  / 
 17. Paul

  Bij de KNVB zitten allemaal mensen die geen kaas van voetballen hebben gegeten.
  Zelfs nemen ze beslissingen die niet eens in hun statuten staan.
  Het zijn allemaal koekhap vriendjes die door Johan Derksen destijds op tv belachelijk zijn gemaakt.

  Alle Albanie landen incluis Albanie zelf gaan naar het EK.
  Behalve de arme stakkers van Nederland.
  Je had ze moeten zien kijken op de bank tegen Ierland,Blind,van Basten en de rest,tja,tja ,zeg jj eens wat Danny,of Danny dacht,zeg jj wat eens Marco.
  Zo treurig was het voetbal,kansarm voetbal.
  Het blijft gewoon doorgaan met dit kansarme voetbal dat lijdt aan bloedarmoede.
  En dan deed Daley Blind nog niet eens mee.
  Het verhaaltje van de Voorzitter en zijn zoontje.
  Mijn zoontje speelt in eerste elftal,want ik ben Voorzitter.
  Mijn Vader is trainer van Nederlands Elftal,dus ik speel ook mee,of liever gezeg,ik loop ook mee.
  Zag hem vorige week weer lopen in de FA finale met M United.
  Jezus,de gehele wedstrijd liep hij weer 30 meter achter de halflijn en balletje terug Hollandse Ziekte.
  Daley schuivelde weer over het veld,dat het niet lang meer duurt of hij gaat voetballen in een positie jurkje.
  Van Gaal is weg ,en Daley kan nu Maurinho komt ook gaan verkassen naar een lager aftands clubje .
  Want Daley is nog te slecht voor top klasse amateurs als hij 3 maal in de week zou trainen.
  Daley is net zo tenenkrommend als de gehele koekhappers vriendjes van de KNVB.
  De vriendjes van de KNVB blijven gewoon zitten waar ze zitten.
  Geen flauw benul verstand van voetbal of KNVB statuten te hebben.
  Ze klooien maar wat aan,die wereld vreemde koekhappers .
  Allemaal het lachwekkende zelfspotpraatjesmakers;vanaf nu moeten we alles winnen.
  En dan lig Rene van der Gijp weer in een deuk van het lachen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Paul

  Dat bedreten gezicht Onno Jacobs brengt in zijn eentje nog heel Fc Twente om met zijn domme uitspraken en domme gedoe nadat de Rechter vandaag uitsluitsel Fc Twente naar de Eerste Divisie , naar de afgrond loost .

  De Rechter is ook niet gek,alwaar je denkt dat de Rechter een soort Jiskefet is .
  Dacht de Rechter;hee ,wacht eens eventjes Onno Jacobs.
  Heb jj afgelopen maandagavond stiekum met de licentiecommissie van de KNVB geheimzinnig ergens met hun gezeten.
  Toen dacht de Rechter ; mooi zo dan.
  Dan doe ik jegens jullie onder de grond door met je kleiduivenschieten gelijk uitspraak vandaag naar de Eerste Divisie .

  En nu wil domme Onno gewoon door gaan met procederen.
  En eerst moet maandag as de commissie van de KNVB weer een uitsprak doen.
  Er is gewoon geen touw meer aan vast te knopen met dat domme BLO bestuur van Fc Twente .
  Dit soort mensen wat er nu nog zitten bij Fc Twente zijn mooie mensen in een amateur bestuurtje 6 de klasse amateurs ,maar ze zitten bij een profclub.

  Het is zo zonde dat Johan Cruijff niet meer op aarde leeft.
  We missen zijn commentaar op deze doldwaze mensen van Fc Twente bestuur onnozelen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Paul

  Ja hoor.
  Als morgen de KNVB commissie opnieuw uitspraak doet Fc Twente naar de Eerste Divisie heeft Fc Twente nu al op voorhand het Faillisement aangekondigd.
  Dat betekend einde oefening groot bolwerk Fc Twente.

  Men heeft gelogen en bedrogen en dit onkunde bestuur heeft ook weer iedereen belogen en bedrogen.
  Naar buiten toe deed men of men de nieuwe messias was ,maar niets was minder waar.
  Ze hadden iedereen weer voorgelogen dat alles nu rein zou zijn.
  30 miljoen erbij van het zaken leven en de Doyen en andere ongeoorloofde investeerders cq geldleners maffia waren opgelost.
  Naar nu blijkt klopt er geen pepernoot van.
  Nu de Doyen Group heeft gehoord dat Fc Twente zich failliet wil laten verklaren komt de Doyen Group weer plotseling om de hoek kijken met een vordering van om en nabij de 15 miljoen.
  Ook is er plotseling zich een Engelse investeerder geldverstrekker aan Fc Twente dat graag ook eventjes hun ingestopte centjes nog graag terug willen zien,ook z n 15 miljoen.
  Het bedrijf noemt zich XX1111 of zo iets dat totaal niet bekend is in de openbaarheid.
  Maanden geleden zei ik nog;met Onno Jacobs naar het Fc Twente faillisement.
  Dit is net zo erg als Ajax of Psv of Feyenoord zouden ophouden te bestaan.
  Het zijn de buitenstaanders die geen emotionele band hebben met Fc Twente die de club naar de haaien brengen om vervolgens gewoon weer bij een andere club te willen gaan zitten,schande volk is het .
  Ze moeten dit soort volk afleveren in de grofvuilnis wagen op de overstort tussen de staalmachine die alle grofvuil plat drukt .

    /   Beantwoorden  / 
 20. Paul

  Het is Fc Twente dan toch gelukt om op nieuw geboren te worden.
  Das raar he ,het gevoel te hebben dat je leeft en toch opnieuw geboren wordt dat je gek van vreugde bent dat alles overstijgt .
  Ze waren zo gelukkig bij Fc Twente dat de afstand naar de supporters nog steeds zo groot is ,dat wat ik zag net op tv dat z n 50 supporters staande afgelopen dag voor de ingang stonden.
  En ik dacht dat Onno Jacobs wel naar buiten zou stormen om tegen de supporters te zeggen : kom er in supporters ,wat willen jullie gratis hebben ,bier? koffie ? of broodjes kaas .
  Maar niets van dat al .
  De supporters die toch z n in simpel Nerderlandse Gulden z n 55 miljoen Gulden binnen brengen .kaartjes ,jaarkaarten,cartering,verkoop Fc Twente spullen .
  Had men gewoon kunnen overleven in de Eerste Divisie om de begroting op 10 miljoen euro te zetten.
  Tenslotte is Sparta Rotterdam ook Kampioen geworden van de Eerste Divisie met een begroting van 5.6 miljoen euro .
  Maar dit even terzijde .

  De KNVB LICENTIE COMMISSIE had Fc Twente beloofd dat als Fc Twente schoon schip welke lijken uit de kast maakt niets uit ,alles op regel te krijgen Fc Twente in de Eredivisie mag blijven.
  Dus dus dus ,zit er waarschijnlijk een Fc Twente hater of meerdere Fc Twente haters in de KNVB LICENTIE COMMISSIE.

  De grote fout die Onno Jacobs heeft gemaakt is om naar de VOORZIENINGS RECHTER te zijn gestapt .
  Dit moet je namelijk nooit doen.
  Voetbal en bedrijfsleven is een circus apart .

  Onno Jacobs had voorgesteld als de KNVB BEROEPSCOMMISSIE ook negatief zou zijn Fc Twente dan Failliet zou aanvragen.
  Onno Jacobs had het lot omgedraaid als een slang in het ondergrondse hol doodgebeten te worden door de KNVB .

  Of de KNVB zet Fc Twente lager en Fc Twente is failliet of wil failliet of de KNVB laat Fc Twente in de Eredivisie .

  Nu klopt er dus nu Fc Twente in de Eredivisie mag blijven ook niets meer van de straf dat Fc Twente 3 jaar lang geen Europe s voetbal mag spelen.
  Want een club in geldnood verdiend in 3 jaar tijd Europe s voetbal gemiddeld 5 miljoen per jaar ,is toch maar mooi 15 miljoen euro extra voor een noodlijdende club.
  Krijg je dus straks dat Fc Twente 3 jaar voor de kat zijn kut in de middenmoot gaat voetballen en de degradatie kandidaten zeggen;hier speler van Fc Twente,hoeveel geld wil je hebben als wij als degradatie kandidaten de punten mee mogen nemen .
  Dan krijg je dat weer .

  En ze gaan gewoon op de zelfde voet verder bij Fc Twente.
  Ze zijn al weer druk bezig om RAAD VAN COMMISSARISSEN Prins Carnaval Gedrochte s op te halen.
  Ik zou zeggen,, hou nou eens op met dat onzin van RVC bij een voetbalclub maandloon opvreters.
  Want RVC mensen mogen geen persoonlijke gelden binnenbrengen bij een voetbalorganisatie van de KNVB,maar de RVC s mogen wel riante maandlonen opstrijken.
  Onder Joop Munsterman en Aldo v d Laan heeft de RVC ook totaal geen zin gehad.
  En daarvoor was het Fc Twente Wessels die Fc Twente met een miljoenen schuld achter liet ,zaten er ook onzin minkukels van RAADVANCOMMISSARISSEN onzin gedoe.

  Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand geweest bij Fc Twente.
  Het is eigenlijk ook nog pieneuts aards slijk in je eigen maag dat je er nog armer van bent geworden dat de gehele Eredivisie er van schreeuwde dat het competitie vervalsing zou zijn .

  En dan nu het volgende.
  Als er morgen een olieboer als hobby in Fc Twente gratis 200 miljoen wil steken die uit Qatar komt dan heeft iedereen de bek dicht en de KNVB zegt dan ook niets meer.
  Als er een olieboer komt die 500 miljoen in de club wil steken dan zeg de KNVB ook niets.

  En als er morgen iemand bij vrouwtje trut die nu moord en brand schreeuwd van de Graafschap 100 miljoen in pompt is trutje De Graafschap ook plots stil geworden.

  Dat een vrouw bij de Graafschap Commerce Directeur is.
  Steeds meer vrouwen zitten ook aan tafel in Belgie het mannenvoetbal te verkondigen of een wedstrijd te verslaan op tv en radio .

  Mag ik even walgen jaaaaaaah , VAN DAT AFGRIJSELIJKE VROUWEN VOETBALVERSLAG .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.