Gewoon raar: hype om terugkerende Ajax-iconen

Een paar keer per jaar gaan die berichten rond, van die vedette’s die ooit in het Ajax-shirt hebben gespeeld en die terug willen keren. Zoals deze week. Oh my flipping god!!!1! Suarez wil sowieso nog een keer in Amsterdam spelen!! Whoop die fucking doo. En de fans die het opeten, kijk maar:

 

De afgelopen weken waren meer van dat soort berichten. Alderweireld komt ook terug en Huntelaar zou gratis overgenomen kunnen worden van Schalke 04. Terwijl dit helemaal niet wenselijk is, zoals we dit seizoen hebben kunnen zien met de situatie met Heitinga. In het begin lijkt het heel leuk dat de bejaarde verdediger komt maar uiteindelijk betaald Ajax 1 miljoen euro aan salaris, staat hij de jeugd in de weg en heeft hij helemaal niks kunnen doen voor de club. En dat is niet voor het eerst. Edgar Davids, Stam, Ooijer, Litmanen en nog een hele rits kwamen terug en in bijna alle gevallen was de hype groter dan het uiteindelijke resultaat.

Daarom het volgende bericht naar de club en naar alle Ajacieden. Stop er nou gewoon mee. Ga niet mee in die irrationele hype om weer een veteraan terug te zien komen maar dwing de club om te kijken naar de jeugd. Daar heeft Ajax meer aan, het scheelt een enorme klap geld wat veel beter tot zijn recht komt in de jeugdopleiding. En zorg ervoor dat een speler als Nouri, Van Beek, Cerny, Muric en El Idrissi die hype krijgen. Dat is niet alleen realistischer, maar ook een stuk beter voor de bloeddruk. Want Tweets als hieronder slaan eigenlijk nergens op.

 

Waarom? Kijk alleen al eens naar de opstelling. Geen El Ghazi, Cerny, Van Beek, Zivkovic, Nouri en nog heel veel spelers meer. Eigenlijk is alles verkeerd aan deze Tweet. De opstelling, de insteek, het is gebaseerd op kortzichtigheid. Dat kunnen wij beter! Wat vinden jullie van deze opstelling?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.