Categorie: "Typisch"

Prognose Ajax-FC Utrecht: winst met Klasse-Klaassen

ajaxEn het is weer matchday. Voor Ajax staat de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht op het programma, thuis in de Arena. Appeltje-eitje, zou je zeggen, maar vergis u niet: Ajax heeft al drie jaar geen competitiewedstrijd meer gewonnen van de Domstedelingen. Wat zegt de betrouwbare prognose?

De voortekenen zijn positief. Ajax heeft een alleszins redelijke Champions League-ronde achter de rug, met de lichtelijk onbevredigende 1-1 tegen AC Milan. FC Utrecht was afgelopen week niet Europees actief. Utrecht werd in de tweede voorronde van de Europa League immers uitgeschakeld door FC Differdange uit Luxemburg.

Waakzaamheid is echter geboden: de afgelopen drie jaar had Ajax het lastig tegen Utrecht, op een veegpartij in de KNVB-Beker na. De laatste eredivisiezege dateert alweer uit 2010.

Besef
Check hieronder de hoogtepunten uit dat duel en besef dat Dennis Rommedahl scoort.

‘Ajax-trainer De Boer waagt zich op glad ijs’

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zich donderdag op glad ijs gewaagd. Hij bond – letterlijk – de ijzers onder om te schaatsen op natuurijs bij zijn woonplaats Monnickendam.

‘Even genieten van het ijs, nu het nog kan’, meldde De Boer op Twitter. Ook vroeg hij zich af: ‘Wie heeft er vandaag nog meer op de ijzers gestaan?’

Foto: @FrankRonald1970

Vanaf zondag (de dag van Vitesse-Ajax) is het overigens uit met de pret op natuurijs. Nederland moet zich vanaf die dag schrap zetten voor een keiharde ‘dooiaanval’.

 

Conflict tussen Swart en Mulder op Ajax-gala

Lucky Ajax bestaat al ruim twintig jaar. Het team met voormalige topspelers van Ajax speelt jaarlijks nog een paar (doorgaans ludieke) wedstrijden. In januari is het traditionele galadiner van Lucky Ajax. Dit jaar kwam het daarbij tot een conflict tussen Sjaak Swart en Jan Mulder.

Op het galadiner kwamen weer veel Ajax-vedetten van weleer bijeen. Zoals Dick Schoenaker, John Rep, Edwin van der Sar en de gebroeders De Boer. Ook Kiki ‘Will-i-am‘ Musampa was dit jaar van de partij.

De ultra-relaxe linksbuiten was tegenover Ajax TV weer goed voor een paar sterke uitspraken: ‘Ik zoek een tafel, maar ik kan hem niet vinden. Het is allemaal black tie dus het ziet er hetzelfde uit. Dus ik denk ik ga maar een witte tie doen, want wit is het nieuwe black, dacht ik, en black is het nieuwe wit.’

‘Geen echte Ajacied’
Speciale gast op het galadiner was oud-Ajacied Jan Mulder, die ook een toespraak hield. Daarbij kwam een aloud conflict naar boven. Mulder vindt het moeilijk om met Swart naar Ajax te kijken vanwege diens partijdigheid en gescheld, terwijl Swart vindt dat Mulder geen echte Ajacied is.

Check het verslag van Lucky Ajax-gala hieronder.

Ebecilio pakt mooi bedrag voor Ajax-horloge

Lorenzo Ebecilio stapte afgelopen week over van Ajax naar Metallurg Donetsk. Bij de verhuizing naar Oekraïne moest Ebecilio blijkbaar van wat overbodige spullen af, want hij zette onder meer zijn kampioenshorloge te koop.

Alle Ajax-spelers kregen na het kampioenschap van vorig seizoen een heuse Rolex cadeau. In het horloge staan de naam, het rugnummer, AFC Ajax en ‘Landskampioen 2011/2012′ gegraveerd. Een uniek aandenken!

Lorenzo Ebecilio was niet zo onder de indruk van het horloge, want hij zette het te koop via NLwatch.nl. Voor een bedrag van 6500 euro.

Lorenzo's Rolex (foto: nlwatch.nl)

Feyenoord-grap was meestbezochte Ajax-pagina van 2012

De meestbezochte pagina van 2012 op dit Ajax-blog was een leuke grap over Feyenoord. Verder scoorden transfernieuws, Andy van der Meijde en Anouk Hoogendijk erg goed. Dat blijkt uit onderzoek van Blog.nl in samenwerking met De Rekenmeester.

Het ging om het artikel Feyenoord wordt kampioen? waarvan hieronder de winnende foto nogmaals is afgedrukt. Geen enkele andere pagina op dit Ajax-blog werd zo vaak aangeklikt. De Rekenmeester: ‘Dan praat je over bijna tienduizend hits. Een respectabele hoeveelheid.’

(Via: @3hoogachter)

Op de tweede plaats van populairste artikelen eindigde het informatieve Transfercircus Ajax: geen Poulsen, Narsingh of Büttner. Een mooie derde plek is weggelegd voor Andy van der Meyde met zijn seks-, drank- en drugsverhalen. Vlak daarachter eindigt Ajax-oogappel Anouk Hoogendijk met onder meer een foto bij het zwembad.

Wij zijn Ajax: de kersthit van 2012 krijgt drie sterren

Foto: @SiemdeJong

Daar is ‘ie dan, de kersthit van 2012: Wij zijn Ajax. We zijn er al een paar weken lekker mee gemaakt aan de hand van een professionele buzz, maar het nummer van een gemêleerd gezelschap van Ajax-spelers, -legendes, -fans, BN’ers en zonen van BN’ers is nu te koop.

Onze redactie legde het nummer (check het hieronder) uiteraard voor aan onze huisrecensent. Die was meteen verkocht. ‘Een prachtig pianoriedeltje aan het begin, lekker flowende rhymes van RB Djan, Darryl en natuurlijk Ryan Babel en mooie historische beelden met een hoog kleenex-gehalte zetten al snel de toon’, aldus de huisrecensent.

‘Er is veel aandacht voor legendes als Johan Cruijff, Bobby Haarms, Sjaak Wolfs en zelfs Tijani Babangida. Het refrein heeft een flink We Are The World-gevoel maar dan beter, want Ajax. Het gezang van de Ajax-spelers is kundig weggeproduceerd, wel komt het tihihihimbre van Peter Beense nog iets te sterk door’, vervolgt onze huisrecensent.

Zonnebril en cup
De huisrecensent is enthousiast over de clip: ‘Prachtige beelden van Van Basten en Vertonghen en vooral ook van Rijkaard en Kluivert in Wenen, waar ik zelf toevallig ook bij was. Ook positief dat de Ajax-vrouwen te zien zijn, alsmede het schitterende eindshot van Piet Keizer met zonnebril en cup.’

Vrij exclusief: de making of de hitsingle ‘Wij zijn Ajax’

Foto: @FrankRonald1970

Ajax heeft een liedje gemaakt: Wij zijn Ajax. Dit blog maakte daar enkele dagen geleden al melding van. Nu is er – vrij exclusief – de officiële Making Of van de hitsingle, gemaakt door Ajax TV.

In onderstaande documentaire is te zien hoe het – vermoedelijk – geweldige nummer tot stand is gekomen. We zien hoe Ajax-spits Ryan Babel en zijn rapmaatjes hun verses gooien en Ajax en Amsterdam keurig representen.

Ook een aantal huidige Ajax-spelers (van wie Kenneth Vermeer het beste kan zingen, vindt Ricardo van Rhijn) en de complete patatgeneratie passeren de revue. Frank de Boer, Dennis Bergkamp en consorten kunnen overigens wel wat autotune gebruiken voor de cd’s worden geperst.

Hele grote
Als dan ook nog Koos Alberts, Peter Beheheheense en zonen van Hazes en Brandsteder langskomen, dan weten we: dit nummer gaat een hele grote worden. Check de nog zelden vertoonde en vrij unieke making of hieronder, redelijk exclusief.

Swedish House Mafia en Snoop Dogg zijn fan van Ajax

De Zweedse danceformatie Swedish House Mafia is fan van Ajax. Dat bleek donderdagavond tijdens hun concert in de Amsterdamse Ziggodome, waar ook enkele Ajax-spelers aanwezig waren.

Swedish House Mafia is bezig aan zijn afscheidstournee en viel in Amsterdam met zijn neus in de boter. Achter de coulissen hadden de drie leden een ontmoeting met Ajax-trainer Frank de Boer. De bandleden lieten trots hun aanwinst zien: een heus Ajax-shirt.

Foto: @FrankRonald1970

 

‘Echte voetbalkenners die jongens van Swedish House Mafia’, liet Frank de Boer via Twitter weten. Behalve de Ajax-trainer waren ook Christian Eriksen, Viktor Fischer, Siem de Jong en Daley Blind in de Ziggodome aanwezig, blijkt uit DEZE FOTO van ‘Shaggy’ Blind.

Eindelijk: Ajax-spelers nemen kerstsingle op

Na jaren van muzikale stilte is het eindelijk weer zover: Ajax heeft een liedje opgenomen. Het gaat om een kerstsingle met de titel Wij zijn Ajax. Er wordt gezongen door spelers van de huidige selectie, voormalige Ajax-spelers en ook enkele onvermijdelijke BN’ers.

Wie zijn er allemaal bij? Ajax-spelers als Christian Eriksen, Ricardo van Rhijn, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne en Kenneth Vermeer. Hiphopvriend Ryan Babel rapte zelf een coupletje bij elkaar.

Dit is een goed stel (Foto: @SiemdeJong)

 

Ook enkele oudgedienden lieten hun gouden kelen voor het goede doel weerklinken. Volgens De Telegraaf ‘deinsde Dennis Bergkamp er niet voor terug om een We are the World-imitatie te doen en zelfs in de huid van Stevie Wonder te kruipen’. We zijn benieuwd.

Ajax-spits Babel moet na nederlaag toch weer rappen

Foto: @RyanBabel

Ryan Babel komt pas na de winterstop weer in actie voor Ajax vanwege zijn schouderblessure. Maar wat voert Babel in de tussentijd eigenlijk uit? Computerspelletjes spelen met bevriende rappers, zo blijkt uit een filmpje van Ajax TV.

De Ajax-spits ging op bezoek bij zijn hiphopvrienden RB Djan en Darryl voor een potje voetbal op de Playstation. Het werd een hele dolle middag, zo blijkt uit onderstaande video. Want de verliezer moest een geinige uitdaging aangaan.

Babel kampt dan weliswaar met een geblesseerde schouder, gamen gaat het hem nog goed af. Met als gevolg dat verliezer RB Djan in korte broek en op blote voeten de sneeuw in moet, Ajax scanderend met een peuk in zijn mond. Darryl moet na een verliespartij tegen Babel een ‘dikke hap sambal’ nemen.

Geheel spontaan
Maar uiteindelijk lijdt ook Ryan Babel een gevoelige nederlaag. Zijn tegenprestatie is dat hij ‘een verse gaat gooien’ voor de rappers. Hoewel hij zelf al zegt dat hij dat beter niet meer kan doen. En zo duikt het olijke trio geheel spontaan meteen maar de studio in.

Check hieronder de exclusieve beelden van Ryan Babel in zijn vrije tijd.