Categorie: "Jong Ajax"

Ajax-talentje uit Amstelveen stelt zich voor

De camerajournalist van RTV Amstelveen heeft gisteren een klein portret gemaakt van een talentje uit de Ajax-jeugd. Julian Brandes vertelt over zijn dromen, zijn doelpunt en over de Arena waar hij afgelopen weekend mee het veld op mocht tijdens Ajax – FC Dordrecht. Misschien zien we de elf-jarige verdediger over een paar jaar weer terug in de Arena, in het eerste van Ajax.

Tussen zeven en negen niks te doen vanavond? Kijk dan naar de A1 van Ajax!

Cruijff kijkt ook

Cruijff kijkt ook

Mocht u vanavond een uurtje of twee vrij hebben, zo rond de klok van zeven, zet dan de TV of stream even aan en kijk dan even naar de A1 van Ajax. Dan kunt u de toekomst van Ajax zelf aanschouwen, want die ziet er goed uit. En het voetbal is vaak beter dan het eerste elftal.

Vanaf 19:00 zend Ajax Exclusive TV de wedstrijd tussen de A1 van Ajax en de A1 van Barcelona uit. Vorige week speelde de jonkies van Cruijff fantastisch voetbal tegen de Spanjaarden. Maar na een rode kaart kwam Barcelona terug en bleef het gelukkig voor de A1 bij 2-2. De eindstand was niet het belangrijkste, de manier waarop de jongens voetbalden was briljant. Het positiespel, de passing, de combinaties, alles stond perfect en Barcelona had niks te vertellen. Vond Cruijff ook.

Voor vanavond is Nathan Leyder geschorst, die kreeg vorig week een rode kaart. Na tweede domme en onnodige overtredingen kreeg de Belg zijn tweede gele kaart waarna Ajax implodeerde. Met Cerny en El Idrissi moet Ajax vanavond Barcelona weer op de knieën kunnen krijgen. Dus mocht u vanavond even tijd over hebben, voordat de Champions League begint om kwart voor negen, neem de tijd om vanavond de A1 te bekijken.

Onstuimig debuut van Jong Ajax in eerste divisie

AJAXJong Ajax deed afgelopen seizoen voor het eerst mee in de Jupiler League, oftewel de eerste divisie, voorheen de Toto Divisie. Het werd een onstuimig seizoen met ups, veel downs en meer dan vijftig geselecteerde spelers.

Pluspunt: Jong Ajax eindigde op de veertiende plaats in de eerste divisie.

Check deze terugblik op een veelbewogen seizoen.

Aegon Future Cup is wel voor Ajax

ajaxHet is niet alleen maar ellende geweest bij Ajax de afgelopen dagen. De Ajax B1 won namelijk glansrijk de prestigieuze Aegon Future Cup.

In de finale werd collega-aanstaande kampioen Liverpool met 2-0 over de Amsterdamse knie gelegd. Check hieronder de fijne samenvatting van de eindstrijd.

Jong Ajax gaat slecht, maar heeft wel Wang

AJAXOm nou te zeggen dat het goed gaat met Jong Ajax in de Jupiler League: nou nee. De toekomst van Ajax staat momenteel zeventiende in de prestigeloze tweede divisie met 14 punten en verloor gisteravond maar weer eens thuis van De Graafschap (1-2).

Het was de zevende nederlaag op rij voor Jong Ajax. Hier past enige stilte.

Gisteren verscheen bij de NOS al een artikel waaruit blijkt dat trainer Alfons Groenendijk het allemaal niet zo ziet zitten. Groenendijk verbruikte al bijna VIJFTIG spelers in Jong Ajax en kampt momenteel met een spelerstekort vanwege de interlandperiode. Wij van Ajax-Blog schreven eerder ook al over je reinste competitievervalsing.

Chinese invasie
Is het dan allemaal kommer en kwel? Nee, dat niet. Tegen De Graafschap debuteerde onze eigen Ajax-Chinees Chengkuai Wang. Hij moet de Amsterdammers voorbereiden op de aanstaande invasie nu de geruchten aanzwellen dat Ajax volgend seizoen een Chinese shirtsponsor zal hebben.

De jonge Wang was na zijn debuut in ieder geval uitzinnig van vreugde.

Ajax-jeugd steekt eerste elftal scorend de loef af

ajaxDe uitslag van de verkiezing van het Doelpunt van de Maand is binnen. Opvallend: in september waren het opnieuw de jeugdelftallen van Ajax die fraaie goals produceerden. Het eerste team steekt er een beetje bleekjes bij af.

In de top drie is zelfs geen enkel doelpunt van Ajax I te vinden. Maar niet getreurd: de goals van de A1, A2 en E2 zijn wederom om in te lijsten. Het mooiste Ajax-doelpunt werd vorige maand gemaakt door Danilio Ruperti – onhoud die naam – uit de E2. Hij is een ploeggenoot van Julian – de nieuwe Maradona – Brandes, die vorige maand de allermooiste treffer maakte.

Ruperti’s doelpunt is er eentje van het kaliber Johan Cruijff in 1981 tegen Haarlem. Zijn reactie: ‘Ik vind het echt heel erg cool’.

Check de mooie doelpunten van de maand hieronder.

Jong Ajax in Jupiler League: je reinste competitievervalsing

AJAXAlfons Groenendijk, de trainer van Jong Ajax, is woedend. Hij beticht de KNVB van competitievervalsing omdat de voetbalbond weigert het Jupiler League-duel van Jong Ajax tegen Fortuna Sittard te verplaatsen. Maar is het hele project om tweede elftallen van eredivisieclubs in de Jupiler League te laten spelen geen competitievervalsing?

Groenendijk heeft vanwege de interlandweek nauwelijks spelers beschikbaar voor het duel tegen Fortuna Sittard. Vrijwel alle Jong Ajax-voetballers komen namelijk in actie voor vertegenwoordigende jeugdelftallen.

De Jong Ajax-coach had de KNVB daarom gevraagd om verplaatsing van het duel tegen Fortuna, maar daar wil de bond niet aan. Een briesende Groenendijk: ‘Het is onbegrijpelijk dat de bond niet meewerkt, want dit is de zuiverste vorm van competitievervalsing.’

Competitievervalsing an sich
Op zich heeft Groenendijk natuurlijk gelijk, maar volgens onze analist is het hele feit dat teams als Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente ineens aan de Jupiler League meedoen al competitievervalsing an sich.

Ajax A1 na spektakel onderuit tegen Jong AC Milan

ajaxDe Champions League-wedstrijd tussen Ajax en AC Milan was al lichtelijk frustrerend, maar de variant in de UEFA Youth League, een dag later, mocht er ook wezen.

De eerste wedstrijd in de Champions League Junior, Barcelona-Ajax, ging al met 1-4 verloren. Thuis tegen AC Milan liep de jonge Ajacieden opnieuw tegen een nederlaag aan. Ondanks goed spel wonnen de lepe Italianen met 2-3.

Check hieronder de samenvatting.

Nieuwe Maradona bij Ajax maakt doelpunt van de maand

Julian 'Maradona' Brandes (Beeld: Ajax TV)

Julian ‘Maradona’ Brandes (Beeld: Ajax TV)

Uw favoriete Ajax-blog maakte vorige maand al melding van een nieuw groot talent in de E2: Julian Brandes. Ook bij Ajax heeft men de kwaliteiten van Brandes inmiddels onderkend, want de jongeling werd onderscheiden met de trofee voor ‘Doelpunt van de Maand’.

Onze redacteur repte in het artikel van vorige maand reeds over ‘de nieuwe Maradona van Ajax‘. Misschien is dat iets te veel druk op de ranke schouders van de jonge Brandes. Maar toch: houdt u deze jonge Ajacied in de gaten!

Check hieronder een interview met Julian Brandes en zijn doelpunt van de maand.