Live Blog: SC Heerenveen – Ajax

Hoeveel mazzel heeft Ajax nog nodig om kampioen te worden? Na afgelopen zondag moeten de Ajacieden weer presteren om de koppositie over te nemen van PSV, een gelijkspel of verliespartij betekent dat de schaal vrijwel zeker naar Eindhoven gaat. Frank de Boer probeerde vorige week een 3-4-3 en dat ging helemaal fout. Vooral omdat Van der Hoorn en Viergever dat helemaal niet kunnen. Heeft De Boer zijn lesje geleerd? Staat er nu weer een normale opstelling op het papier? Hieronder kunt u de wedstrijd live volgen met onze analyses, updates en verzamelde Tweets en Vines.

Druk op de F5-toets om de pagina te verversen en de nieuwste updates te zien.

22:48 Eindanalyse

Milik is de man van de wedstrijd met zijn twee doelpunten. Maar dat is niet de enige reden. De eerste helft was hij onzichtbaar maar hij liep wel vaak op het randje. Miste wat scherpte maar die had hij wel in de tweede helft. Maar de man die Ajax op sleeptouw nam vnadaag was Mitchell Dijks. Die rende zich helemaal kapot langs de zijlijn en ging achter elke bal aan. Speelde een hele sterke wedstrijd in aanvallend opzicht. Verdedigend had hij af en toe was zwakke momentjes en pakte met een domme actie een kaart en een schorsing. Die mist de wedstrijd tegen FC Twente. Younes speelde een goede wedstrijd. liet zich zien, probeerde het hele repertoire in zijn trukendoos. Paar mindere acties, meer goede acties en scoort vanavond een voldoende. Was wel weer helemaal leeg op het einde. Klaassen gaan we het niet over hebben , die speelde dramatisch slecht. El Ghazi zagen we weinig, Schöne deed zowat alles fout en zelfs zijn vrije trappen zijn niet meer wat het geweest is.

Gudelj was ijzersterk op het middenveld en zorgde ervoor dat Van der Hoorn weinig te doen had in de verdediging. Toen zijn passing in de tweede helft wat beter werd naar Klaassen en Serero kwam Ajax wat meer in de wedstrijd. Je kan duidelijk zien dat de Serviër het elftal meer en meer op sleeptouw neemt als het tegen zit. Viergever en Van der Hoorn waren heel erg onrustig achterin. Nerveus en ongeconcentreerd. Een paar merkwaardige terugspeelballen op Cillessen die af en toe veel moeite had om de ballen weg te werken omdat de tikkies terug zo verschrikkelijk slecht werden gegeven. De doelman had één mooie redding maar zag er de rest van de wedstrijd wat paniekerig uit. Paar rare trappen om de bal weg te werken. Twijfelde een paar keer om wel of niet uit zijn doel te komen, rare wedstrijd van de doelman. Veltman speelde weer een solide wedstrijd. Deed weinig geks naar voren, stabiel in de verdediging en speelde gewoon goed. Het probleem is daardoor wel dat die rechterkant nauwelijks gebruikt wordt voor de aanval omdat Schöne en El Ghazi nauwelijks ondersteuning hebben zoals Younes dat wel krijgt van Dijks. Even samenvattend, eerste helft was prut, tweede helft beter omdat Milik en Gudelj beter in de wedstrijd kwamen. Klaassen was slecht en het centrale duo zag er nerveus uit vandaag. Zijn we nog wat vergeten? Oh ja, Serero! Nou die speelde mee. Paar leuke passjes, onderscheppingen, had een paar keer miscommunicatie net zoals de rest van het team. Hij deed mee, daar is alles mee gezegd. Dat was de eindanalyse, dit weekend wis er weer een live blog, bedankt voor het lezen en tot dat!

22:36 Stats


22:34 Tweede minuut

Fischer loopt nog achter een diepe bal aan maar die gaat achter voordat hij erbij kan. Daarna nog een countermogelijkheid met Fischer. Die versiert nog een vrije trap maar die wordt niet eens genomen, de scheids fluit en de Ajacieden zijn boos dat ze die vrije trap niet mochten nemen. We gaan de eindanalyse schrijven!

22:33 Blessuretijd
Twee minuten komen erbij. De eerste minuut is Heerenveen aan de bal. Een lange bal naar voren is voor Van der Hoorn die terug kopt op Cillessen. Daarna neemt Ajax de bal over en tikt deze rond.

22:32 Tijdrekken

Ajax rekt tijd, Cillessen is traag met uittrappen, de balrondspelen lukt echter niet omdat Heerenveen nog steeds scherp staat te drukken. Gebeurt vrij weinig nu en veel balverlies aan beide kanten.

22:31 Statistieken


22:30 Domdomdom

Dijks pakt een gele kaart wanneer hij dom de bal verliest en dan met een tackle de bal wil heroveren. Dat gaat mis en hij raakt de benen van Van de Berg. Hij krijgt geel en mist FC Twente vanwege een schorsing.

22:28 Offensief

Heerenveen nu met 6 man rond het strafschopgebied van Ajax en de ene na de andere schot van de Friezen wordt geblokt. Sinkgraven lijkt een bal tegen de arm te krijgen en het stadion schreeuwt het uit. De scheids laat doorspelen.

22:27 Oef

Eindelijk een goede corner, Van der Hoorn kan de bal richting de verre hoek koppen maar die gaat net naast.

22:26 Kansje

Fischer rent door het midden door de verdediging heen en legt af op Milik, die schiet de bal tegen Otigba op en Ajax krijgt een corner.

22:25 Geel

En nu krijgt hij em wel, dit keer vliegt hij bovenop Milik. Tijdens de vrije trap wisselt De Boer Klaassen voor Singkraven. Hebben we geen knikker zien raken vanavond die Klaassen.

22:23 Lompe donder

Van de Berg die Gudelj even omver schopt. Vrije trap, geen geel.

22:22 Billenknijpen


22:21 Slordig

Een voorzet dit keer van Heerenveen. Viergever wil wegwerken maar kopt de bal door. Veltman kan de bal nog net voor de achterlijn weg rossen. Een minuut later voorkomt Milik dat een schot op doel gelost kan worden door met zijn lichaam ervoor te gaan liggen.

22:20 counter

Heerenveen komt even op en Zeneli knalt de bal vanaf 25 meter een anderhalve meter naast. Van der Hoorn stond te dekken op 3 meter afstand…

22:19 Corner

Nadat Klaassen zijn schoenen weer heeft gestrikt komt de corner van Gudelj. En ook deze is drama en kan makkelijk door Heerenveen weg gekopt worden.

22:18 Video

De 0-2

22:17 Wissel

Fischer is erin gekomen voor Younes. Was weer een beetje leeg.

22:16 Schotje

Daar zien we El Ghazi voor de eerste keer met een kans. Hij schiet vanuit een korte corner op doel vanaf een meter of 20. De bal is te zacht en Mulder kan de ba makkelijk vangen.

22:15 Video

De 0-1


22:14 Heerlijk

Heerenveen neemt de bal over en probeert met Thorsby en Zeneli eruit te komen maar Dijks zet een sliding van een meter lang in en knalt de bal voer de zijlijn. Geweldig verdedigd.

22:11 Jantje kijkt mee!


22:09 Vrije trap

El Ghazi wordt naar de grond getrokken en krijgt een vrije trap. Gudelj neemt de vrije trap die valt precies voor het hoofd van Van der Hoorn maar toch weet op het laatste moment een Heerenveen-speler de bal over te schieten. De corner is laag en bij de eerste paal kopt Younes de bal ver naast.

22:08 Statistieken


22:07 Goal!

Serero met een heerlijke kaatsbal op Dijks in de diepte. Die rent naar het strafschopgebied en geeft dan over de grond voor terwijl de verdedigers van Heerenveen vol de bal voorbij lopen staat Milik stil op de penaltystip waardoor hij de bal vrij het doel in kan schieten. 0-2 voor Ajax!

22:07 Aanval Ajax

De zoveelste aanval van Ajax over de linkerkant, El Ghazi hebben we nog niet gezien. Younes geeft Milik de bal door de lucht net achter de verdediging waardoor Milik de bal vrij kan aannemen, draaien en schieten. De bal vliegt keihard in het zijnet.

22:05 Vrije trap

De volgende voor Heerenveen en deze draait laag in waardoor Younes makkelijk kan weg koppen.

22:04 Statistieken


22:03 Vrije trap

Milik gooit zijn kont in het duel waardoor Heerenveen een vrije trap krijgt op 20 meter, mooi plekje. Van den Boomen legt aan, hij knalt de bal tegen het hoofd van een Ajacied waardoor ze een corner krijgen. Die gaat kort en na een paar slordige passes verliezen ze de bal.

22:02 Jemig

Nu Van der Hoorn met een slechte terugspeelbal op Cillessen die de bal meteen over de zijlijn rost. Wat is het met de verdediging vandaag, zo slordig.

22:00 Handsbal

Otigba houdt de armen nog aardig langs het lichaam, of het een penalty is… volgens de regels wel want hij houdt zijn armen niet strak langs het lichaam, maar hij is wel erg makkelijk gegeven.

21:59 Penalty

Younes komt weer op en legt af op Dijks die draait en voor geeft. De bal vliegt tegen de arm van Otigba en Gözübüyük fluit en wijst naar de penaltystip. Milik legt aan om de penalty te nemen en schuift die in de rechterhoek. 0-1 Ajax!

21:58 Grote kans

Een minuutje eerder geeft Gudelj nog een enorm slechte pass naar El Ghazi waardoor Heerenveen kan opruimen. Maar na die minuut komt Younes op, geeft laag voor op Milik die de bal meteen naar het doel knalt, centimeters over.

21:57 Oei

Viergever gaat helemaal de fout in als hij de bal verovert en terugpasst op Cillessen. Maar de bal gaat helemaal de verkeerde kant op en Cillessen kan nog net een corner voorkomen en de bal weg rossen.

21:55 Tikki Takka

Heerenveen even met een paar combinaties waardoor Serero en Veltman het spoor even bijster zijn. Een diepe bal is voor Cillessen en daarmee is het even gedaan met de aanval van Heerenveen. Fischer loopt intussen warm.

21:54 Corner

De volgende corner voor Ajax omdat Dijks de bal net kan binnen houden maar Zeneli tikt de bal achter. Zet wel eerst goed twee tegenstanders weg met zijn lichaam. De corner wordt kort genomen en Younes mag deze voorgeven. Die trapt de bal 15 meter de lucht in en richting de cornervlag aan de andere kant van het veld. Jezus wat slecht.

21:52 Nope

El Ghazi krijgt de bal door de lucht van Younes. Hij neemt de bal mooi aan en legt af op Klaassen die voor de zoveelste keer de bal verliest.

21:51 Rush

Van der Hoorn waagt zich aan een dribbel maar na 10 meter passt hij op Dijks, de bal wordt meteen onderschept omdat de pass slecht is en slap.

21:50 Hey kijk nou

Drie keer raden wie er buitenspel stond… Nee? Nou dat weten de Ajacieden zelf ook even niet maar Serero stond dit keer toch echt buitenspel toen Milik een schot op doel loste en in de ban van het schot stond. Maar Milik stond zich af te vragen of hij het weer was.

21:47 Schot

Milik krijgt meteen een bal in de diepte van Dijks. De Pool rent erachter aan en schiet direct op doel, de bal vlieft in het zijnet.

21:46 Tweede helft

El Ghazi wordt meteen gewisseld Schöne is terecht in de kleedkamer achter gebleven. Speelde een draak van een wedstrijd. De scheids fluit, Heerenveen trapt af, we zijn weer onderweg.

21:36 Analyse

Ajax heeft echt de betere kansen maar omdat Milik totaal niet staat op te letten en Klaassen geen enkele bal goed heeft geraakt tot lijkt het nergens op. Younes en Klaassen vinden elkaar niet. Klaassen en Milik lopen elkaar in de weg. Schöne doet maar wat aan de zijkant. Gudelj staat ijzersterk te verdedigen op het middenveld maar Serero is meer een stoorzender dan dat hij wat bijdraagt. De miscommunicatie met Gudelj en de mannen voorin verlamt elke aanval in de laatste fase. Ballen veroveren kan hij als geen ander maar hij verdwijnt totaal wanneer Heerenveen vol in de aanval gaat of wanneer Ajax moet omschakelen. Naast hem is ook Schöne rijp voor een wissel.

21:31 Rust

1 minuut extra tijd waarin weinig gebeurd behalve nog meer miscommunicatie. Gözübüyük fluit af en we gaan aan de thee met een 0-0 tussenstand. Ajax met de betere kansen.

21:30 Corner

Laatste minuut in de eerste helft en Ajax krijgt een corner… Nou dat gaat wat worden.. Schöne neemt hem en de bal krult mooi in maar kan makkelijk weggewerkt worden door Van de Berg. Weer kansloos.

21:29 AAAH

Van de Berg schiet de bal tegen Serero aan waardoor de bal panklaar voor de voeten van Klaassen ligt in het strafschopgebied. Hij haalt uit en schiet vol in de handen van Mulder. Enorme kans voor Ajax. Oh, buitenspel. Dat is wel typerend voor deze wedstrijd.

21:28 Counter

Tja counter… Ajax had even een drie tegen drie situatie voorin maar Viergever treuzelt, passt de bal achter Serero waardoor de counter meteen weg is.

21:25 Kansloos

Milik staat moederziel alleen in de spits wanneer Veltman de bal naar hem rost. De Pool is de bal ook meteen kwijt en als Klaassen de bal niet kan controleren kan Heerenveen weer overnemen.

21:23 Vrije trap

De zoveelste overtreding op Schöne die ook meteen de vrije trap neemt. De dode spelmomenten van Ajax zijn echt dramatisch dit seizoen en ook deze moeten we gauw vergeten. Hij rost de bal het stadion uit.

21:21 Schot

Younes draait eerst zijn man helemaal tureluurs maar schiet dan de bal tegen de tweede verdediger van Heerenveen op. Kans verkeken. Maar Ajax heeft de bal snel weer, Van der Hoorn geeft een diepe bal op Klaassen die terug legt op Milik die uithaalt en de bal in de tweede ring schiet.

21:20 Oef

Schöne kan Serero vinden op de zijkant wanneer de kleine middenvelder snel de diepte in vliegt. Hij neemt de bal aan en geeft over de grond voor. Milik kan zijn voet tegen de bal krijgen en schuift de bal diagonaal naar het doel. De bal gaat maar net naast. Dat had de 0-1 moeten zijn.

21:19 Vrije trap

Schöne krijgt een beuk en krijgt de vrije trap mee. Gudelj geeft de bal hard en hoog vol maar Milik staat weer een halve meter buitenspel op het moment van trappen. Dat is al de vijfde keer voor de Pool..

21:18 Serero

Wat de Zuid-Afrikaan doet op het veld is nog een raadsel. Elke pass op Schöne is tot nu toe slecht en hij wordt aan alle kanten voorbij gelopen. Nu kan Zeneli naar binnen komen en van dertig meter op doel schieten omdat Serero nergens te bekennen is. Het schot dwarrelt hard en hoog over.

21:17 Aanval Ajax

Dijks met de zoveelste dribbel, creëert ruimte voor Younes daardoor die de bal krijgt. Die wil het strafschopgebied in maar verliest de bal omdat hij tegen twee tegenstanders op loopt.

21:12 Analyse

Het hele middenveld ligt open aan beide kanten waardoor het voetbal leuk is om naar te kijken. Ajax profiteert het meeste van de situatie en probeert steeds razendsnel Milik en Younes te bereiken, vaak te snel waardoor de lange ballen en dieptepassjes vaak in de voeten van Heerenveen-spelers belanden.

21:11 Counter

Younes onderschept de bal maar de communicatie met Milik is slecht waardoor het passje van de Duitser achter de Pool belandt en Heerenveen er tussen kan komen.

21:10 Combinaties

Ajax zoekt nu vaak de combinatie op met Klaassen, Schöne en Younes, vaak gaat dat goed alleen die laatste pass is steeds net onzuiver waardoor Ajax geen hele grote kansen kan creëren.

21:09 Buitenspel

Voor de derde keer staat Milik buitenspel. De spits speelt op scherp en op de goede positie. Zijn timing is alleen steeds verkeerd. Mist scherpte.

21:07 Aanval Ajax

Dijks rent weer naar voren wanneer hij de bal diep krijgt van Gudelj. Hij geeft laag voor en Klaassen kan vrij inschieten. Er liggen alleen een verdediger en de keeper van Heerenveen op de grond, Klaassen knalt de bal tegen Mulder aan.

21:06 Aanval Ajax

Schöne komt weer op over de rechterkant en zet de bal voor voor Klaassen maar die kan met zijn hak net niet bij de bal.

21:06 Schotje

Weer een vrije trap veroorzaakt door Dijks. Thorsby krult de bal weer mooi in en na een doorkopbal belandt de bal bij Zeneli die meteen uithaalt. Het schotje vliegt met een hoog boogje het publiek in. Ongevaarlijk.

21:04 Redding

Van den Boomen nu met een hele trage maar precieze voorzet op Te Vrede die vrij kan inkoppen. Cillessen moet zich helemaal naar de hoek strekken om de bal uit het doel te tikken. Dat had de 1-0 moeten zijn. Van der Hoorn liet zich heel makkelijk wegduwen door Te Vrede. Slap verdedigd.

21:04 Dijks

De linksback heeft het moeilijk op de linkerkant. Thorsby en Zeneli maken het hem heel lastig.

21:02 Corner

Younes weer met een lange dribbel langs de achterlijn en hij rent Zeleni eruit. Daarna wordt de bal snel achter getikt. Schöne neemt de vrije trap en bij de eerste paal staat Veltman maar die kapt de bal ver naast. Wat is het toch met die corners dit seizoen…

21:01 Oef

Heerenveen zet nu even aan en komt meerdere keren opzetten. Thorsby komt over de rechterkant van het veld en geeft gevaarlijk voor. Viergever staat goed gepositioneerd en kan de bal weg rossen voordat Te Vrede erbij kan.

21:00 Haha

Van den Boomen neemt een vrije trap en wil die terug leggen. Schöne zit er tussen omdat de bal niet alleen traag maar ook helemaal verkeerd werd geraakt.

20:59 Voorzet

Met wat geluk krijgt Schöne de bal op de rand buiten de 16. Hij geeft met een mooi boogje voor maar Milik springt niet en Younes is te klein om bij de bal te kunnen. Weggegooide kans.

20:58 Milik

De spits lijkt voorbij zijn man te zijn langs de zijlijn en op de keeper af te kunnen, maar de bal is over de zijlijn geweest en de scheids fluit voor een ingooi. De Pool heeft nog weinig goed kunnen doen in het eerste kwartier.

20:57 Voorzet

Heerenveen met de eerste voorzet van vanavond maar die gaat over Te Vrede heen en rolt over de zijlijn.

20:56 Balverlies

De volgende slechte pass vanuit de verdediging. Viergever wil op Klaassen passen maar die komt niet in de buurt van de bal waardoor Heerenveen de bal op een presenteerblaadje krijgt.

20:55 Voorzet

Dijks met een mooie sprint, zijn voorzet komt bij Milik maar de Pool schiet vol tegen Otigba op waardoor de bal weer het veld in vliegt en niet richting doel.

20:54 Rush

Veltman die even een meter of 30 op eigen helft oversteekt om vijf meter op de helft van Heerenveen de bal naar een Heerenveen-speler te passen. Rukbal.

20:54 Diep

Volgende diepe bal op Milik, dit keer van Veltman. Nu staat Heerenveen goed op te letten en de verdedigers schermen de bal af zodat de spits er niet bij kan.

20:53 Diep

Een heerlijke pass van Van der Hoorn op Milik over 40 meter maar de Pool staat net een half metertje buitenspel. Had anders helemaal moederziel alleen door kunnen gaan op Mulder.

20:52 Lichtzinning

Elk klein tikje of duwtje wordt door Gözübüyük afgefloten, rommelig voetbal nu met veel balverlies.

20:51 Ai

Younes leek bijna door de verdediging van Heerenveen te zijn gebroken maar Klaassen maakt hands tijdens de kaats en de scheids fluit de aanval af.

20:49 Verwarring

“Heerenveen gooien, Heerenveen gooien!” De vierde scheidsrechter is duidelijk te horen over de microfoon langs de zijlijn maar de Ajacieden denken toch dat zij de bal hebben, zitten niet op te letten.

20:46 Corner

Gudelj eerst met een goede interceptie maar zijn pass op Milik is slordig en de Pool staat buitenspel. Heerenveen neemt even over maar daarna neemt Younes de bal over. Geeft voor en Schöne kan bijna inkoppen maar de bal gaat via een Heerenveen speler over de achterlijn. Goede opening van Ajax. De corner is weer prut.

20:45 Aftrap

Gözübüyük fluit, Ajax trapt af en gaat op jacht naar de drie punten.

20:43 Van der Sar

Hij is mee!

20:40 Huurlingen

Elders in het land scoorden twee Ajacied.


20:38 Quote De Boer

“Ik sta nog steeds achter mijn beslissing om 3-4-3 te spelen tegen Utrecht. Ik had misschien niet met twee controleurs en twee nummer tienen moeten spelen.”

20:35 Quote De Boer

“PSV heeft het voordeel dat zij gewonnen hebben, ze hebben twee keer gescoord en wij moeten nog laten zien dat wij dat ook kunnen doen.” Blablabla nietzeggend gelul.

20:32 Statistieken


20:26 Opstelling Heerenveen


20:23 De Boer

Interviewtje over Bazoer:

20:18 Analyse opstelling

Auw dit is pijnlijk voor El Ghazi. Kreeg hij eindelijk na weken weer een basisplek, een paar dagen later is hij ‘em al weer kwijt! Schöne mag weer starten op de rechterkant. Dan zou je denken dat Frank de Boer weer de normale opstelling gebruikt van de tijd toen Ajax nog makkelijk wist te winnen, de basiself van februari en maart. Maar nee, ineens staat daar Serero op het lijstje. Bazoer zit er al een paar weken doorheen en dat voorspelden we al in dit blog. De middenvelder krijgt rust en kennelijk wil De Boer focussen op techniek en niet op fysiek, anders had hij Van de Beek of Sinkgraven opgesteld. Maar Van de Beek zit niet eens op de bank. Aparte keuze van De Boer.

20:15 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.