Categorie: "KNVB Beker"

Urk sterk door viskar, Ajax wint

ajaxlogoHet was gisteren weer eens raak: onze betrouwbare prognose voor de bekerwedstrijd tussen Ajax en SV Urk klopte bijna voor de volle 100 procent.

Zoals gisteren voorspeld won Ajax met 4-0 bij Urk en was voormalig Polen-Flop Milik goed voor twee doelpunten. Okee, ons prognoseteam voorspelde vier goals, maar toch.

De prima prestatie van Urk werd door Ajax-trainer Frank de Boer deels toegeschreven aan de viskar van Vishandel Geert Koffeman uit Urk, die is voorzien van een computergestuurde driepansoven. ‘Er zat iets goeds in de vis’, aldus De Boer.

Check de reacties.

Prognose SV Urk – Ajax: rolmops voor Milik

Foto: @ArekMilik9

Foto: @ArekMilik9

Het is matchday: Ajax neemt het in het toernooi om de KNVB-beker vanavond op tegen SV Urk. Urk uit, altijd lastig? Onze betrouwbare prognose weet beter.

Ajax-trainer Frank de Boer kondigde eergisteren aan dat hij Urk ‘gewoon wil oprollen’. Dat hoort natuurlijk ook wel. Hoe Ajax gaat spelen, maakte De Boer ook al duidelijk.

Wat gaat het worden vanavond in het pittoreske vissersdorp?

Urk wil Ajax in driepansoven hakken

SV Urk is helemaal klaar voor de bekerkraker van dinsdagavond tegen Ajax. Na een uitvoerige selectieprocedure heeft de amateurclub bepaald welke viskar er tijdens de wedstrijd tegen Ajax mag staan: de kar van Vishandel Geert Koffeman uit Urk, mede omdat die is voorzien van een computergestuurde driepansoven. 

De visbakwagen van Koffeman, die is voorzien van een computergestuurde driepansoven (Foto: SV Urk),

De visbakwagen van Koffeman, die is voorzien van een computergestuurde driepansoven (Foto: SV Urk),

SV Urk maakte het besluit bekend op zijn eigen website: ‘Vishandel Geert Koffeman bv uit Urk is bij de voorselectie gekozen als exploitant die de viskraam gaat verzorgen en bemannen tijdens de wedstrijd Urk – Ajax aanstaande dinsdag 28 oktober. Het bedrijf (net als meerdere bedrijven overigens) voldeed aan alle eisen, die werden gesteld op gebied van veiligheid en vakbekwaamheid.’

‘Vishandel G. Koffeman is ongeveer negen jaar geleden begonnen met het visbakken op de Urker markt, wat al snel uitgroeide tot een groot succes. Dit is mede te danken aan de Urker bevolking wie het volste vertrouwen hebben in onze producten’, vervolgt de website van SV Urk. ‘Men is zich ten zeerste bewust te waarborgen dat elke week dezelfde kwaliteit wordt geleverd.’

Computergestuurde driepansoven
‘De visbakwagen is voorzien van een computergestuurde driepansoven, welke een zeer grote bak capaciteit heeft zodat ze zeer snel kunnen werken. Vishandel G. Koffeman ziet u graag als klant verschijnen om hun kwaliteit te proeven’, aldus de mededeling.

Maar er was meer goed nieuws te melden voor het treffen met Ajax:

Negenklapper Ajax, zesklapper Milik

ajaxlogoHet bekerduel van Ajax tegen JOS in het roemruchte Olympische Stadion liep gisteravond uit op een feestje voor de Ajax-fans. Waar Feyenoord werd uitgeschakeld, maakte Ajax negen goals.

Grote man was voormalig Polen-Flop Arkadiusz Milik. Hij scoorde zes keer en was bij de andere goals betrokken door een (voor-)assist. Volop tevredenheid bij de Pool en bij Ajax-trainer Frank de Boer na afloop.

Prognose JOS – Ajax: een daverende derby

ajaxlogoIs het alweer matchday? Inderdaad. En ach: Ajax neemt het in het toernooi om de KNVB-Beker op tegen stadsgenoot JOS. Een heuse derby! Wat gaat het worden? Check onze betrouwbare prognose.

JOS en Ajax ontmoeten elkaar (na enig organisatorisch gedoe) in het roemruchte Olympisch Stadion van de hoofdstad. Ajax-trainer Frank de Boer gaf zijn opstelling gisteren op de persconferentie al prijs.

‘Ik heb mijn opstelling al klaar. Diederik Boer keept. Verder spelen ook Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Nick Viergever, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lerin Duarte, Arek Milik, Ricardo Kishna en Lucas Andersen. Zij vormen de basisploeg’, aldus De Boer.

Hartstikke fijn
JOS uit de Watergraafsmeer werd eind jaren tachtig, zoals bekend, bezongen door The Nits. Onze huisanalist: ‘Een hartstikke fijne song, ik word alleen altijd zo moe dat dit nummer steevast tevoorschijn wordt gehaald als het over JOS gaat. Nu weten we het wel!

Het gaat om dit nummer:

Feyenoord over Ajax: curieus natuurlijk

Beeld: screenshotje NOS

Beeld: screenshotje NOS

Het besluit van Ajax om de komende drie jaar nog steeds geen fans mee te nemen naar de uitwedstrijden tegen Feyenoord, is in Rotterdam met verbazing ontvangen. ‘Curieus natuurlijk’, meent onze analist.

Een woordvoerder van Feyenoord deed vandaag tegenover de in lokale zaken gespecialiseerde zender RTV Rijnmond de volgende mededeling over het Ajax-besluit:

‘Ajax denkt dat het kennelijk nog steeds niet verantwoord is om supporters van beide clubs toe te laten bij de wedstrijden. Het is echter wel een curieus besluit, omdat de ongeregeldheden van zondag niets te maken hebben gehad met de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord.’

Bekerfinale PEC Zwolle-Ajax verloopt frappant

De KNVB-bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax is heel anders gelopen dan voorspeld of verwacht. Het zilveren kleinood ging na een 5-1 overwinning, toch wel terecht, naar Zwolle.

Het was voor het eerst in jaren dat Ajax weer eens een wedstrijd in De Kuip verloor. Volgens onze analist was het optreden van Edwin van der Sar tegenover de vuurwerkgooiende Ajax-fans het hoogtepunt van de wedstrijd.

Kappen met die shit!

Dhr. E. van der Sar

Dhr. E. van der Sar

Prognose PEC Zwolle-Ajax: 0-4 na Schöne Finale

ajaxHet is zover: vanavond staat de bekerfinale op het programma tussen PEC Zwolle en Ajax. Gaat het zilveren kleinood voor de negentiende keer mee terug naar Amsterdam? Onze betrouwbare prognose weet het antwoord al.

Trainer Frank de Boer heeft zich de afgelopen dagen in alle rust met Ajax op de bekerfinale kunnen voorbereiden. Hoe ging het er zoal aan toe, Frank?

Informatief. Dan is het nu tijd voor de (betrouwbare) prognose.

De mooiste Ajax-goals in bekerfinales aller tijden

ajaxMorgen is de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle. Hoe leuk is dat. Voor Ajax wordt het alweer de 24ste bekerfinale (met achttien maal winst), voor PEC Zwolle gaat het om bekerfinale nummer twee. Nimmer kon het zilveren kleinood na afloop worden meegetorst naar Overijssel.

In die 24 bekerfinales heeft Ajax natuurlijk veel doelpunten gemaakt. De collega’s van Ajax TV maakten er een fraaie toptien van. Onze huisanalist is het met die keuze overigens niet eens:

‘Voetbaltechnisch vind ik nummer drie, het doelpunt van Johan Cruijff, de eerste plaats verdienen. Verder mis ik in het overzicht de licht omstreden goal van Wamberto tegen FC Utrecht.’

Hoe dan ook, kijken dus: