Categorie: "Champions League"

Match Day: Ajax – FC Barcelona

Uitverkocht, compleet tot de nok toe vol uitverkocht is de Amsterdam Arena. Het sterrenelftal van Barcelona komt op bezoek, ditmaal mag Suarez wel spelen en samen met Messi en Neymar moet hij de Ajax verdediging stuk spelen. Dat lukte ze vorig jaar bijna, maar Ajax hield toen stand. Lukt dat vanavond weer?

De scheidsrechter van vanavond is Proença. De Portugees kennen we van het WK, waar hij in de wedstrijd van Nederland tegen Mexico in de achtste finale een penalty gaf toen Arjan Robben volkomen terecht naar de grond ging. De rest van de wereld vond het minder terecht maar daar hebben we niks mee te maken. Wat we hierdoor wel weten is dat de scheids makkelijk penalty’s geeft. Veltman en Moisander moeten dus oppassen vanavond met Suarez,

Nederlands voetbal heeft punten keihard nodig

Geen punten, geen Europees voetbal

Geen punten, geen Europees voetbal

De afgelopen jaren heeft u het misschien al een paar keer gehoord op donderdagavond, uit de mond van Johan Derksen: “Het gaat heel slecht met het Nederlands voetbal”. Ook bij de NOS op zondagavond wordt dit vaak geroepen aan de tafel bij Jack van Gelder. Naast dat het ons verteld wordt zien we dat ook op het veld. Maar wat kunnen de de voetbalclubs, waaronder Ajax, daaraan doe?

Het antwoord ligt voor de hand: winnen. Maar de reden daarachter is een stuk gecompliceerder. Winnen in de poulefase van de Europa League is niet alleen goed voor de drie punten, belangrijker zijn de punten voor het coëfficiënt. De UEFA houdt een lijst bij met clubs en deelt punten uit aan wie wint en gelijk speelt, wie verliest, verliest dubbel want dat betekend ook geen punten voor het land.

Ajax tankt vertrouwen en de blessures bij Barca

Frank moet zijn jongens mentaal voorbereiden  (foto: @AFCAjax)

Frank moet zijn jongens mentaal voorbereiden (foto: @AFCAjax)

Van Go Ahead Eagles winnen, logisch. SV Urk met 4-0 opzij zetten, beetje aan de lage kant zelfs. FC Dordrecht met 10 man de mat spelen, dat wordt eisen zelfs eisen de fans van Ajax. Maar daarna is het wel handig als de ploeg met beide benen op de grond blijft.

Drie winstpartijen in een week is leuk, maar de tegenstanders waren dan ook niet bepaald van het kaliber PSV, Feyenoord of FC Twente. Een beetje zelfvertrouwen is goed, maar dat moet niet leiden tot zelfoverschatting. El Ghazi speelde goed tegen FC Dordrecht, echt heel goed. Hij straalt dan ook voor de camera van de NOS na de wedstrijd.


Poll: Ajax Barcelona

Komende woensdag speelt Ajax thuis tegen FC Barcelona. Voor deze wedstrijd gaan we pollen wat u denkt dat de uitslag van de wedstrijd zal zijn. Gaat Ajax drie punten pakken? Gaat Barcelona net zoals twee weken geleden Ajax helemaal van het veld tikken? Of eindigt het zoals tegen PSG en Apoel, een gelijkspel?

Op zaterdag wist FC Barcelona niet te winnen van Celta de Vigo, sterker nog, het verloor met 0-1 in eigen huis. Dan heeft Ajax met een complete en (op de buikgriep van Boilesen na) fitte selectie een betere generale gehad met de 4-0 overwinning op Dordrecht.

Voorspellingen Ajax - Barcelona, wat gaat het worden?

  • Gelijkspelletje 1-1 of 2-2 (22%)
  • Barcelona pakt ajax in: 0-3 (39%)
  • Als Barcelona het al moeilijk heeft tegen Celta de vigo... 4-0 voor Ajax! (9%)
  • Ajax wint zoals vorig jaar 2-1, tikt Barca helemaal van het veld (30%)
Loading ... Loading ...

Barcelona-Ajax: het totale terugkijkpakket

ajaxlogoHet Champions League-duel tussen FC Barcelona en Ajax leverde gisteravond niet het gewenste mirakel op. Toch is hier, speciaal voor de échte liefhebbers, het traditionele Ajax Blog Terugkijk- en Analysepakket.

We beginnen met de kern van de zaak: de wedstrijd Barcelona – Ajax.

Ajax-trainer Frank de Boer vond na afloop dat er grenzen aan respect zijn.

Prognose Barcelona-Ajax: mirakel in Camp Nou

barcelonaAls we de zogeheten kenners moeten geloven, maakt Ajax vanavond weinig kans in het Champions League-duel met Barcelona. Ons betrouwbare prognoseteam heeft echter een heel andere kijk op de kraker in Camp Nou.

Ajax verkeert niet in topvorm en mist vanavond onder anderen Thulani Serero en Nicolai Boilesen. De kans is groot dat Ajax-trainer Frank de Boer Nick Viergever op de plek van Boilesen gaat neerzetten en een middenveld componeert met Davy Klaassen, Niki Zimling en de goed gecoiffeerde Deen Lucas Andersen. ‘Dat kan’, meent onze huisanalist.

Bij Barcelona is het een heel ander verhaal. Lionel Messi verkeert juist wel in topvorm en lijkt te zijn veranderd in een soort agressieve Messi 2.0. die zelfs in opstand durft te komen tegen de trainer. Op een geflatteerde nederlaag tegen Paris Saint-Germain na is Barcelona bezig aan een ongekende zegetocht.

Wat vinden Davy Klaassen en Frank de Boer daarvan?

Luis Enrique prijst Ajax, Neymar weet van niets

barcelonaWe staan aan de vooravond van de Champions League-klassieker tussen Barcelona en Ajax. Wat gaat het worden? Daarover zal onze betrouwbare prognose in de loop van dinsdag een oordeel vellen.

Ajax zal de wedstrijd in Barcelona eigenlijk moeten winnen, na de betrekkelijke zeperd op Cyprus. ‘Zo is het’, vult onze huisanalist aan.

Een dag voor de kraker nemen we een kijkje bij de tegenstander. Wat blijkt: Barcelona-trainer Luis Enrique is dolenthousiast over Ajax, maar sterspeler Neymar heeft de namen niet op een rijtje.

Check de repo hieronder.

Apoel Nicosia – Ajax: het complete terugkijkpakket

ajaxlogoSpeciaal voor de mensen die gisteravond moesten werken, op vakantie of missie waren of om andere redenen niet naar de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Apoel Nicosia hebben kunnen kijken: hier is weer het complete Ajax-terugkijkpakket.

Te beginnen met de wedstrijd:

‘Best een waardeloos resultaat’, aldus onze huisanalist. Toch was Ajax-trainer Frank de Boer best tevreden.

Prognose Apoel Nicosia – Ajax: bloedeloze zege

ajaxlogoHet is weer matchday in de Champions League: Ajax gaat op bezoek bij Apoel Nicosia in een poging drie punten te bemachtigen bij de heetgebakerde Cyprioten. Gaat dat lukken? Ons prognoseteam weet raad.

Er zijn geen kleintjes meer, Apoel valt niet te onderschatten, et cetera et cetera. Dat is inmiddels wel duidelijk. Voor we tot onze betrouwbare prognose overgaan, checken we eerst even de stemming bij Ajax-trainer Frank de Boer.

Frank, zeg het maar.

Grote vraag is natuurlijk: is Klasse-Lasse Schöne vanavond van de partij? Het woord is aan Frank de Boer.