Categorie: "Muziek"

Ajax-fan Snoop Dogg op de foto met Babel en De Boer

Snoop Dogg (tegenwoordig ook bekend als Snoop Lion) is een groot fan van Ajax. Dat wisten we natuurlijk al van eerdere berichten. De afgelopen tijd had Snoop weer diverse onmoetingen met (voormalige) Ajax-spelers.

Dat Snoop een Ajax-fan is, bleek in 2008 toen hij tijdens een concert in de HMH in Amsterdam in Ajax-shirt het toneel op kwam. Na afloop van het optreden werden deze legendarische foto’s gemaakt.

Vlnr: Snoop, Snoop

Vlnr: Snoop, Snoop

Nu kun je zeggen: dat is allemaal maar voor de bühne. Maar ook afgelopen tijd liepen de Ajacieden de deur weer plat bij Snoop Lion. Zo kwam (inmiddels voormalig) Ajax-spits Ryan Babel de levende hiphoplegende tijdens zijn vakantie tegen op een hip feestje in Roxbury, Hollywood.

Vijf culturele hoogtepunten van Ajax-talent Viktor Fischer

Viktor Fischer (Beeld: Ajax TV)

Viktor Fischer (Beeld: Ajax TV)

Viktor Fischer was een van de revelaties bij Ajax van het afgelopen seizoen. De technisch vaardige vleugelspits is op cultureel gebied een opvallend buitenbeentje, zo bleek eerder dit jaar uit de VI-rubriek Persoonlijk.

De Deense wonderboy houdt bijvoorbeeld van jazz, bier en The Beatles en heeft een enorme hekel aan Goede Tijden Slechte Tijden. De redactie van Ajax-blog kan dat wel waarderen en analyseerde de rubriek Persoonlijk nog wat verder. Check derhalve hieronder: de vijf culturele hoogtepunten van Viktor Fischer.

1. Favoriete band: The Gorillaz

 

Ajax-fans scoren met persiflage op Guus Meeuwis-lied

AJAXTwee Ajax-fans, verenigd in De Firma, hebben een mooie persiflage maakt op het lied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis.

Het nummer van Meeuwis is het zogenoemde officieuze volkslied van de gelijknamige provincie. Voor aanvang van PSV-Ajax (2-3) zong Meeuwis het lied in het Philips-stadion, tot groot plezier van de verwachtingsvolle PSV-fans.

De Ajax-versie Een mooiere stad is inmiddels bijna 14.000 meer bekeken op YouTube. Check de schitterende persiflage hieronder.

Hoe Three Little Birds het lijflied van de Ajax-fans werd

Bob (Foto: Eddie from Ireland)

Bob (Foto: Eddie from Ireland)

Hoe komt het toch dat Three Little Birds van Bob Marley het lijflied is geworden van de Ajax-supporters? Voor het antwoord moeten we terug naar juli 2008, toen Ajax een oefenwedstrijd speelde in en tegen Cardiff, zo blijkt uit een reconstructie uit de eerste hand op Vak410.nl.

Na een bloedeloze 0-0 moesten de paar honderd Ajax-fans nog enige tijd in het stadion van Cardiff blijven. Om de sfeer een beetje relax te houden, besloot de lokale stadion-dj Ali Yassine een moppie Bob Marley te draaien. Tot groot enthousiasme van de Ajacieden, die meteen inhaakten.

Ali Yassine zegt daarover op vak410.nl: ‘Was het de eerste keer dat Ajaxfans op deze manier met Bob Marley meezongen?  Ik heb vroeger gitaar in een reggae band gespeeld en ik heb Ajax altijd al een mooie club gevonden. Eén van de redenen is de liefde die Amsterdam heeft voor reggae maar ook vanwege het totaalvoetbal. Toen ik eenmaal wist dat wij vriendschappelijk tegen Ajax zouden spelen, heb ik besloten om zo veel mogelijk reggae te spelen.’

Ajax Muziekkwis: een echte Ajacied, dat ben je heel je leven

Het is weer tijd voor de officiële uitslag van de Ajax Muziekvraag van de Week van vorige keer en de lancering van de Ajax Muziekvraag van de Week van deze week. Spannend! Wie gaat er nu weer met de eervolle vermelding naar huis?

De Muziekvraag van vorige keer luidde: ‘Welke Haarlemse band scoorde in 1991 een grote  hit met een funk-rap-crossover-nummer over de Lage Landen, met als uitsmijter een luidkeels gescandeerd AJAX?’

Het enige juiste antwoord was natuurlijk: de Haarlemse band Gotcha, met Words and music from da Lowlands. Het goede antwoord werd als eerste gegeven door meneer of mevrouw Bas Bariton. Hartelijk dank en gefeliciteerd met de eervolle vermelding!

Check hieronder nog eens de inmiddels oldskool-hit uit 1991, met het hoogtepunt helemaal aan het eind.

Maar: wat is dan de Muziekvraag van deze Week?

Ajax-trainer De Boer: ik ben fan van Luther Vandross

Ajax-trainer Frank de Boer is een grote fan van Luther Vandross. Dat is een van de onthullingen die De Boer deed in het interviewprogramma van Johan Derksen.

In Derksen &… was deze week Frank de Boer aan de beurt. Check de hele uitzending hier. De Boer vertelde interessante dingen over zijn toekomst bij Ajax, Dennis Bergkamp, Louis van Gaal en Mounir El Hamdaoui, maar het meest interessant was de onthulling van zijn favoriete artiest.

Onze redactie Cultuur is altijd gespitst op de muziekvoorkeur van de Ajax-spelers. Zo weten we dat de Ajax-selectie uit zijn dak gaat met de Swedish House Mafia, dat Ryan Babel graag luistert naar rapper Pusha T, dat Ruben Ligeon goede maatjes is met Wiz Khalifa, dat Gregory van der Wiel graag chillt met Trey Songz, dat Babiche Roof iets heeft met The Bloodhound Gang en dat Frank Rijkaard fan is van The Pixies.

Furore
Frank de Boer maakte tegenover Johan Derksen bekend dat Luther Vandross zijn favoriete artiest is. Vandross was een aalgladde Amerikaanse R&B- en soulzanger die in de jaren zeventig vooral in achtergrondkoortjes zong en in de jaren tachtig en negentig furore maakte met ultravette zwijmelmuziek. In 2005 overleed Luther Vandross op 54-jarige leeftijd.

Ajax-verdediger Ruben Ligeon ontmoet Wiz Khalifa in Rio

De Ajax-spelers hadden tijdens het trainingskamp in Brazilië ook nog tijd over voor enkele bijzondere ontmoetingen. Zo liep Ajax-verdediger en filosoof Ruben Ligeon de coole rapper Wiz Khalifa tegen het lijf.

Wiz Khalifa trad gisteren op in Rio de Janeiro en logeerde in hetzelfde hotel als Ajax. Wiz had het prima naar zijn zin in Rio, vooral toen hij tijdens de rit van de luchthaven naar het hotel meteen al een rokertje op mocht steken.

Dat verklaart waarom Wiz een beetje suf op de foto staat met Ruben Ligeon. Vanwege het meisje in de badjas vermoeden wij dat de foto bij het zwembad of de sauna van het hotel is genomen. Een andere vraag: is Ruben nou zo klein, of is Wiz nou zo groot?

 

Foto: @RLigeon

 

Maar er waren meer opvallende ontmoetingen in Rio. Ajax-trainer Frank de Boer, die eerder al Jezus ontmoette, kwam op het strand van Rio – stomtoevallig – de Witte Pélé tegen!

Wij zijn Ajax: de kersthit van 2012 krijgt drie sterren

Foto: @SiemdeJong

Daar is ‘ie dan, de kersthit van 2012: Wij zijn Ajax. We zijn er al een paar weken lekker mee gemaakt aan de hand van een professionele buzz, maar het nummer van een gemêleerd gezelschap van Ajax-spelers, -legendes, -fans, BN’ers en zonen van BN’ers is nu te koop.

Onze redactie legde het nummer (check het hieronder) uiteraard voor aan onze huisrecensent. Die was meteen verkocht. ‘Een prachtig pianoriedeltje aan het begin, lekker flowende rhymes van RB Djan, Darryl en natuurlijk Ryan Babel en mooie historische beelden met een hoog kleenex-gehalte zetten al snel de toon’, aldus de huisrecensent.

‘Er is veel aandacht voor legendes als Johan Cruijff, Bobby Haarms, Sjaak Wolfs en zelfs Tijani Babangida. Het refrein heeft een flink We Are The World-gevoel maar dan beter, want Ajax. Het gezang van de Ajax-spelers is kundig weggeproduceerd, wel komt het tihihihimbre van Peter Beense nog iets te sterk door’, vervolgt onze huisrecensent.

Zonnebril en cup
De huisrecensent is enthousiast over de clip: ‘Prachtige beelden van Van Basten en Vertonghen en vooral ook van Rijkaard en Kluivert in Wenen, waar ik zelf toevallig ook bij was. Ook positief dat de Ajax-vrouwen te zien zijn, alsmede het schitterende eindshot van Piet Keizer met zonnebril en cup.’

Vrij exclusief: de making of de hitsingle ‘Wij zijn Ajax’

Foto: @FrankRonald1970

Ajax heeft een liedje gemaakt: Wij zijn Ajax. Dit blog maakte daar enkele dagen geleden al melding van. Nu is er – vrij exclusief – de officiële Making Of van de hitsingle, gemaakt door Ajax TV.

In onderstaande documentaire is te zien hoe het – vermoedelijk – geweldige nummer tot stand is gekomen. We zien hoe Ajax-spits Ryan Babel en zijn rapmaatjes hun verses gooien en Ajax en Amsterdam keurig representen.

Ook een aantal huidige Ajax-spelers (van wie Kenneth Vermeer het beste kan zingen, vindt Ricardo van Rhijn) en de complete patatgeneratie passeren de revue. Frank de Boer, Dennis Bergkamp en consorten kunnen overigens wel wat autotune gebruiken voor de cd’s worden geperst.

Hele grote
Als dan ook nog Koos Alberts, Peter Beheheheense en zonen van Hazes en Brandsteder langskomen, dan weten we: dit nummer gaat een hele grote worden. Check de nog zelden vertoonde en vrij unieke making of hieronder, redelijk exclusief.

Swedish House Mafia en Snoop Dogg zijn fan van Ajax

De Zweedse danceformatie Swedish House Mafia is fan van Ajax. Dat bleek donderdagavond tijdens hun concert in de Amsterdamse Ziggodome, waar ook enkele Ajax-spelers aanwezig waren.

Swedish House Mafia is bezig aan zijn afscheidstournee en viel in Amsterdam met zijn neus in de boter. Achter de coulissen hadden de drie leden een ontmoeting met Ajax-trainer Frank de Boer. De bandleden lieten trots hun aanwinst zien: een heus Ajax-shirt.

Foto: @FrankRonald1970

 

‘Echte voetbalkenners die jongens van Swedish House Mafia’, liet Frank de Boer via Twitter weten. Behalve de Ajax-trainer waren ook Christian Eriksen, Viktor Fischer, Siem de Jong en Daley Blind in de Ziggodome aanwezig, blijkt uit DEZE FOTO van ‘Shaggy’ Blind.