Categorie: "Op de training"

Uitgerust Ajax scoort 5 keer tegen Wacker Innsbruck

AJAXAjax is fit en scherp aan de oefencampagne naar de vijfde titel op rij begonnen. Op trainingskamp in Oostenrijk versloeg een uitgerust Ajax Wacker Innsbruck met 5-1.

Check de beelden van de Amsterdamse vijfklapper hieronder en let vooral op Twitter-filosoof Ruben Ligeon, die weer eens zijn mind en voeten liet spreken met een weergaloos doelpunt.

Check de beelden.

WK saai? Ajax is ook alweer begonnen

Terwijl in Brazilië het WK nog volop aan de gang is, is in Amsterdam het échte voetbalseizoen alweer een beetje begonnen. Ajax heeft deze week de training hervat.

Eindelijk kunnen we weer echte voetbaltoppers aan het werk zien, na het geklungel in de Braziliaanse jungle van zogenaamd toonaangevende landen als Spanje, Engeland en Italië.

(via @AFCAjax)

(via @AFCAjax)

Check hieronder een exclusief interview met Ajax-trainer Frank de Boer over de hervatting van de training.

Ajax-spelers gaan uit hun dak op receptie in Jakarta

AJAXTerwijl de meeste Ajax-fans in Amsterdam nog genieten van de regen en storm, zitten de niet voor Oranje opgeroepen Ajax-spelers bijna zevenduizend kilometer verderop in zonnig Jakarta voor een commercieel reisje.

Ajax speelt zondag een vriendschappelijke wedstrijd tegen het altijd lastige Persija. Maar eerst moesten er nog wat andere verplichtingen worden ondergaan. Zoals een receptie op de Nederlansdse ambassade in Jakarta. De Ajax-spelers hadden het zichtbaar naar de zin en genoten met volle teugen!

Maar er moest natuurlijk ook worden getraind! Het is weliswaar bijna vakantie, maar ook Persija is een tegenstander die je serieus moet nemen.

Ajax bereidt zich voor op Vorentscheidung NAC

ajaxDe Ajax-selectie bereidt zich al een paar dagen druk voor op de wedstrijd tegen NAC Breda van zondagmiddag. Volgens onze analist een ‘belangrijk duel’.

‘Wint Ajax zondag, dan is de competitie in mijn ogen definitief beslist. NAC-uit is immers altijd lastig’, stelt de huisanalist. ‘Verliest Ajax echter, dan zou het nog even een beetje spannend kunnen worden. En dat moeten we natuurlijk niet willen.’

Aan verliezen wordt bij Ajax echter niet gedacht, getuige onderstaande fanatieke trainingsbeelden onder leiding van de aan zijn linkerknie geblesseerde trainer Frank de Boer.

Ajax vierde in Turkije: de samenvattingen

ajaxAjax heeft de prestigieuze Antalya-Cup niet uit Turkije kunnen meenemen. Na de 1-2 nederlaag tegen Galatasaray ging Ajax tegen het altijd lastige Trabzonspor na strafschoppen onderuit.

Positieve punten waren er wel: Ajax was in beide duels veel beter dan de tegenstander, had veel scoringskansen, en heeft in Mike van der Hoorn een uitstekende kopsterke spits in huis.

Voor de echte en serieuze liefhebbers: check hieronder de samenvatting van Ajax-Trabzonspor en daaronder ook nog eens Ajax-Galatasaray. Genieten dus!

Sneijder: deze Ajax-boys komen er wel

Ajax heeft het oefenduel met Galatasaray gisteren niet winnend kunnen afsluiten: de ploeg uit Istanbul won met 2-1. Maar Ajax maakte wel indruk op de Turken, zo meldde ons aller oud-Ajacied Wesley Sneijder na afloop.

Vlnr: Edwin van der Sar en Wesley Sneijder (via @AFCAjac)

Vlnr: Edwin van der Sar en Wesley Sneijder (via @AFCAjax)

Wesley, die ook nog speciaal op de foto ging met de iets langere Ajax-directeur Edwin van der Sar, sprak tegenover VI: ‘In de kleedkamer waren alle jongens onder de indruk van Ajax. Ze spelen al jaren een soort voetbal dat we hier in Turkije niet gewend zijn. Voetballend gezien zit het perfect in elkaar.’

‘De tweede helft speelden ze met een totaal andere ploeg en bleven ze hetzelfde spel spelen. Dat zegt heel veel. Ze moeten alleen leren om efficiënter te worden. In het topvoetbal moet iedere kans raak zijn. Maar de toekomst ziet er opnieuw goed uit. Deze boys komen er wel’, aldus Sneijder.

 

Ajax-spelers schieten elkaar kapot in Turkije

Nee, dit zijn niet de Nederlandse commando’s in Mali of militieleden van de extremistische Al-Shabaab in Somalië. Het is een deel van de Ajax-selectie op trainingskamp in Belek.

(Foto: @NicoBoilesen)

(Foto: @NicoBoilesen)

De Ajax-spelers waren inderdaad een gezellig middagje gaan paintballen in Belek. Het team van Nicolai Boilesen won. Gefeliciteerd!

Maar het is natuurlijk niet alleen maar fun wat de klok slaat in Turkije. Er moet ook worden gewerkt. Het sleutelwoord daarbij is: betrouwbaarheid. Ajax-trainer Frank de Boer legt hieronder uit wat hij daar in hemelsnaam mee bedoelt.

Ajax op reis naar Turkije: de exclusieve foto’s

Ajax is vandaag – voor zover bekend zonder Israëlische spelers – voor een trainingskamp afgereisd naar Turkije. De redactie Social Media & Internet van Ajax-Blog heeft de eerste foto’s en exclusieve video’s.

De Ajax-selectie is bijzonder goedgemutst afgereisd naar Turkijke. “Off we go”, tweette Daley Blind enthousiast voor vertrek. Ajax-aanvoerder Siem de Jong signaleerde: “We gaan weer beginnen!”.

Op fotografisch gebied waren vooral de boezemvrienden Nicolai Boilesen en Davy Klaassen goed bezig. De Deense brekebeen plaatste onderstaande topplaat op zijn Instagram-account.

(Foto: @NicoBoilesen)

(Foto: @NicoBoilesen)

Thumbs up for Nico! Even later kon Davy het ook niet laten en maakte een selfie vanaf de andere kant. Iets scherper dan die van Nico, maar wel in spiegelbeeld.

Open Dag Ajax ondanks alles toch weer gezellige boel

AJAXBij Ajax was het donderdag de jaarlijkse Open Dag. Ondanks een relletje rond supporters was het weer een gezellige boel.

Spelletjes doen, in de spelersbus rondkijken, even naar de MediaMarkt, genieten van het zonnetje, de Ajax-spelers van relatief dichtbij zien, er was weer van alles te doen. Ook kon er weer een openbare training in de Arena worden bekeken, waarbij onze redactie zich jaarlijks afvraagt: is dat nou leuk?

We kunnen er niet over oordelen, want de redactie kon door omstandigheden niet bij de Open Dag van Ajax zijn. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Check hieronder beelden van de Open Dag bij Ajax.