Prognose Ajax-Heerenveen: goals, Cruijff en Chrissie

Het is matchday: Ajax neemt het vanmiddag op tegen sc Heerenveen, de club van Marco van Basten, kind van Ajax. Wat gaat het worden? Onze betrouwbare prognose belooft spektakel.

Ajax kan weer goede zaken doen in de strijd om de landstitel: na de nederlaag van Vitesse bij FC Twente en het verwachte puntenverlies van Feyenoord bij NAC Breda, zijn de Tukkers uit Enschede (bij Duitsland) de enige enigszins serieuze overgebleven concurrenten.

In de Arena belooft het vandaag een bijzonder middag te worden. Zo wordt Ajax-icoon Johan Cruijff gehuldigd door UEFA-icoon Michel Platini vanwege zijn verdiensten voor het voetbal. En na de wedstrijd wordt ook nog eens officieel afscheid genomen van Christian Eriksen.

Wat nu weer?
De wedstrijd zelf tegen Heerenveen is bovendien aan eerbetoon aan Marco van Basten, die voor het laatst als Heerenveen-trainer in Amsterdam op bezoek is. Wedstrijden tegen de Friezen zijn altijd leuk, zeker met Van Basten op de bank. Wat gaat het nu weer worden?

De betrouwbare prognose: oi oi oi wat wordt het weer een spektakel. In de eerste helft prikt Ajax al drie doelpunten in het mandje, waarbij vooral Viktor Fischer zich weer van zijn beste kant laat zien. Ook voor rust stopt de teruggekeerde Jasper Cillessen binnen tien minuten twee strafschoppen. Na de thee kopt Kolbeinn Sigthórsson nog twee goaltjes binnen, waarna de behendige Fries Ziyech met een prachtig afstandsschot de 5-1 eindstand op het bord zet. Prima uitslag!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.