Moisander moet weg, dat voelt hij

Moisander als Fin (foto: Petteri Lehtonen)

Het slechtst bewaarde geheim van de Eredivisie is dat Moisander in de winterstop verkocht moet worden door Ajax. Als een koe op een veemarkt. De hoogste bieder(als er al één zich zou melden) krijgt een 29 jarige verdediger met een bak ervaring maar zonder enige flair.

Toen Moisander in de zomer van 2012 werd gehaald om Vertonghen te vervangen is Ajax duidelijk naar hem toe geweest: contract voor 4 jaar, 2 jaar daarvan speel je, de laatste 2 jaar zijn om de jeugd in te laten stromen. Van dat laatste is niet heel veel terecht gekomen. De Boer heeft Denswil vorig jaar nog een kans gegeven, maar dat kwam eerder omdat Moisander lang geblesseerd was. Toen de Fin weer terug was kon Denswil weer terug naar Jong Ajax verkassen.

In ieder geval is Ajax duidelijk geweest naar Moisander: ‘Je speelt hier voor vier jaar en daarna is het klaar’. Zoiets zou Marc Overmars gezegd kunnen hebben. In het artikel van het AD zegt de verdediger dan ook geen contractverlenging aangeboden gekregen te hebben van de club. Het beleid van Ajax is simpel, in het laatste jaar van je contract wordt een speler verkocht om het laatste beetje geld eruit te knijpen. Zo simpel is het.

Dan is het niet heel gek dat Moisander het gevoel krijgt dat hij weg moet, want hij moet ook weg. Transfervrij de deur uitlopen terwijl Denswil bijna niet aan spelen toekomt is een slechte zaak voor Ajax op alle fronten. De Fin is een aardige verdediger maar hij zal Ajax geen Champions League titel winnen, dus kom maar op met die aanbiedingen… kom dan?!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.