Ajax grote winnaar na winst op Roda met prima Prus

Hoewel het er 81 minuten lang niet naar uitzag, is Ajax toch de grote winnaar geworden van het voetbalweekeinde. In het verre Limburg werd Roda JC met 2-1 verslagen.

Tegelijkertijd verloor de concurrentie punten. PSV ging thuis met 1-2 onderuit tegen Vitesse terwijl FC Twente met 2-2 gelijkspeelde tegen PEC Zwolle. Opvallend, want PSV en Twente stelden dit keer hun sterkste en uitgeruste spelers op.

Ajax speelde uitstekend tegen Roda JC, maar het duurde na de 0-1 van Guus Hupperts vrij lang tot de landskampioen de zege binnen had. In de 82ste minuut brak Christian Eriksen de ban (na een mooie combinatie met Viktor Fischer) en in de 88ste minuut was het Klasse-Lassie Schöne die via-via de winnende binnen prikte.

Verschrikkelijk
Ajax-trainer Frank de Boer vond dat Ajax heel goed speelde en noemde de zege ‘verschrikkelijk belangrijk’, vooral mentaal. Zeg het maar, Frank.

 

Christian Eriksen verwees in zijn reactie naar onze betrouwbare prognose: zoals voorspeld was de Poolse Roda-doelman Prus de beste Limburger op het veld.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.