Prognose Roda JC-Ajax: drie punten ondanks Prus

Ajax moet het vanmiddag – in zo’n vermaledijd lunchduel – opnemen tegen Roda JC. Het is een verre reis van Amsterdam naar Limburg, daarom is het raadzaam goed voorbereid te zijn aan de hand van een betrouwbare prognose.

Het was geen gemakkelijke week voor Ajax en zijn supporters, met het pak op de Hosen van woensdag tegen Borussia Dortmund. De knop moet weer om tegen de nummer zestien van de eredivisie. Wat vindt Frank de Boer ervan?

‘Ik hoop dat de koppies weer goed staan. We hebben donderdagochtend de wedstrijd tegen Dortmund met elkaar geëvalueerd. Het belangrijkste is nu dat de spelers de nederlaag een plek geven zodat ze ervan leren. Ik ga er vanuit dat dat inmiddels is gebeurd. We kunnen dus met een frisse kop naar Roda JC toe.’

Tank van Damascus
Een frisse kop, dat horen we graag. Minder leuk vinden we ‘de nederlaag een plek geven’, maar dat is natuurlijk Geschmackssache. Bij Roda JC moet vooral worden gelet op de Tank van Damascus: de Limburgse Syriër Sanharib Malki.

De Boer analyseert: ‘Malki kan uit het niets scoren. Dat heeft hij de afgelopen anderhalf jaar vaak bewezen. Hij is heel doelgericht en daarom absoluut een man om in de gaten te houden.’

Prus
Eén voordeel heeft Ajax wel: Roda-keeper Kurto is geschorst en wordt vervangen door de tweede doelman, die luistert naar de naam Prus. Ajax zal overigens met rouwbanden spelen, vanwege het overlijden deze week van erelid André Kraan op 85-jarige leeftijd.

De Prognose: een lunchwedstrijd in Limburg, het is bijna vragen om problemen. De eerste helft is te saai voor woorden: Roda durft niet en Ajax kan niet. Na een aantal ingrepen van Frank de Boer speelt Ajax na rust beter. Danny Hoesen schiet twee keer op de paal, Prus keept de wedstrijd van zijn leven en het duel lijkt af te stevenen op een brilstand. Maar vlak voor tijd wordt Viktor Fischer in de zestien onderuit gehaald: de eerste penalty voor Ajax van dit seizoen! Ajax wint 1-0.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Prognose Roda JC-Ajax: drie punten ondanks Prus

    1. warco

      gratis zonder registratie

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.