Match Day KNVB Beker: S.V. Urk – Ajax

De derde ronde van de KNVB Beker begint vanavond met Ajax die op Urk aantreden tegen S.V. Urk om 18:30. Mogen we spreken dat Ajax een B-team opstelt tegen de amateurs? Jazeker.

Opstelling

De afgelopen weken rommelde Frank de Boer al met zijn opstelling door blessures, maar ook vanwege de supporters, experts en uw huisanalist Marco. De roep om Milik op te stellen werd steeds sterker en uiteindelijk gaf De Boer dit weekend gehoor maar hij ging nog wat verder en zette Moisander op de bank.

Dat Moisander niet meer speelt heeft hij aan zichzelf te danken. Zijn contract loopt af en zonder contractverlenging loopt de 29-jarige Fin de komende zomer gratis de deur uit. En Ajax heeft een heel duidelijk beleid: geen contractverlenging betekend geen speeltijd. Dus komt de verdediger vanavond ook niet in actie. Samen met Sigthorsson, Boilesen, Serero en Andersen is Moisander achtergebleven in Amsterdam.

Welke strategie gaat generaal De Boer kiezen?

Ajax start met Diederik Boer op doel, Denswil in de verdediging en Milik in de spits. En waarschijnlijk mag ook Queensy Menig ook starten op de rechtsvoor positie. Ook is al duidelijk dat Klaassen de aanvoerder zal zijn voor vanavond. Voor de rest is er nog weinig bekend en kan kiezen voor het opstellen van een half A-elftal tot een compleet B-elftal. Bazoer, Duarte en ook Viergever kunnen op de plek van Andersen spelen. Viergever kan ook nog op rechtsback. Ligeon is mee om Van Rhijn rust te kunnen gunnen.

Prognose:

Wat de uiteindelijke opstelling ook gaat worden, dit is Ajax en Urk spelen in de Hoofdklasse C, en staat daar zelfs op de 11de plek op de ranglijst. Uw huisanalist stelt dan ook dat Ajax het aan zijn stand verplicht is om minstens vijf doelpunten te maken. Alles daaronder zou beschamend zijn voor de kampioen van de Eredivisie. Het was beter geweest om te starten met Zivkovic om de jongen zijn speelminuten te gunnen, Milik kan altijd nog gebracht worden als het niet goed uitpakt. “Zivkovic is gehaald voor de lange termijn, dan kun je hem niet voor eeuwig in Jong Ajax zetten”, zo stelt uw huisanalist. Uitslag voor vanavond: 1-6. We gunnen Urk toch wel een doelpuntje voor de eer toch?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.