Frank de Boer: niet schelden tijdens Ajax-AZ

Na enkele weken vol kerstliederen, vuurwerk, Braziliaanse buien en juridisch geleuter, gaat donderdag eindelijk weer de lederen knikker over de groene grasmat van de Arena rollen. De veelbesproken replay van Ajax-AZ, de achtste finale in het KNVB Bekertoernooi, staat op het programma.

De voetballers zullen worden aangemoedigd door zo’n 20.000 kinderen, onder wie zo’n 13 uit Koewacht. Voor Ajax-trainer Frank de Boer is dat reden om tijdens het duel te proberen ‘niet al te grof in de mond te zijn’, zo zei hij tijdens de persconferentie. ‘De aanwezigheid van al die kinderen zal waarschijnlijk veel rumoer op de tribunes geven. En ik kan het weten, want ik ben zelf ook vader van drie dochters.’

Ajax mist wel een paar bepalende spelers in de bekerkraker.

Trendy
Derk Boerrigter ligt er nog wel een paar weken uit met een trendy vermoeidheidsbreukje en de net weer fitte Gregory van der Wiel wordt gespaard voor het competitieduel AZ-Ajax van komend weekeinde. Volgens De Boer is de competitiewedstrijd namelijk belangrijker dan de bekerpot.

Verder zijn vergeleken met de vorige editie Lorenzo Ebicilio (rug) en Wesley uit Almere (detentie) niet van de partij, net als ruim 50.000 Ajax-fans. Ook gemist wordt de 1-0 voorsprong die Van der Wiel fraai op het scorebord was gezet. Terug zijn Toby Alderweireld en Siem de Jong.

Handgemeen
AZ-trainer Gertjan Verbeek mist vergeleken met de vorige keer Pontus Wernbloom die naar Moskou is vertrokken, maar heeft er de belaagde AZ-keeper Esteban en Maarten Martens voor terug. Hopelijk weet ook de immer getergde Verbeek zich langs de lijn te gedragen en schoffeert hij het kinderpubliek niet met kinderachtig gedrag.

Voorspelling: Ajax verslaat AZ met 1-0 door een eigen doelpunt in de 89e minuut van keeper Esteban. Verbeek is dan al naar de tribune gestuurd na een handgemeen met de kinderen van zanger Charly Luske.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

51 reacties op “Frank de Boer: niet schelden tijdens Ajax-AZ

  1. Hahaha

    Ik hoop dat een kind Verbeek aanvalt met een karate-trap.

      /   Beantwoorden  / 
    1. arie

      Zit je ook op de tribune dan?? dom kind!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. wahahah

        zulke debiele uitspraken kun je alleen van die hahahah verwachten .kijk alle blogs er maar op na . Meestal resulteert dit soort maniakale uitingen in een ip ban …(fc groningen blog)
        zal wel frustratie zijn dat deze mafkees er niet bij kan zijn vanmiddag …Dit soort blogbevuilers verdienen niks beters dan een ipban ..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Hey nog meer spetterpoep :)

            /   Beantwoorden  / 
      2. Hahaha

        Hey ben je al uit de kast gekomen?

          /   Beantwoorden  / 
  2. twenteforever

    nou allemaal veel plezier vanmiddag bij de wedstrijd die dankzij die klootzak wesley geen wedstrijd meer is …

      /   Beantwoorden  / 
  3. twenteforever

    nou mogen jullie allemaal Wesley wel vriendelijk bedanken …..en nee het lag niet aan Verbeek dus ….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Verbeek is zwaar bevoordeeld… Hij loopt toch van het veld? En krijgt als dank 11 man op het veld en een doelpunt kado… en ook nog 1 in de wedstrijd.

        /   Beantwoorden  / 
      1. twenteforever

        je kunt de schuld wel neerleggen bij Verbeek (of de oorzaak)maar als je eerlijk bent moet je de oorzaak en de schuld alleen maar zoeken bij die klootviool van een Wesley .was die randdebiel niet op het veld gekomen en had hij niet Esteban een doodschop willen verkopen had jouw club meer kans gehad de pot te winnen .
        Maar zoals ze vandaag speelden moet je bang zijn dat er as zondag weer een volgende nederlaag volgt .En nog iets erbij ….laat ajax snel een nieuwe trainer opzoeken,De Boer /// ONGESCHIKT .

          /   Beantwoorden  / 
      2. diego

        wat had verbeek dan moeten doen
        maar toe laten dat een supporter er voor zorgt dat hun met 10 man spelen
        en het risico dat anderen na die actie van wesley ook maar het veld betreden wanneer ze ontevreden zijn.
        niemand is hier bevoordeeld of benadeeld
        Ajax en az hadden beiden de kans om deze wedstrijd te winnen
        na 90 minuten
        en az was de betere
        gewoon verdiend

          /   Beantwoorden  / 
  4. Ron

    Dit was ook geen wedstrijd… Kadootje scheids!! De boer had nu van het veld moeten stappen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Niet op in gaan Ron allemaal spetterpoep :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. twenteforever

        daar hebben we het broertje van Wesley ook weer,ons aller hahahaha de cokesnuiver !!weer een witte neus klooio !!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Dat kan niet als mijn broertje het veld op kwam dan had hij een bijl in zijn hand. Ps:Jij zou toch niet meer op mij reageren :)

            /   Beantwoorden  / 
          1. twenteforever

            och ventje ik heb soms medelijden met je .vooral het feit dat je dope gebruikt gezien je soms (meestal)! opjuinende teksten .tja afkicken is voor jou schijnbaar te laat ,hopelijk neem je gauw een snuif teveel .Jekunt idd een lotgenoot van die wesley zijn .net zo getikt dus . nou dit was het laatste wat je van me hoort hoor ,soort zoals jij verdiend geen aandacht .

              /  
          2. Hahaha

            Ik heb nie soms maar altijd medelijden met je :) Ps:Alweer het laatste bericht?

              /  
  5. Meersche Helden

    onterechte penalty, maarja AZ had er een in het vorige duel moeten hebben en ajax had de wedstrijd met 1-0 moeten beginnen. Kan alleen maar zeggen dat AZ het verdiend heeft. Ajax stond voor de zoveelste keer dit seizoen te voetballen als een stel wijven…
    Ajax moet eens ophouden om allemaal ex-spelers hoofdtrainer te maken. Van Basten was een ramp, onder de Boer is het spel slap, geen gedachte en vooral saaaai! Onder Blind was er nooit resultaat, maar daar werden we tenminste nog vermaakt met aanvalsspel!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ron

    Twenteforever, nu ligt het aan onze trainer!? Als Ajax een trainer ontslaat is het een koude club… Nu is Twente een club die trainers verslijt en dan moeten wij dat ook doen? Kun je niet menen!
    Diego: az was beter, maar wat vond jij dan van de pingel!? Zwaar onterecht. Foute beslissing, opnieuw… Had de boer ook gewoon van het veld moeten lopen… Onterechte pingel, aan de andere kant zelfde situatie , geen pingel… Voor het incident had Ajax al gescoord.. Gewoon uit de boeken geschrapt.. Rode kaart in de wedstrijd.. Geschrapt… Verdediger az met geel op zak protesteert heftig.. Geen tweede geel.. Tja, …

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      beste Ron
      een foute beslissing voor een penalty is heel wat anders dan rood geven voor een keeper die aangevallen word door een supporter
      en verbeek stapte dan wel van het veld
      maar de scheids heeft de wedstrijd gestaakt niet verbeek
      waarschijnlijk had verbeek goeie argumenten waardoor de scheids wel moest beslissen dat het beter was om de wedstrijd te staken
      ok de penalty van vandaag was makkelijk gegeven maar ik snap dat de scheids het wel geeft
      maar aan de andere kant had ajax ook een penalty moeten krijgen
      Maar ja heeft de scheids het wel gezien
      aan de andere kant had ajax nog 35 minuten de tijd om de gelijk maker te forceren

        /   Beantwoorden  / 
    2. twenteforever

      ron ,in mijn optiek is De Boer niks beter dan Jol. Het enige wel grote verschil is dat hij wel veel meer jeugd de kans geeft .t.o.v. zijn voorganger die alleen maar wou kopen .
      Tuurlijk heeft ajax ook pech met blessures die lang duren (sigtorsson).Een goed voetballer hoeft geen dito trainer te zijn .
      dat twente adriaanse eruit gooide heeft goede redenen .By the way zovaak gooit twente de trainer er toch niet voortijdig uit .
      Denk dat jouw club er vaker mee te maken heeft gehad .

        /   Beantwoorden  / 
  7. Ron

    Kijk twenteforever.. Dat bedoel ik . Nu ga je het verwijt maken dat Ajax dit vaker doet. Eerst zeggen dat het nix is en dan die opmerking. In jouw optiek kan Ajax het nu dus nooit goed doen.
    De resultaten vallen tegen maar ik zou de boer niet ontslaan.
    Diego, jij praat in jouw straatje, dus zon discussie win ik nooit. Je wuift alle argumenten en feiten weg. Wedstrijd werd gestaakt omdat az van het veld liep en niet verder wilde! Feit. Ze voelden zich niet veilig. Bullshit! Beslissing werd door Verbeek genomen ná de rode kaart, niet na het incident. Ook gister was het weer een opgewonden standje. Hij wilde een penalty (Anita) en bespeelde constant de vierde man.
    Penalty kón hij geven zeg je!? Absurd! Ja, jij vindt van wel… Omdat het tegen Ajax is. Viergever aan de andere kant. Nee, daar weer niet! Als ie hem wel had gegeven was het gelijk geworden, dus je bent niet eens op de hoogte van de feiten

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      ik maak geen verwijt dat ajax het vaker doet hetis gewoon een feit . netzo goed als twente co eruit gooit .Benjij van mening dat de boer zo goed is dan ??Oke voor een deel zal het liggen aan gebrek aan goeie verdedigers ,net zoals pech met blessures en een maroc die dwars ligt terwijl de boer zijn poot styf houd ipv te proberen de boel weer open lijn te krijgen
      Bij mijn club is ook genoeg te verbeteren .Een andere trainer ,misschien nog een goeie aankoop erbij .Hier wordt ook de trainer deels aangekeken voor de resultaten als die tegen vallen .

        /   Beantwoorden  / 
  8. Ron

    Moissander geeft het ook toe. Ajax had ook een pingel moeten krijgen. Ja, dus de scheids heeft deze wedstrijd opnieuw beïnvloedt.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ron

    Zeker is dat een feit, maar daarom hoef je die lijn toch niet door te trekken als Ajax zijnde? We verliezen in de beker van de nr.1… Niet best gevoetbald, vooral het gemakzuchtige.. Daar ligt werk voor frank. Maar om nou gelijk een trainer te wippen!? Ik ben juist blij met een de boer. Hij mag wel wat veeleisender worden, maar ik zie hem liever dan Verbeek. Wat een kleuter vind ik dat… Als een kind staan juichen… Omdat ie met zeuren z’n zin heeft gekregen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      je kunt ook zeggen dat Verbeek het heel slim heeft aangepakt .
      Een statement afgeven ,de knvb gaat er toch ook in mee .
      Los van het feit dat het bij ajax gebeurde ,wat denk je van de dreigende sfeer die er onstond na het trekken van de rode kaart.\
      Mijn mening is dat de volledige schuld van de gestaakte wedstryd ligt bij een persoon : WESLEY VAN.W. en niet gert jan Verbeek.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Michael

        De volledige schuld ligt bij de KNVB. Zij hebben besloten om de wedstrijd opnieuw te laten spelen omdat AZ niet wijter wou omdat ze zogenaamd onveilig voelden. Een statement? De KNVB is zijn geloofwaardigheid kwijt ze hebben het voor elkaar gekregen dat de Beker niks meer voor stelt niet alleen voor mij maar voor velen anderen ook en ook van andere supporters van andere clubs.

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          ach ja
          volgens mij was het ajax die de finale in rotterdam over 2 wedstrijden eiste tegen feyenoord
          en dat dan ook voor elkaar kreeg
          waar ajax voordeel uit heeft gehaald

            /   Beantwoorden  / 
          1. Michael

            Wat heeft dat met deze wedstrijd te maken?

              /  
          2. diego

            De KNVB is zijn geloofwaardigheid kwijt ze hebben het voor elkaar gekregen dat de Beker niks meer voor stelt
            dat is al zo sinds die wedstrijd

              /  
          3. Michael

            Zo kan ik er nog wel 100 opnoemen. Maar wat heeft dat met deze wedstrijd te maken?

              /  
  10. Ron

    Gedeeltelijk met je eens: hoofdverantwoordelijke is zeker die malloot!! Maar het trappen van die Esteban? Het weglopen van Verbeek na de rode kaart… En dan zeggen dat het om de veiligheid ging. En dan het belonen met een goal afkeuren, en de wedstrijd weer met 11 man beginnen!? Ik zou wel es willen weten als het om Ajax gegaan zou zijn.. Dan was het pro Ajax knjb… Wedden? Leg me es uit… Hoe kun je een goal gewoon uit de boeken schrappen? Hoe kun je het trappen van een keeper goed praten? Ik heb het vaker gezegd: wat als zoiets in het uitgaansleven gebeurd? Ik kan daar echt niet over uit… En leugenaar Verbeek wordt grof beloond.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      Dat Esteban zich verdedigd lijkt me normaal . stel dat hij die gek nou eens niet had aan zien komen ? resultaat ?? zware verwondingen voor hem waarschijnlijk. Ik kan je verzekeren dat ik hem in dezelfde situatie nog veel beter had geraakt dat stuk ongedierte .Ikdenk datals hetandersom was gebeurt bv in alkmaar met een dolle az supporter jouw club misschien ook wel eraf was gegaan .Met resultaat dezelfde uitspraak als gisteren dus overspelen .tja en Verbeek nam zijn kans waar .Daar speelde hij toch wel gevaarlijk spel mee hethad idd anders kunnen aflopen met de straf

        /   Beantwoorden  / 
      1. Michael

        Verdedigd? Hij heeft een jongen met een verstand waar een kind van 5 jaar kapot zou schamen 2x getrapt terwijl die arme jongen alleen maar op tv wou komen. Hoe kun je iemand zwaar verwonden door iemand van achter in zijn nek te springen? Als Esteban niks in de gaten had dan was hij waarschijnlijk op de grond gevallen en was die arme jongen weer van het veld afgelopen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          als ik esteban was geweest had wesley gelijk 1 trap tegen zijn hoofd gehad
          die gast wou esteban het ziekenhuis in schoppen
          wat als esteban het niet door had gehad
          en wesley springt met volle gewicht in zijn rug
          dan was esteban zijn carriere voorbij geweest

            /   Beantwoorden  / 
          1. Michael

            Ja Diego mischien was Esteban wel dood geweest wat een cafeklets.

              /  
          2. diego

            nou michael kom jij maar ff met je rug naar mij toe en spring ik onverwachts met mijn 90 kilo en gestrekte been in jou rug
            kijken als jij weer fit word

              /  
          3. Michael

            Volgens mij woog die arme Wesley nog geen 65 kilo maar goed je mag gerust door blijven gaan met stoken hoor dat vind ik wel vermakelijk.

              /  
  11. Ron

    Klopt… Scheids is nu niet geloofwaardig meer. Hij deed wat ie vlgs de regels moest doen. Toen de grens bij de graafschap wet aangevallen (een heeeeeeeeel harde duw! Foei!!) reageerde de KNVB wel anders

      /   Beantwoorden  / 
  12. diego

    ajax heeft verloren en kijk er word weer van alles bij gehaald
    ajax is toch zo goed
    dan is 35 minuten toch genoeg om in ieder geval de gelijkmaker te maken

      /   Beantwoorden  / 
  13. JOS WGM KAMPIOEN

    Ik val er nu even in. Diego, je hebt gelijk. AJAX hoort, moet, zal winnen. Gelul er om heen is niet anhängich, niet ter zake doende en dus allemaal kut. FdB is held maar liet deze wedstrijd al van te voren schieten. Niet ok. Elke wedstrijd moet gewonnen worden.

    Maar dit terzijde.

    Eigenlijk zei jij dit niet. Maar je dacht het wel als Ajacied!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Ron

    Nee diego, er wordt niet van alles bijgehaald. Ajax verloor terecht, geen discussie mogelijk. Maar wat ik aanhaal zijn wel de feiten.
    Probeer jij nou es uit te leggen wat het voordeel toentertijd tegen Feyenoord was? Beide wedstrijden begonnen op 0-0. Feyenoord kon de verloren 1e wedstrijd nog goedmaken… Ajax begon tegen az ook op 0-0 en dat was onterecht want Ajax had al gescoord en stond los van die achterlijke actie.
    Maar goed, als jij zo anti Ajax bent dat je zelfs geweld gaat goedpraten…. Trappen tegen het hoofd… Sjonge… Ga je diep schamen

      /   Beantwoorden  / 
  15. Meersche Helden

    Ik ben bang dat het een historische nederlaag wordt, maar toch zijn dit van die momenten… waarop het allemaal anders liep…
    Kan iemand zich nog de tranen van de Boer herinneren na Grasshoppers-ajax (0-1) in 1996?
    De bloedstollende finale tegen Torino in 1992?
    De goal van Dani tegen Atletico Madrid (2-3 nv)? Of 2 keer tegen Fiorentina? Allemaal wedstrijden waar ajax de schoonheidsprijs niet won, maar toch waren het prachtige wedstrijden!
    Van mij mag het zo gaan: met engeltjes op de lat zo’n gluiperige 0-1 overwinning waarna wij ajacieden ons onoverwinnelijk voelen… Alle klappo’s van AZ zijn stil en het uitvak overheerst hiermee: http://www.youtube.com/watch?v=nN39uTZKipg
    Kippenvel!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Ron

    Nee diego; je zou met bewijzen komen wat het voordeel voor Feyenoord precies was… Nog een poging..

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      ron
      alle finales van de knvb beker is over 1 wedstrijd
      in de kuip
      stel het was over 1 wedstrijd zoals altijd
      en feyenoord zou winnen
      kon ajax niets meer doen
      nu het dus over 2 wedstrijden werd gespeeld
      en ajax zou verliezen in de kuip (wat niet gebeurd is)
      kon ajax het in de arena weer recht trekken
      ze hadden gewoon die publiek afspraak niet moeten laten gelden voor de knvb beker
      want toen ajax en twente in de kuip voor de beker moesten
      was het risico veel groter dan toen ajax tegen feyenoord moest
      want toen waren er ajax feyenoord twente supporters dus veel meer risico
      ajax wou gewoon thuisvoordeel hebben omdat feyenoord dat ook had :)

        /   Beantwoorden  / 
  17. Ron

    Diego is zooo anti dat ie beetje doorslaat

      /   Beantwoorden  / 
  18. Hahaha

    Inderdaad als Ajax verliest vandaag dan komen ze weer met z’n allen net als spetterpoep op het blog stoken en als ze winnen dan is het stil hier.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      wat te denken van al die door jou genoemde shit je uitstrooit op alle beschikbare voetbalblogs vuile cokesnuiver… overal zit je te stoken vieze gek .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Je geeft het zelf al aan dat jij ook bij die spetterpoep hoord anders reageer je niet zo. Je voelt je eigen duidelijk aangesproken en terecht :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. twenteforever

          hoor wie het zegt …..wahahahah onze poep poeet ,overal een weerwoord op .Moet je niet kijken hoe .
          Wel vermakelijk trouwens ,gekken moeten er ook zijn ,al heten ze meestal Klaas of Hahaha .
          zorg je wel dat je je vanavond op tijd meld bij de Inrichting ?/
          en vergeet je pilletjes niet .Wees een beetje lief voor de begeleiding hoor .dag knulletje .

            /   Beantwoorden  / 
  19. Ron

    Stel… Stél… Dat Ajax gewonnen had…
    Kijk, zo ken ik er nog meer. Feyenoord had nu juist het voordeel dat ze door een tweede wedstrijd wat konden doen!
    Die regeling was gewoon bagger maar trof beide clubs. Ze wisten beide waar ze aan toe waren. Maar het blijft een baggerbeslissing net als Ajax – az…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.