Akkoord in Koewacht: Zeeuwse kinderen toch naar Ajax-AZ

Foto: Jan Willemsen

Sensatie in Koewacht: acht leerlingen van basisschool de Vlaswiek en zes andere F’jes van voetbalvereniging RKVV Koewacht mogen toch naar de bekerwedstrijd Ajax-AZ. Dat is de uitkomst van topoverleg op dinsdagavond in het Zeeuws-Vlaamse dorp.

De kinderen hadden al kaartjes geregeld voor de kids only bekerkraker, maar de schoolleiding stak daar een Zeeuws stokje voor. Directeur Joop ‘Lange’ Lijbaert zei te vrezen voor precedentwerking en volgens collegevoorzitter Gerard ‘Baert’ Langeraert was het duel sowieso niet uniek. ‘Hoezo uniek? Er is vier keer per jaar een wedstrijd tussen Ajax en AZ’, raaskalde Langeraert.

De schoolleiding ging over de actie ook nog eens vragen stellen aan CDA-Kamerlid Jack Biskop, wat tot grote verontwaardiging leidde bij de jeugdvoorzitter van RKVV Koewacht, Boudewijn ‘Kakel’ Bonte.

‘Constructief’
Maar topoverleg in het verre Koewacht leidde dinsdagavond toch nog voor een positief resultaat voor de Zeeuwse kinderen. De onderhandelingen werden gehouden door de school, de voetbalvereniging en een delegatie van ouders. Over de nadere inhoud van het overleg, dat ‘constructief’ zou zijn verlopen, is nog niets naar buiten gebracht.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Akkoord in Koewacht: Zeeuwse kinderen toch naar Ajax-AZ

  1. Kamiel

    Attentie Ronnie Naftaniël: als iemand uit Koewacht het over Hamas heeft, dan gaat het over de bouwmarkt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hahaha

    Wat een eng foto linksboven doet mij denken aan de film de exorsist.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.