Prognose Barcelona-Ajax: sensatie in Camp Nou

BarcelonaHet is matchday: voor Ajax staat vanavond de – op papier lastige – uitwedstrijd tegen Barcelona op het programma voor de Champions League. Wordt het inderdaad zo pijnlijk als de vele kenners en analisten ons willen doen geloven? We kijken naar de betrouwbare prognose.

Het is al vaker gezegd: Ajax mist de vertrokken steunpilaren Christian Eriksen en Toby Alderweireld. Maar juist op tijd keren ook twee voormalig geblesseerde ‘sterkhouders’ terug: Siem de Jong en Daley Blind staan tegen Barcelona in de basis.

Ajax-trainer Frank de Boer wil een ‘maximaal Ajax’ zien. Iedereen moet het beste uit zichzelf en het team halen, en dan is winnen niet zo belangrijk, zegt De Boer. Inderdaad: er is helemaal niemand die zich waagt aan de prognose dat Ajax wellicht zou kunnen winnen in Camp Nou.

‘Griezelig’
Ook onze man in Barcelona, Jack van Gelder, gaat niet uit van een overwinning voor Ajax. Jack, zeg het maar.

Afgelopen weekend was onze betrouwbare prognose voor Ajax-PEC Zwolle ‘griezelig accuraat’. We zijn benieuwd wat de prognose voor vanavond gaat brengen.

Betrouwbare prognose: onze voorspellers baseren zich in het algemeen op drie peilers: realisme, positivisme en tegendraadsheid. Dat heeft ons al vaak goede prognoses opgeleverd. Ook deze keer hebben we – ondanks alle heersende opvattingen – tot deze insteek besloten.

Conclusie is dat we tot een sensationele uitslag komen. In de eerste helft gebeurt er vrijwel niets: Barcelona wacht af, Stefano Denswil heeft Lionel Messi in zijn broekzak en Ajax wil wel, maar kan de spitsen in Camp Nou niet bereiken. Ruststand: 0-0.

Na de rust tapt Barcelona uit een ander vaatje. De Catalanen spelen Ajax stuk, krijgen de ene kans na de ander, maar hij wil er niet in. Tien minuten voor tijd krijgt Ricardo van Rhijn  - onterecht – rood en lijkt het einde nabij. Maar dan: in de 90ste minuut, na de enige geslaagde aanval van de wedstrijd, scoort Danny Hoesen. Ajax wint met 1-0.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Prognose Barcelona-Ajax: sensatie in Camp Nou

  1. Leo

    10 – 0 Viva Barca.

      /   Beantwoorden  / 
  2. twenremax

    Sterkte vanavond!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.