Verbazing over exacte prognose Ajax-PEC

AJAXAjax heeft afgelopen weekend – met enige moeite, dat wel – koploper PEC Zwolle verslagen. Na afloop ging het hier op de redactie vooral over de ‘griezelig accurate’ betrouwbare prognose die Ajax-Blog zaterdagochtend publiceerde.

Het scoreverloop bij Ajax-PEC was namelijk – op enkele kleine details na – tot op de kleinste details voorspeld in de inmiddels traditionele betrouwbare prognose. Lees de prognose nog eens en huiver:

Het wordt een moeizame wedstrijd. Ajax kan maar geen opening vinden in de gesloten PEC-defensie en lange tijd lijkt het erop alsof Ajax zijn eerste punt zal pakken voor de Bloedeloze 0-0 Bokaal. Maar dan komt in de 70ste minuut Siem de Jong in het veld: de aanvoerder scoort zelf 1 keer en hij geeft een mooie assist aan Viktor Fischer: 2-0. Mogelijk wordt het vlak voor tijd nog 2-1 door geklungel van Kenneth Vermeer, maar dat weten we niet helemaal zeker.

Chapeau
Alleen de doelpuntenmakers aan Ajax-kant klopten niet (door een ongelukkige wissel Siem de Jong/Viktor Fischer). En bij het doelpunt van PEC was Vermeer net even niet aan het klungelen. Voor de rest: chapeau!

Dat brengt ons bij de reacties van de Ajax-spelers na afloop.

De prima invallende Siem de Jong miste de felheid nog een beetje.

 

En Ajax-trainer Frank de Boer vond dat Ajax eindelijk eens een keer geluk had.

Dan nu: op naar Barcelona!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.