Wat moet Ajax doen met 100 miljoen?

Ajax heeft geld, veel geld. Meer dan honderd miljoen en dat maakt de club tot de rijkste club van de wereld. Maar wat nu? Vorige week kon u stemmen op een poll over Tommy Oar, moet Ajax die kopen op niet? Een kleine meerderheid stemde tegen, als het kopen van FC Utrecht-spelers de oplossing niet is, wat moet Ajax dan doen, met die 100 miljoen?

Met zoveel geld in kas kan Marc Overmars drie dingen doen: spelers kopen, de Arena kopen of Ajax van de beurs halen. Nu zal Overmars niet zo snel van zijn beleid afstappen en ineens met geld gaan lopen smijten na jaren van extreme zuinigheid. Europees succes blijft uit, de fans mopperen en steeds vaker is het voetbal in de Amsterdam Arena niet om aan te gluren. Als jij op het stoeltje van Overmars mocht zitten, wat zou jij dan doen?

Optie 1 is makkelijk, Wayne Rooney kopen bijvoorbeeld, elke zomer dreigt hij te vertrekken bij Manchester United, dus waarom niet? Optie 2 is misschien meer voor de langere termijn: de Amsterdam Arena kopen. Ajax betaalt elk jaar 10 miljoen euro aan huur en voor ongeveer 35 miljoen euro is Ajax daar van af (als de partijen hun aandelen willen verkopen natuurlijk).


Moet Ajax de Arena kopen?

Met optie 3 keert Ajax terug naar wat het ooit was: een voetbalclub. Het is al jarenlang de wens van veel fans om de club van de beurs te halen maar wat zou dat betekenen voor de club? De club zou bijvoorbeeld geen dividend hoeven uitkeren aan beleggers, maar dat doet/deed de club toch al niet. Ajax heeft 27% van de aandelen uitstaan wat zou betekenen dat het, tegen de huidige koers, ongeveer 50-60 miljoen euro kost om Ajax van de beurs te halen.

Dus nu komt de vraag: Wat zouden jullie doen?

Met 100 miljoen moet Ajax

  • Met zoveel geld, Wayne Rooney kopen! (11%)
  • Ajax van de beurs (25%)
  • De Amsterdam Arena kopen (64%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Wat moet Ajax doen met 100 miljoen?

  1. Ikben

    Is de gierigaard die dagelijks oud droog brood eet terwijl hij 100 miljoen op de bank heeft vooral rijk, vooral dom of vooral bang?
    .
    En is iemand met een prachtig landgoed van 25 miljoen, duur jacht van 30 miljoen en volop van het leven genietend dankzij zijn ruime inkomsten en daardoor slechts 100 duizend op de bank minder rijk dan iemand met alleen een oude fiets in een huurhuis en 10 miljoen op de bank?
    .
    Ajax heeft veel geld op de bank. Maar is te bang om het uit te geven. Liever niet uitgeven dan een risico nemen. Terwijl ze ook kunnen kiezen om zo goed te worden dat ze een risico goed kunnen inschatten. Dat maakt Ajax op papier rijk maar in werkelijkheid armoedig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.