Tommy Oar wil volgende stap zetten, misschien bij Ajax

Speelt Tommy Oar na de winter bij Ajax? foto:@Tommyoar10

Al een tijdje gaan de geruchten rond dat Ajax een oogje zou hebben op Oar van FC Utrecht. Gisteren sprak de vleugelspits met Fox Sports en vertelde de Australiër dat hij open staat voor een vertrek naar een andere club.

Het is nog allemaal vroeg en pril, de transfermarkt opent pas over twee maanden. Toch moet FC Utrecht snel handelen omdat het contract van Oar afloopt en de 22-jarige aanvaller komende zomer transfervrij is. Oar legt eigenlijk het mes op de keel van Van Schaik, de algemeen directeur van FC Utrecht: Hij wil Champions League voetbal spelen. Van Schaik weet dat er wekelijks scouts op de tribune zitten voor Oar waardoor hij wel een heel goed contract moet aanbieden wil hij Oar in Utrecht houden.

Dit blijft wel een Ajax blog, de naam van de Domstad is al genoeg gevallen. De vraag is: wat heeft Ajax aan nóg een vleugelspits? Na Kishna, Fischer, El Ghazi, Andersen, Milik en Lasse Schöne zijn er nog genoeg spitsen over in de jeugd en heeft het binnenlands transferbeleid van Overmars zelden geleid tot een versterking van de ploeg. Van der Hoorn, Duarte, Sigthorsson, Moisander, Boerrigter, Bulykin, Theo Janssen en ga zo maar door.

Tommy Oar is een leuke creatieve speler die zeker voor een middenmoter in de Engelse Premier League of Bundesliga heel leuk is. Maar bij Ajax zou hij de jeugd alleen maar in de weg zitten. Voor de linksbuiten positie heeft Frank de Boer al Andersen, Kishna en Fischer en als het echt krap wordt met blessures dan is er nog ene Tobias Sana die daar ook kan spelen. Ja, die zwerft nog altijd ergens rond in Amsterdam.

Moet Ajax Tommy Oar kopen? Discussieer mee in de comments waarom Oar wel of niet naar Amsterdam moet komen.

Tommy Oar kopen?

  • Nee, spitsen zat. (60%)
  • Ja doen! Geweldige speler. (40%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.