Ajax-legende Cruijff: geef nieuwe koning meer macht

Over vijf dagen is in Amsterdam de échte huldiging, maar vandaag werd op de Dam al een beetje geoefend met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De enige echte ongekroonde koning van Nederland, Johan Cruijff, geeft zijn visie op de nieuwe koning.

 

(via @AjaxFanzone.nl)

 

In de Telegraaf gaat Cruijff uitgebreid in op de monarchie in Nederland:

‘Ik heb de afgelopen 35 jaar regelmatig met de nieuwe koning gesproken. En heb hem zien ontwikkelen tot iemand voor wie ik veel respect heb gekregen. Bovendien wordt hij geweldig gesteund door zijn vrouw. Daarom hoop ik niet dat de politiek de invloed van het koningshuis gaat beperken.’

‘Ik hoop zelfs dat de koning juist meer invloed krijgt. Om zo vanuit zijn onafhankelijke positie de politiek terecht te kunnen wijzen als de situatie daarom vraagt. Natuurlijk binnenskamers, zoals koningin Beatrix dat ook jarenlang heeft gedaan. Maar wel zonder een politieke agenda en op basis van veel wijsheid.’

Johan Cruijff.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.