Willem-Alexander: ik ben dus meer een Ajax-fan

Willem-Alexander in Vak 410 (foto: vongole1)

Kroonprins Willem-Alexander is fan van Ajax en weigert daarom te poseren met een Feyenoord-shirt. Deze verfrissende onthulling doet Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif in zijn boek Wij houden van die club.

Wie dacht dat de aanstaande koning alleen verstand van water en vrouwenhockey heeft, komt bedrogen uit. Uit het boek over ‘die club’ van commandant De Kruif (what’s in a name) blijkt Willem-Alexander over een gezonde dosis koninklijke voetbalknowhow te beschikken.

De Kruif zat in 2008 en 2009 in Afghanistan en had in zijn kantoor een shirt hangen van zijn favoriete voetbalclub, Feyenoord. Alle hoge gasten die De Kruif ontving, dienden met het shirt op de foto te gaan.

Pijnlijk
Het waren zeker niet de minsten die zich door De Kruif lieten verleiden tot zo’n pijnlijke foto: NAVO-topman Rasmussen, de Amerikaanse vice-president Biden en oud-premier Balkenende werden allemaal lachend met een Feyenoord-shirt vastgelegd.

Willem-Alexander echter behield zijn koninklijke waardigheid toen De Kruif hem vroeg om te poseren. Volgens de commandant antwoordde de kroonprins: ‘Daar ga ik niet bij zitten, want ik hou van goed voetbal en ben dus meer een Ajax-fan’.

Verstandig
Het valt niet uit te sluiten dat onze komende koning nooit meer zulke verstandige woorden zal spreken. De Kruif reageerde nog wel op de prins:

‘Toen zei ik: Koninklijke Hoogheid, u begrijpt er niets van. Ik bedoelde er mee te zeggen dat Feyenoord en goed voetbal zaken zijn die je niet met elkaar moet verbinden. Je bent Feyenoord-fan, hoe ze ook spelen.’

Een scherpe analyse van De Kruif, met name de constatering dat Feyenoord en goed voetbal zaken zijn die je niet met elkaar moet verbinden.

Ajax-shirt
Een foto van een lachende kroonprins poserend met een (soort) Ajax-shirt is wel al jaren in omloop. Op 29 april 1995, enkele weken voor de Champions League-overwinning in Wenen, kreeg Willem-Alexander op Koninginnedag in Sittard een shirt met Ajax-logo in zijn handen gedrukt. De dader werd uiteraard geboeid afgevoerd.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Willem-Alexander: ik ben dus meer een Ajax-fan

  1. Mex

    Ik had toch aan Willem II of ADO Den Haag gedacht

      /   Beantwoorden  / 
  2. Brent

    Heb niet veel met het koningshuis al is voor feyenoord het zal mij een worst wezen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.