Ajax Winterkwis vraag 4: twee verkeerde terugspeelballen

Het is winter, het is koud, de Ajax-selectie is met vakantie. Dus hier is Bas Bariton weer met zijn exclusieve Ajax Winterkwis!

Onze vaste kwisredacteur Bas Bariton heeft weer een aantal pareltjes van Ajax-vragen ontwikkeld die het intellectuele niveau van onze bezoekers zullen prikkelen. Bas, kom er maar in met vraag nummer 4:

Stukje geschiedenis: seizoen 1989/1990. Een na laatste competitiedag. Ajax speelt in De Meer tegen Roda JC en heeft een punt nodig om de kampioenskansen in eigen hand te houden. Uiteindelijk wordt het 2-2 maar Ajax kwam op een 0-2 achterstand door twee verkeerde terugspeelballen. Van welke spelers?

Weet u het antwoord? Zet het antwoord in een reactie en verdien drie legendarische Ajax-sterren. Wie aan het einde van de kwis de meeste sterren heeft, maakt mogelijk kans op een prijs. Dat kan zomaar een Gregory van der Wiel action figure zijn, maar ook een eervolle vermelding.

Morgen het antwoord, en weer een nieuwe Ajax-vraag!

Het antwoord op de vraag van gisteren:

Welke wereldkampioen schreef bij Ajax na 19 seconden historie?

Antwoord: dat was de onvolprezen Marcio Santos, die de snelste rode kaart in de geschiedenis van Ajax wist te bemachtigen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.