PSV boos op Ajax om transfer Bazoer en slaande Marcelo

PSV is boos op Ajax. Eerst was er de overgang van het 16-jarige talent Riechedly Bazoer, die geen toekomst meer zag bij PSV, en daarna zou Ajax zich ‘oncollegiaal’ hebben gedragen in de tuchtzaak rond Marcelo. In beide gevallen lijken de Eindhovense aantijgingen tamelijk onzinnig.

Over de kwestie rond puber Bazoer is al veel gezegd. Vorige week liet de altijd wat stille Wim Jonk (hoofd van de Ajax-jeugdopleiding) zich ook ineens horen. Jonk, ook oud-PSV, toonde zich verbolgen:

‘Riechedly heeft bewust voor Ajax gekozen. Dat is ook niet zo gek als je naar de perspectieven van jeugdspelers kijkt. Neem alleen al de basisopstellingen van Ajax en PSV in hun onderlinge duel. Ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg, PSV nul.’

Perspectiefloos
PSV-directeur Tiny Sanders ziet dat anders. Hij wil afspraken maken om te voorkomen dat nog meer perspectiefloze PSV-talenten naar Ajax vertrekken om eventueel door te breken. Sanders in De Telegraaf:

‘Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we elkaars huisraad leeghalen? Ajax en PSV hebben dezelfde belangen en ten opzichte van internationale topclubs hetzelfde te verdedigen. Je kan jeugdspelers pas op hun zestiende vastleggen, maar zolang ze geen contract hebben kunnen ze zomaar elders tekenen. Terwijl jij als club de hele opleiding hebt verzorgd.’

Aannaaien
Ook over de kwestie rond verdediger Marcelo is PSV hevig geïrriteerd. Marcelo gaf tijdens Ajax-PSV Danny Hoesen een klap in het gezicht en moest voor de tuchtcommissie van de KNVB verschijnen.

Ajax diende een verklaring in, tot ergernis van PSV-trainer Dick Advocaat die dat als ‘oncollegiaal’ omschreef. Ook PSV-directeur Peter Fossen sprak erover dat Ajax met de belastende verklaring Marcelo een schorsing wilde ‘aannaaien’.

Klap
Dat viel dus allemaal wel weer mee. De verklaring van Hoesen luidde volgens de Telegraaf als volgt: ‘Marcelo liep langs mij. Ik voelde ineens een klap op mijn hoofd. Ik begreep niet waarom hij dat deed.’ Ajax-aanvoerder Siem de Jong verklaarde de slaande beweging niet te hebben gezien.

Marcelo is inmiddels voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

7 reacties op “PSV boos op Ajax om transfer Bazoer en slaande Marcelo

  1. Ron

    PSV talenten rennen al jaren weg! Kijk dus in de spiegel

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael

    Ik wist niet dat PSV talenten had

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Ik herinner me ene bakkal die samen met appelvlaai Suarez liepen te sarren. Suarez ging ver over de schreef maar werd flink uitgedaagd door die 2 Marokkaantjes!
    Maar, zei bakkal, zo sportief als hij is.. Het is al uitgesproken, niks aan de hand… Om vervolgens braaf samen met PSV een belastende brief op te stellen.
    Ach ja, dat zijn we voor het gemak vergeten.
    PSV klaagt nu wel maar tegen Vitesse en Ajax hebben ze zich al van hun slechtste kant laten zien. Ook gister tegen NEC was het weer onsportief gedrag ten top. Protesteren janken en kaarten vragen!!! Wat een vreselijke calimero club is PSV geworden!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      heb f een top samen gesteld van matennaaiers annex jank smoeltjes bij Psv .
      1 …Van Bommel
      2 ..Strootman
      3…Mertens
      4…Toiboyvonen
      5…Bouma
      6…Marcelo .
      je ziet wel Ron je hebt volkomen gelijk …

        /   Beantwoorden  / 
  4. Ron

    Ik mis opper jankert advocaat!! ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ron

    :) … Goed zo!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.