‘Ajax-talenten hebben grootste kans op plek in eerste’

De overgang van PSV-talent Riechedly Bazoer naar Ajax, vanwege gebrek aan perspectief in Eindhoven, heeft voor de nodige discussie gezorgd over de jeugdopleidingen in Nederland. Welke is nou de beste? Onze collega’s van Tussen de Linies deden onderzoek naar de kwestie met een niet geheel verrassende conclusie.

Tussen de Linies zocht uit hoeveel jeugdspelers de afgelopen vijf seizoenen hebben gedebuteerd in het eerste elftal van Ajax, Feyenoord en PSV. In totaal gaat het om 42 spelers, best een aardig resultaat.

Uit het onderzoek blijkt dat jeugdspelers van Ajax de meeste kans hebben om in het eerste elftal te debuteren. De afgelopen vijf seizoenen waren het er liefst negentien. Te weten:

Fabian Sporkslede, Mitchell Dijks, Lesley de Sa, Stefano Denswil, Viktor Fischer, Davy Klaassen, Dico Koppers, Ruben Ligeon, Jody Lukoki, Joël Veltman, Lorenzo Ebecilio, Christian Eriksen, Florian Jozefzoon, Ricardo van Rhijn, Geoffrey Castillion, Roly Bonevacia, Marvin Zeegelaar, Aras Özbiliz en Nicolai Boilesen.

Schraal
Van dit imposante gezelschap zijn Eriksen en Van Rhijn wel de enigen die het ook tot basisspeler hebben geschopt. Sommigen zijn nog bezig met doorbreken, anderen zijn alweer bijna in de vergetelheid geraakt.

Bij Feyenoord zijn volgens het onderzoek vijftien jeugdspelers in het eerste terechtgekomen, van wie relatief iets meer basisspelers. PSV steekt daar een beetje schraal bij af met acht talenten. Bazoer lijkt dus de juiste keuze te hebben gemaakt.

Check hier het hele artikel: Welke jeugdspelers krijgen de meeste kans?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “‘Ajax-talenten hebben grootste kans op plek in eerste’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.