Cruijff zet John van ‘t Schip neer bij Chivas

Foto: Jaec

Johan Cruijff heeft John van ‘t Schip naar voren geschoven als nieuwe trainer van zijn Mexicaanse project Chivas Guadalajara. De voormalige rechtsbuiten van Ajax moet Chivas weer uit de Mexicaanse guacamole trekken na een reeks nederlagen.

De 48-jarige Van ‘t Schip gaat deze week met zaakwaarnemer Sören Lerby en Chivas rond de tafel om over een contract te spreken. Schippie moet de opvolger worden van Ignacio Ambriz, die afgelopen week zijn Mexicaanse sombrero inpakte nadat duidelijk werd dat Cruijff het niet in hem ziet zitten.

Chivas kan wel een impuls gebruiken: na het aantreden van adviseur Cruijff reeg de club de overwinningen aaneen als nacho’s aan een touwtje, maar de afgelopen weken is de dipsaus langzaam opgeraakt.

Schoonzoon
Van ‘t Schip heeft als voetballer mooie successen geboekt bij Ajax en Genoa. Als trainer heeft ‘Johnny Hermoso’ echter nooit echt kunnen overtuigen.

De schoonzoon van Willeke Alberti was hoofdtrainer van FC Twente en Melbourne Heart maar bleef prijsloos.

Dieptepunt
Als Johan Cruijff echter denkt dat Johnny Chivas weer aan het voetballen kan krijgen, zal het ongetwijfeld zo zijn. Dat er iets moet gebeuren bij Chivas is wel duidelijk: afgelopen week kregen onze Mexicaanse helden in de Copa Libertadores met 5-0 klop bij Deportivo Quito (Chili).

Gelukkig hebben we het clublied nog.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Cruijff zet John van ‘t Schip neer bij Chivas

  1. Roland

    Het was een rechtsbuiten

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marco

    Oeps, een klassieke rechtsbuiten zelfs. Dank, het is verbeterd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.