Caramba: nieuwe dreun voor Cruijff-club Chivas

Chivas!

Met Ajax kan het op het moment niet beter, zal Johan Cruijff ook moeten toegeven. Maar zijn Mexicaanse geesteskindje, Chivas Guadalajara, zit momenteel duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Onze favoriete Mexicanen uit Guadalajara gingen afgelopen weekeinde opnieuw onderuit: in Monterrey waren de plaatselijke Tigres met 2-1 te sterk voor Chivas. En, caramba, opnieuw viel het beslissende doelpunt in blessuretijd.

De Mexicaanse oogappeltjes van Cruijff kwamen in de eerste helft nog wel terecht op voorsprong door een mooi schot van Omar Arellano. Na rust werden de bordjes echter verhangen.

Niet Salcido!
In de 71ste minuut was het nota bene de vermaledijde ex-PSV’er Carlos Salcido die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Chivas vocht nog voor wat het waard was, maar in blessuretijd kopte Junior Anselmo Vendrechovski (roepnaam ‘Juninho’) alsnog de winnende 2-1 binnen voor de Tigres.

Plaatsing voor de play-offs van de Mexicaanse competitie kan Chivas nu definitief uit zijn hoofd zetten. Eén troost is er wel: door de nederlaag is de club van Cruijff met 15 punten uit 15 wedstrijden gezakt naar de 14de plaats. Toch nog een plek om je sombrero voor af te nemen.

Check hieronder een korte samenvatting met commentaar van de Mexicaanse Theo Reitsma.

0 reacties op “Caramba: nieuwe dreun voor Cruijff-club Chivas