Ajax-fans: Christian Eriksen moet blijven

Foto: @chriseriksen8

Een grote meerderheid van de Ajax-fans vindt dat Christian Eriksen nog minstens één seizoen bij Ajax moet blijven. Bijna eenderde van de supporters ziet in Eriksen zelfs een toekomstig ‘groot Ajacied’. Dat blijkt uit een uiterst betrouwbare peiling op Ajax.blog.nl.

Europese topclubs beginnen steeds harder te trekken aan de technische begaafde Deen, waardoor de vraag steeds prangender wordt of Eriksen ook volgend seizoen nog bij Ajax speelt. Bij een geslaagd EK van Chris zou zijn marktwaarde namelijk ook nog flink kunnen oplopen.

De Ajax-supporters stellen echter dat Eriksen voorlopig nog in Amsterdam moet blijven: 61 procent is die mening toegedaan. Van hen vindt ruim de helft dat Eriksen moet blijven om nog ‘verder te rijpen’.

Volgens 30 procent van de betrouwbare Ajax-fans gaat Eriksen ‘een groot Ajacied’ worden en moet zijn contract worden opengebroken inclusief salarisverhoging.

Frêle Deen
Niet alle deelnemers aan de peiling vinden overigens dat de schoonheid van het voetbal belangrijker is dan geld: 39 procent van de respondenten denkt dat het beter is als Ajax komende zomer gaat cashen voor de frêle Deen.

Bijna 30 procent gaf in het grote Eriksen-onderzoek als antwoord aan: ‘Effe het EK afwachten en dan voor minstens 30 miljoen de deur uit ermee!’ Een minderheid van 9 procent stelt dat Ajax ‘het geld moet pakken’ en moet ‘investeren in de jeugd’.

AS Roma
Wat Eriksen van de stelling vindt, is niet duidelijk. Het supertalent gaf onlangs aan het prima naar de zin te hebben in Amsterdam en niet weg te hoeven. Maar ook is inmiddels duidelijk dat Chris een groot van is van AS Roma, een van de geïnteresseerde clubs.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.