‘Ajax zet transfercarrousel pas na EK aan’

Steeds meer Europese topclubs staan in de rij voor Ajax-spelers Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel, aldus de welig tierende transfergeruchten. Volgens Britse media is Ajax van plan de transfers tactisch aan te pakken.

Als het om Chris of Greg gaat, wil Ajax eerst op het gemakje het EK voetbal in Polen en Oekraïne afwachten. Dat meldt het Britse The Week. Ajax gaat ervan uit dat Eriksen en Van der Wiel de sterren van de hemel gaan spelen, waardoor hun marktwaarde stijgt.

Van der Wiel flirt al maandenlang met Valencia, maar de Spanjaarden zouden niet de benodigde 12 miljoen euro voor Greg over hebben. Na een vlammend EK van de back zouden de euro’s wat makkelijker over de brug moeten komen.

Flitsend EK
Bij Eriksen ligt het iets anders: Christian hoeft en mag eigenlijk nog niet weg, maar voor de Deen staan inmiddels al FC Barcelona, Manchester United, AC Milan, AS Roma en Juventus in de rij. Volgens Britse media heeft Manchester al 24 miljoen euro opzij gezet voor Eriksen. Met een flitsend EK achter de rug kan daar zo ruim 10 miljoen euro bij, hoopt Ajax.

De strijd om Jan Vertonghen lijkt inmiddels in de eindfase te zitten. Naar verluidt is Arsenal bezig enkele miljoenen bij elkaar te schrapen, maar ook Juventus zou zich in het Endspiel om de Belgische Beckenbauer hebben gestort.

We wachten af. Word – ongetwijfeld – vervolgd.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “‘Ajax zet transfercarrousel pas na EK aan’

  1. Brent

    Ik maak me steeds meer zorgen om van der wiel, van mij mag hij lekker verkocht worden en volgend jaar met ricardo van rhijn doorgaan. Ik denk als je bijvoorbeeld naar feyenoord kijkt dat zij wel een hele goede selectie hebben om volgend jaar mee te doen aan de titel zij hebben bijvoorbeeld al wel al een hele goede back binnen gehaald Janmaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.