Schitterende foto’s van Ajax-vrouwen Hoogendijk en Roof

Nu de mannen van Ajax een weekje ‘vrij’ zijn, is het wel aardig om eens een extra blik te werpen op de attractieve Ajax-vrouwen. Zij speelden dit weekend tegen PSV (1-1) en gunden ons een aantrekkelijk kijkje achter de schermen in het Ajax iMagazine.

Ajax-vrouwen in iMagazine

De uitwedstrijd in de mooie BeNe League tegen PSV/FC Eindhoven liep voor de Ajax-vrouwen op een kleine teleurstelling uit. Ajax was namelijk stukken beter en stond na zes minuten al op 1-0 door Carmen Manduapessy.

Maar nadat aanvoerster Daphne Koster geblesseerd was uitgevallen en oogappel Anouk Hoogendijk de lat had geraakt, kwam PSV in de 86ste minuut toch nog op gelijke hoogte door Marije Brummel. In de totaalstand staat Ajax nog altijd keurig vierde, op vier punten achterstand van koploper Standard Luik.

Sexy sport
Maar de Ajax-vrouwen stonden ook nog op een andere manier in de spotlights. Het Ajax iMagazine was in zijn geheel aan de Ajax-Mädel gewijd, met onder het meer antwoord op de vraag: hoe maak je van vrouwenvoetbal net zo’n sexy sport als vrouwenhockey?

Daarvoor waren de experts Anouk Hoogendijk en Babiche Roof ingeschakeld voor een interview, een videoreportage en een serie sexy foto’s in de kleedkamer. Anouk Hoogendijk: ‘Ik zou het imago van het vrouwenvoetbal graag willen veranderen, want het zijn niet allemaal manwijven.’

Dominante vrouwen
En dus gaan de Ajax-toppers in de weer met make-up, jurkjes en hoge hakken, met uiteraard een schitterend resultaat. Babiche Roof: ‘We zijn zoals we zijn en zo moeten de mensen ons nemen’. Doen we!

Frank de Boer blijkt in het iMagazine van dominante vrouwen te houden die er goed uit zien. ‘Ze spelen volgens de Ajax-filosofie, proberen te domineren en ook qua techniek en alles ziet het er hartstikke goed uit’.

Middagje Middag
Verder in het hippe iMagazine vertelt Ajax-aanvoerster Daphne Koster over haar drijfveren en komt Ajax-trainer Ed Engelkes aan het woord. David Endt, vrouwen- en voetbalfan van het eerste uur, heeft een videocolumn waarin het woord ‘historie’ veel aan bod komt. Tenslotte een leuk verslag van een middag rijles van Ajacied en geschiedenisstudente Tessel Middag.

Het Ajax iMagazine lezen? Dat kan HIER.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Schitterende foto’s van Ajax-vrouwen Hoogendijk en Roof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.