Verliezend Chivas bezorgt Cruijff grijze haren

Foto: Jaec

Bij Ajax gloort de landstitel, maar bij Chivas Guadalajara is de gifbeker nog niet leeg, zal ook Johan Cruijff afgelopen weekend hebben geconstateerd. Onze Mexicaanse amigo’s gingen opnieuw thuis onderuit: Atlas was met 1-0 te sterk.

Afgelopen week schoof Cruijff goeie ouwe Johnny van ‘t Schip naar voren als nieuwe trainer van Chivas. Johnny Hermoso gaat echter pas vanaf volgend seizoen, in augustus, aan de slag in Guadalajara. Er zal dan een hoop werk moeten worden verricht.

In de eerste helft speelde Chivas helemaal niet zo slecht: het positiespel zag er redelijk uit, maar de mogelijkheden werden niet benut waardoor de brilstand bij rust op het scorebord prijkte.

Mexicaanse pepers
Na rust scoorde – eigenlijk uit het niets – Flavio Santos met een bekeken schuiver de 1-0 voor Atlas. De hangsnorren van Chivas gingen daarop omlaag en de gemoederen raakten al snel verhit als Mexicaanse pepers. Check de samenvatting hieronder.

Er ontstonden de nodige opstootjes op het veld, maar daarbij werd gelukkig niet geschoten. Twee man kregen nog een rode kaart, onder wie Lucas Ayala van Atlas die nota bene na het laatste fluitsignaal van het veld werd gestuurd. Tipico.

Sombrero
Chivas staat nu na 16 duels met 15 punten op de 15de plaats. Plaatsing voor de play-offs is onmogelijk geworden. Het wachten is nu op Van ‘t Schip en mogelijke andere konijnen die Cruijff nog uit zijn sombrero zal toveren.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.