Cruijff-mania in Mexico na derde zege Chivas

Foto: Jaec

Johan Cruijff kan momenteel optimaal genieten van zijn adviseursfunctie: zowel Ajax als Chivas Guadalajara is bezig aan een zegereeks.

Vooral bij de Mexicanen kan Cruijff nu al niet meer stuk: Chivas won ook het derde duel sinds Cruijff de touwtjes in handen heeft genomen. Cruz Azul werd met 2-1 verslagen, op sensationele wijze.

Tot de komst van El Salvador had Chivas geen enkele competitiewedstrijd gewonnen. Door de derde zege na JC is Chivas opgeklommen van de 14de naar de 11de plaats.

Goed positiespel
De winst kwam overigens niet vanzelf. Bij rust stond Cruz Azul nog geflatteerd met 1-0 voor. In de tweede helft werd Chivas – door goed positiespel – steeds beter. Maar de goals vielen pas heel laat.

In de 89ste minuut maakte Chivas-talent Erick Torres de gelijkmaker, en pas in de 95ste minuut bezorgde (wie anders dan) Hector Reynoso de club van Johan Cruijff de zege.

Analyse
Opvallende statistiek: Chivas kwam tot 14 doelpogingen, waarvan de 13de en de 14de de doelpunten opleverden.

Johan Cruijff had in zijn column in De Telegraaf al een analyse over Chivas klaarliggen, met leuke 14-grap:

‘Hoe het in het voetbal werkt, blijkt maar weer eens in Mexico. Eerst kwamen er vijftienduizend mensen naar de thuiswedstrijden, vervolgens waren er dertigduizend mensen in het stadion en dit keer zaten er meer dan veertigduizend mensen op de tribunes.’

‘Wat voor de zoveelste keer duidelijk maakt dat het binnen een club niet om de directeur of de raad van commissarissen gaat, maar altijd om het eerste elftal. Als dat draait, dan profiteert de rest. Daarom baal ik ook zo, dat wat bij Chivas binnen 14 dagen in gang is gezet, bij Ajax nu al 14 maanden duurt.’

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.