Ajax voelt zich thuis in hoek waar klappen vallen

Ajax is er ook tegen FC Utrecht niet in geslaagd uit de hoek te komen waar de klappen vallen. De als altijd gemotiveerde Utrechters wonnen in de ijskoude Arena met 2-0 van het jonge, zwakke en door Murphy’s Law gedomineerde Ajax. 

Over alle linies viel het niet bepaald mee, een gevoel dat ook begint te wennen. Keeper Vermeer zag er bij het eerste Utrecht-doelpunt nicht gut aus. De defensie kon beter, maar met Vurnon Anita als meest ervaren kracht achterin is het ook een beetje behelpen. Het middenveld, met Enoh, Eriksen en Janssen toch op volle kracht, bracht weinig tot niets. En het spitsentrio Özbiliz, De Jong en Ebecilio stond ook niet echt de doelpuntenmachine uit te hangen.

Kentering
Maar, positief bekeken, het dieptepunt lijkt nu dan toch eindelijk bereikt. En volgens trainer Frank de Boer is het een kwestie van 1 keer winnen en de kentering is een feit. Zie hieronder het NOS-interview met Frank, met antwoord op opbeurende vragen als: Hoe machteloos voel je je? Vond je het een wanvertoning? Zie jij het nog zitten? En: beleef je nog plezier aan je werk?

Daar redde Frank zich nog best aardig uit. Ook Theo Janssen, genomineerd voor het zwaarste Ajax-elftal aller tijden, mocht als deeltijd-aanvoerder voor de NOS-camera verschijnen. Theo werd in de rust vervangen vanwege liesklachten en hoopt er volgende week tegen NAC weer bij te zijn. Ook Janssen kreeg een aantal leuke vragen voorgeschoteld:

Hoe dramatisch is deze nederlaag voor Ajax?
Titel weg?
Hoe hopeloos is het op dit moment bij Ajax, ook voor jou?
Wat mist het team?
Hoe zit het met bezieling, spelen als team, ergens voor gaan?
Hoe moeilijk is het om hier uit te komen?
Hoe teleurstellend is het voor jou persoonlijk? Hoe sta je hier?
Je bent in de herfst van je carrière en je komt bij een club waar het een grote chaos is. Waar ben je in beland?
Kun je de zere plek op 1 aspect leggen?

Vooral die laatste vraag is natuurlijk sterk. Check hier hoe Theo zich er doorheen slaat. Leukste citaat:  ’Ajax is een gezellige onrust’.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

18 reacties op “Ajax voelt zich thuis in hoek waar klappen vallen

  1. Sympho

    Jaa.. mooi man.

      /   Beantwoorden  / 
  2. 0049

    Het rechterrijtje lonkt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      RANGLIJST 2012 een na laatste plaats ! oei oei .Frank wat nu ?
      van topcoach naar tobcoach !

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Te makkelijk om de boer de schuld te geven. Heeft ie ook niet verdiend, dat terzijde…
    Als die malloten die de boel moeten besturen zich nou es gedragen hadden ze met de trainer om tafel gekunt om te kijken waar versterking nodig was! De boer maakt Ajax niet kapot, Ajax maakt de boer kapot. Cruijff óf van gaal hadden met hem om tafel gemoeten!
    Ik blijf fan van de spelers en de trainer maar spuug op de club!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      Ben het met je eens. Vind het ook een beetje lullig voor Frank De B. Piraterij op je eigen schip is geen enkele kapitein tegen bstand.. :~

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sympho

        (Hey!! ALs ik het woord schip intik wil ik GEEN reclame voor wat dan ook? Wtf??)

          /   Beantwoorden  / 
  4. twenteforever

    De Boer ha zich beter kunnen verzoenen met die maroc . had ajax inieder geval een echte spits gehad . Maar waarom laat hij die Boelykin dan buiten de basis ?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ron

    De boer moet nog steeds om tafel. Transfer niet gelukt… Wees een grote jongen, geef elkaar een hand en maak er nog wat van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gijnesen

      Middlesbrought verloor ook, anders waren ze gewoon er uitgezet hoor. Niks wedstrijd overspelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark78

        Gijnesen, dat is ook niet gebeurd bij de Graafschap en Groningen in het verleden. Iedere competitie is anders. In een Europese competitie hadden ze AZ buitengesloten aangezien zij geheel op eigen beweging het veld hebben verlaten zonder toestemming van de arbitrage. Zouden ze dat ook gedaan hebben met een 0-3 voorsprong? Nee he? Nu stonden ze 1-0 achter en krijgen ze uiteindelijk in de rematch een beslissende goal cadeau, terwijl ze eigenlijk na een helft gewoon 1-0 achter stonden.

          /   Beantwoorden  / 
  6. Ron

    En geeeeen terugschoppende speler!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ron

    Tuurlijk niet. Dan had men de wedstrijd op 3-0 winst of zo moeten zetten… Ze gaan echt niet afwachten wie er wint en dan pas de straf geven. Hier blijkt hoe fout de KNVB was, hoe fout az was en hoe fout Esteban was… We stellen vaak Engeland als voorbeeld… Doe dat nu dan ook!!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Ron

    Twenteforever… Over welke coach heb je het hier? ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. hahaha

      Dat is altijd het mooiste aan hem dan roept hij weer iets en dan gebeurt het weer andersom :)

        /   Beantwoorden  / 
  9. Ron

    Mark, ik had de reacties wel es willen zien als het andersom was geweest. 1-0 az en een gekke fan van az het veld op… De boer stapt van het veld… Ajax krijgt een nieuwe wedstrijd cadeau en az is z’n 1-0 voorsprong kwijt… Oh ja, Ajax mag gewoon met 11 man opnieuw beginnen… Knjb hier, knjb daer… Wedden???

      /   Beantwoorden  / 
  10. Mark78

    Inderdaad Ron. Ik snap nog steeds niet dat er mensen zijn die beweren dat Ajax altijd wordt bevoordeeld. Het tegendeel is toch recentelijk bewezen. Az stapt zelf van het veld na een 1-0 achterstand en een rode kaart en krijgt in de rematch nog een goal cadeau van de scheidsrechter. Vervolgens wordt Feyenoord flink in het zadel geholpen na een achterstand door wederom de scheidsrechter.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mark78

    Verbeek en andere anti-Ajacieden gaan zich dan nog beklagen ook door achterlijke vergelijkingen met Europees voetbal. Ja Europees was het wellicht anders geweest, maar in Nederland is in vergelijkbare gevallen zoals ik eerder heb aangegeven veel minder zwaar gestraft. Zo kun je ook gaan vergelijken met bijvoorbeeld Pepe in de Spaanse competitie, in Nederland zou hij met de duidelijke videobeelden 8 wedstrijden geschorst worden, maar in Spanje doen ze daar niet aan…… Appels met peren vergelijken. Vreemd dat alleen de vergelijking wordt getrokken die voor Az nadelig was. Gijnesen grossiert in reacties zonder argumenten dus dat is niet echt een verrassing.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.