Ajax-spelers: geen zorgen over nederlaag tegen Palmeiras

Lange tijd leek het oefenduel tussen het altijd lastige Palmeiras en Ajax af te stevenen op een bloedeloze 0-0, maar ruim in de blessuretijd wonnen de Brazilianen alsnog met 1-0. De Ajacieden nemen de nederlaag gelaten op, zo blijkt uit de reacties.

De wedstrijd Palmeiras-Ajax was nauwelijks het aanzien waard, zo moest ook trainer Frank de Boer constateren, die overigens à la Martin Jol in trainingspak op de bank zat. Assistent Hennie Spijkerman had zelfs een korte broek aan.

'Palmeiras vs Ajax is about to begin' (Foto: Gregory van der Wiel)

Na een gelijkopgaande saaie eerste helft, waarin Ajax aantrad met alle fitte basissterren, stond nog een zonnige brilstand op het bord. In de tweede helft wisselde De Boer intensief en kregen veel jongelingen een kans. Jan Vertonghen was de enige Ajacied die de hele wedstrijd speelde. Uiteindelijk was het de flamboyante Pedro Carmona die in de dying seconds voorkwam dat het oefenduel eindigde zoals het begon.

Frank de Boer en andere Ajacieden reageerden al met al ontspannen op de nederlaag.

Siem de Jong, die een fitte indruk maakte, meldde via Twitter: ‘Jammer van het resultaat, maar een goede week achter de rug nu op naar de belangrijke wedstrijden!’

Ruben Ligeon zat waarschijnlijk naast De Jong toen hij over de wedstrijd twitterde: ‘Jammer van het resultaat, maar een goede trainingskamp/week achter de rug. Over een week moeten we er staan!’

Ook Christian Eriksen reageerde op Twitter, maar niet op de wedstrijd: ‘At være kåret til Årets sportsnavn på fyn er en kæmpe ære .. Og håber de folk der var der har nydt det !’

Gregory van der Wiel speelde uit voorzorg niet tegen Palmeiras. Greg wist wel via Twitter te melden dat Ajax onderweg is naar huis: ‘Sao Paulo –> Amsterdam’.

Laten we tenslotte Frank de Boer en Jan Vertonghen aan het woord laten. Frank gaat met ‘een goed gevoel’ en Jan met ‘een voldaan gevoel’ het vliegtuig in. Dat is goed om te weten met twee AZ-clashes voor de boeg de komende week.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

6 reacties op “Ajax-spelers: geen zorgen over nederlaag tegen Palmeiras

  1. Ron

    Gezien de wedstrijd waarin de Boer de resultaten van de intensieve week terug hoopte te zien, vrees ik met grote vreze!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Oefenduels betekenen niets. Het is belangrijker om geen blesures te krijgen in zo’n wedstrijd.

        /   Beantwoorden  / 
  2. gertjan

    we zullen zien

      /   Beantwoorden  / 
  3. arie

    Zelfs het verliezen begint al te wennen

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      je hebt gelijk ,het verliezen gaat gewoon door . tja .toch te weinig kwaliteit . Az was veel beter veel gedrevener . az terecht winnaar .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Klopt: maar als je een afgekeurde goal mee krijgt en een kaart (eerste wedstrijd) en een pingel cadeau… NU had de Boer van het veld moeten lopen… Niet eens met een beslissing, gewoon opstappen, want dat wordt namelijk wél beloond… Aan de andere kan, ook een soortgelijke “handsbal”, geen pingel!!
        Dat Ajax altijd gematst zou worden is in anderhalve wedstrijd wel bewezen dat dit niet zo is

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.