Ajax-Excelsior: een fijne saaie zege

Foto: sharkbait

Na de betrekkelijk eenvoudige zege op NEC van vorige week, was de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Excelsior helemaal een eitje. Het was maar liefst de tweede competitiezege op rij! Bovendien won Ajax voor het eerst sinds ruim drie maanden weer eens een thuiswedstrijd.

Een fantastische wedstrijd om te zien was het niet, maar beter een saaie overwinning dan een schitterende nederlaag.

Een korte samenvatting: man of the match was Jan Vertonghen, die twee keer scoorde. Loser of the match was Excelsior-speler Samuel Scheimann die terecht rood kreeg na een harde overtreding op Miralem Sulejmani. Irritantste moment van de wedstrijd was het tegendoelpunt van de 10 Rotterdammers. Grootste meevaller was de enigszins onterechte strafschop die Sulejmani in de tweede helft mocht nemen. Indrukwekkendste moment was de vrije trap van Nicolas Lodeiro die keurig in de Excelsior-kruising verdween.

Frank de Boer was uiteraard niet heel tevreden. Hij vond dat Ajax met een balbezitpercentage van 80 procent best met dubbele cijfers had mogen winnen. Grappig is wel dat Frank in de eerste helft Eyong Enoh om tactische redenen wisselde, omdat Enoh woensdag tegen Real Madrid geschorst zou zijn. Maar dat is dus helemaal niet zo. Moet De Boer zijn administratie beter bijhouden? Of zit hier nog een ingenieuzer plan achter om iedereen op het verkeerde been te zetten?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.