Mido helpt Ajax langs Veendam

De vormdip kon ook tegen Veendam niet worden weggespeeld. Het spel van Ajax was weer moeizaam. Uiteindelijk hielp Mido Ajax over het dode punt, zodat de volgende ronde in de beker werd bereikt. Is Mido dan toch een goede aankoop?

Vanwege blessures moest Ajax in een aangepaste opstelling de wedstrijd beginnen. Daarnaast kregen Alderweireld en Enoh weer de kans om zich te bewijzen ten koste van Ooijer en Lindgren.

Ik vond het wel tekenend dat Anita als rechtsback mocht beginnen. Als Van der Wiel dus wegvalt, missen we naast een echte linksback of een echte rechtsback. Of is dit toch ook het gebrek aan lef wat Jol op dit moment mist?

Een tegenstander als Veendam zou vroeger meer dan geschikt zijn om een jeugdige rechtsback op te stellen. Overigens roept het daarnaast ook vragen op, waarom er tegen Veendam geen enkele jeugdspeler is ingevallen, maar juist allemaal oudere aankopen van Jol. Cruijff zou met deze informatie weer een mooie column kunnen schrijven.

Hoe was de wedstrijd? Het was er niet eentje die ons zondag met vertrouwen richting Alkmaar laat afreizen. De eerste helft was ondermaats, waarbij Ajax steeds de pass door het midden zocht. Kijkend naar Eredivisie Live vroeg ik mij soms af of er aan de rechterkant wel spelers van Ajax waren opgesteld.

Er was dus meer dan genoeg reden om Josefzoon te laten invallen, maar Jol koos voor Mido. Misschien heeft deze keuze wel veel meer betekenis, want hiermee leek Jol toch te kiezen voor het systeem dat vorig seizoen succesvol was, waarbij Mido nu het aanspeelpunt was.

Deze ingreep zorgde inderdaad voor meer gevaar van Ajax, maar vooral meer vertrouwen in het spel. Het was immers weer mogelijk om meer via de zijkanten te voetballen. Het was dan ook niet vreemd, dat de 1-0 van Mido viel uit een voorzet vanaf de zijkant.

Daarna was het gespeeld, alhoewel Ajax nog één keer in gevaar kwam. De spelers lieten Veendam net als Auxerre een vrije trap snel nemen, maar gelukkig nu zonder gevolgen. Het werd uiteindelijk 3-0 en daarmee lijkt me genoeg gezegd.

Voor Suarez was het leuk dat hij eindelijk weer tot scoren kwam. Daarnaast zagen we af en toe de talenten van Eriksen en Sulejmani terug, dus misschien hebben zij wel baat gehad bij een aanspeelpunt als Mido. 

Een wedstrijd tegen Veendam mag niet leiden tot grote conclusies, maar misschien is deze wedstrijd wel het begin van een belangrijke rol voor Mido bij het zoekende Ajax.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

6 reacties op “Mido helpt Ajax langs Veendam

  1. Stoffel

    Ik denk niet dat Mido als “held” bestempeld moet worden. Hij was wel een aanspeelpunt, maar er ging nu een spits voor een middenvelder in de plaats, dus is het “logisch” dat je voorin meer aanspeelpunten hebt. Niet alleen Mido werd bereikt, maar er waren in de 2e helft ook meerdere opzetjes met Suarez en Sulejmani.
    Hoewel ze niet goed speelden, vond ik wel dat het baltempo vrij hoog lag. Dit miste ik bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen ADO..

    Najah, we hebben in ieder geval weer gewonnen en laat de goal van Suarez weer het begin zijn van het niveau waar hij hoort!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Christian

    Het is misschien ook meer een wens dat ook wij eens een aankoop hebben die gelukkig uitvalt! Natuurlijk was ook het gevolg van inbrengen Mido dat we eindelijk weer met 3 spitsen speelden en dat was direct zichtbaar.

    Jol kan dus niet meer terug….hoop ik!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Waar bleef Josefzoon??? Die had nu toch móeten voetballen??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Volgens mij schreef ik dat ook………….ik kan geen reden verzinnen waarom Jol hem niet bracht. Jammer.

        /   Beantwoorden  / 
      1. justin

        Ik kan wel een reden verzinnen, ome Martin blijft volharden om zijn aangetrokken spelers minuten te geven ten doel zijn gelijk te halen. Jol beste vrind, je blokkeert de ontwikkeling van groeibriljantjes als Josefzoon, Blind, Bonevacia en ook Alderweireld. En dat ten faveure van oude{re} spelers die in mijn ogen niet bijzonder beter zijn dan deze jonkies!

          /   Beantwoorden  / 
  4. Christian

    Justin, je slaat de spijker op de kop. Hopelijk komt Jol nog tijdig tot inkeer voordat enkele van deze spelers vertrokken zijn…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.