Prognose FC Utrecht-Ajax: nieuwe sof voor Domstedelingen

AJAXHet is matchday: voor Ajax staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Voor de Domstedelingen de wedstrijd van het jaar, voor Ajax een nieuwe horde op weg naar de vierde landstitel op rij. Wat gaat het worden? Onze betrouwbare prognose zal het zeggen.

Vuurwerk, housemuziek, allerhande hysterie, er wordt in Utrecht nogal eens iets uit de kast getrokken om de sfeer voor het duel tegen de vermeende aartsrivaal uit Amsterdam op scherp te zetten. En eerlijk is eerlijk: voor de competitie heeft Ajax al vijf jaar niet meer gewonnen in Utrecht.

De hoogste tijd dus. Ajax reist uiteraard zonder Danny Hoesen af naar de studentenstad. Mike van der Hoorn is wel van de partij. Vorig jaar nog Utrechter, dit jaar op de bank bij Ajax. Wat vinden we ervan, Mikey?

Door het gelijkspel bij Feyenoord-Vitesse kan Ajax de grote winnaar van het weekeinde worden, als er vanmiddag wordt gewonnen. Dus?

De betrouwbare prognose: de charismatische Utrecht-trainer Jan Wouters, die sinds deze week de beschikking heeft over vijf nieuwe spelers, komt met een tactische verrassing, maar die pakt geheel verkeerd uit. Binnen een kwartier staat het 2-0 voor Ajax, door twee goals van Deense makelij. Vervolgens tikt Ajax de wedstrijd professioneel uit. Uiteindelijk wordt het 1-4 of 1-5, waarbij Van der Hoorn ook een doelpuntje meepikt. Leuk voor die jongen en een prima uitslag!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.