Live AZ – Jong Ajax

Jong Ajax

Voor een LIVE verslag klik hier

Vanavond staat de wedstrijd AZ tegen Jong Ajax op het programma in Alkmaar. Het is een beladen duel voor zowel Jong Ajax als AZ. De Alkmaarders zijn niet geheel gerust op een goede afloop vanavond. De heer Koeman meldt in de media dat Jong Ajax het niveau heeft van een eredivisie club, daar liegt hij niets aan. Maar wat is de achterliggende gedachte hiervan.

Jong Ajax kan vanavond zeker voor een stunt zorgen, alleen moet AZ wel een mindere dag hebben. Het duel is te volgen op RTL 7, voor de mensen die niet naar Alkmaar afreizen. De laatste beker ontmoeting tussen Jong Ajax en AZ dateert uit de periode 02/03 en werd gewonnen door de Alkmaarders. Jong Ajax zal aantreden met de volgende Godenzonen:

Kenneth Vermeer
Sergio Padt
George Ogararu
Deniz Aslan
Johan Kappelhof
Oleguer
Renaldo Jongebloet
Daley Blind
Nathaniel Will
Javier Martina
Vlatko Lazic
Rasmus Lindgren
Timothy van der Meulen
Roly Bonevacia
Danilo Sousa Campos
Jeffrey Sarpong
Marko Pantelic
Marvin Zeegelaar

Wedstrijd

  • De laatste bekerontmoeting tussen AZ en Jong Ajax was in het seizoen 2002-2003. In die jaargang bestond de eerste bekerronde uit regionaal ingedeelde poules. AZ speelde tegen Hollandia, Ter Leede en Jong Ajax.
  • De wedstrijd tegen Jong Ajax vond dat seizoen plaats op De Toekomst en eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor AZ scoorde Robin Nelisse 2 maal; Stefano Seedorf maakte de Amsterdamse goals. Juha Reini kreeg de rode kaart.

Jong Ajax

  • In de jaren ’80 baarde Jong Ajax veel opzien in het bekertoernooi. Een goede jeugdlichting met onder meer de broertjes De Boer, Bryan Roy en Richard Witschge zorgde ervoor dat Jong Ajax ver kwam. Doordat Ajax 1 al vroeg werd uitgeschakeld, speelde dat team het bekertoernooi uit als Jong Ajax.
  • In het seizoen 2001-2002 reikte Jong Ajax tot de halve finales van de KNVB beker. Daarin werd de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink na strafschoppen uitgeschakeld door FC Utrecht.

Bron: Az.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.